Bence sevemez. Kendini sevmeyen insan mutsuz, olumsuz insandır ki böyle bir insanın başkalarını sevebileceğini veya mutlu edebeceğini hiç düşünmüyorum. Kendisine yetmeyen bir başkasına hiç yetemez. Sizce peki?
Kendisini sevmeyen insan, bir başkasını sevebilir mi?
Kendisini sevmeyen insanın başkasını sevme ihtimali yoktur. İnsan önce kendisiyle barışık olacak. Kendisini bile sevmeyen birisi nasıl başkasına bir duygu besleyebilir ki. He tabi bunun ilerici ucu da kötü yani narsist birisi de başkasını sevemez. Önemli olan bunun dengesini kurabilmektedir. Bana göre bir de hayvanları sevmeyenler, insanları da sevemez. Şu ana kadar bu dediğim hiç şaşmadı.
Sevgi öyle tuhaf birşey ki, bazen karşılıksız sevgi yetmiyor. Kendi sevmeyen insan başkasını sevemiyor. Sevilmeyi bile bilmiyor, hayatında sevgi görmemiş sevmeyi geçtim sevilmeyi bilmeyen o kadar çok insan var ki.
Karşılıksız sevgi hiç görmemiş, sevginin mutlaka bir karşılığı olmuş maddi manevi. Ruhunu özünü tüketmiş bu vaziyet. Sevilmeyi bilmeyen kendini sevmeyen insan bir başkasını sevemez ki. Kendi ruhu özü gibi karşısında ki insanıda tüketir.
Ne demişti Yunus Emre Sevelim sevilelim 🥰 Yaradılanı sev yaradandan ötürü.
Sevgisizlik zincirinin bir yerde kırılması şart. Sevgi görmeyen biri bütün kötülüklere karşı sevebilmeli bu zinciri kırması için.
Yani bu tespit doğru ama aslında tam tersi şekilde: önceliğinde "kendisini sevmek" olanlar, bunu dile getirenler ile ilişki kurmak zor olur. Bu karakterdeki insanların düşündüğü aksine bir insan kendini sevince mutlu olmaz, ya da sevmeyince mutsuzlaşmaz. Kendini tanıyan, barışık karakterler, gerçek özgüven burdan gelir. Her zaman başkasına verecek sevgiye sahip olurlar, çünkü kendilerini eksik hissetmezler.
Kendisini sevmeyen birisi bir başkasını da sevemez. Önce can sonra canan demişler. Kişi kendini mutlu edebilmeyi, kendine değer vermeyi sevmeyi bilecek ki o hisleri başkasına da yansıtabilsin. Kendini yeren acımayan başkasını da incitir. Doğru insan ama yanlış zaman işin en kötüsü bu kavramında gerçekleşmesi olur. 💆♂️
Sevebilir. Ya da kendisi öyle sanır. Kendini sevmeden başkasına tutulur. 'Ben seni seviyorum' der açılır ama reddedince derinden bir hüzün duyar çünkü diğer insanlara nazaran reddedilmesi onun kendini sevebilme ihtimalini yok eder.
~yani ne sevebilir ne sevemez. Sevgiyi öğrenmek için çabalar sadece. Herkes önce kendini sevsin. Ne demiş atalarımız: 'Yaratılanı severim, Yaratan'dan ötürü' 🌻
İnsan hayatında önce kendini sevmeli, önem vermeli ki bu duyguyu bilsin ve başkalarıyla paylaşabilsin. Kendini sevmeyen biri başkalarına o bilmediği sahip olmadığı 'duyguyu' nasıl paylaşabilir ki?
Kendini sevmeyecek kadar boşlukta olan biri başkasını sevmeye ihtiyaç duyar mı acaba?
Ve Nietzsche ağladığında da şöyle diyor " ''Belki de sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz; ama daha derinlere inin... Sonunda, sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz. Siz, bu sevginin içinizde yarattığı duyguları seviyorsunuz. Siz arzuyu seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.'' Yani buna göre konuşursak birini seviyorum dediğimizde aslında zaten kendimizi sevdiğimizi söylemiş oluyoruz. Saygılar
Bence bu mümkün. Bunun bir insanı sevip, bir başka insandan nefret etmekten hiçbir farkı yok. İnsan kendini veyahut bir başkasını sevmeyebilir. Aynı şekilde bir diğer kişiyi de sevebilir. İnsanın kendini sevmiyor olması başkalarını da sevmeye engel değil.
Kendini sevmiyorsa bir başkasını nasil sevebilir ki sevemez imkansiz bu yani böyle bir dünya yok Hersey kendini sevmekle ve kendine saygi duymakla başlar
Sever elbet ama ne kadar başarılı olur tartışılır. Sevgiyi kendi içinde hissedemeyen biri için birini sevdiğini kabullenmek daha da zor olur. Tam da bu süreç en çok karşı taraf için yıpratıcı olur. Ama sever mi evet, sever.
Bunun dozu dahi var bence. O denli bir yitmişlik ve artık içinde kendi suretini görme tahammülü dahi kalmamıştır ki, bir başkasına zerre faydası olacak noktada değildir. Kimisi de sadece kendine yetebilir kıymet beklemek büyük günahtır. ,.
Bilmiyorum ben sadece olumlu düşünmeye çalışıyorum mesela kendi üzerimden örnek verirsem ben aslında kendimi seviyorum her insanın sorunu derdi sıkıntısı olabilir benimde sıkıntılarım var bu durum benim psikolojimi olumsuz etkiliyor ayrıca bu sorunlarım yüzünden toplumda insanlar tarafından dışlanan ezik görülen aşağılanan sevilmeyen bir insanım ama kimse benim anlamak istemiyor herkes yargılıyor dışlıyor bir de üstüne benim kendimi sevmediğimi söylüyorlar aslında ben kendimi sevmiyorum diye bir şey demiyorum aslında insanlar anlayışsız davranıp beni anormal görüp ötekileştirdikleri için kendilerince yargılıyorlar ve sonuç olarak kendini sevmeyen insan kimseyi sevemez kendini sevmeyeni kimse sevmez diyorlar
Seni anlıyorum ama buradaki 'sevemez' düşündüğün anlamda kullanılmıyor. Yani kendini düşün, birini sevmek için çaba gösteremiyorsun çünkü içinde bir savaş var, bu seni engelliyor. Kendinle barışık olmadan, içindeki savaştan galip gelmeden başkasını sevemezsin. Umarım anlatabildim. :D
Ben seni anlıyorum da insanlar beni anlamıyor beni bu hale getiren ben değilim beni bu hale insanlar getirdi çocukluğumdan belli dışlanan ezik görülen aşağılanan dalga geçilen sevilmeyen biriyim bu yaşıma kadar böyle yaşadım insanlar beni anlamıyor beni aşağılayan ezik gören dışlayan o insanlar çıkmış kendini sevmeyen kimseyi sevemez kendini sevmeyeni kimse sevmez diyor bu psikolojiyi yaşamayan anlayamaz ben bu durumu yaşadığım için biliyorum
Bu durumu yaşamayan bilemez anlayamaz zaten ben bu durumu çocukluğumdan belli yaşıyorum bu yaşıma kadar bu psikolojiyle yaşadım kimse tarafından sevilmedim herkes beni dışladı ben kendimi sevsemde hep dışlandım hiç sevilmedim neyse ya şu anda senin yaptığın beni yargılamak resmen iyi akşamlar
Dostum seni anlıyorum benim çocukluğum 13 yaşına kadar çok güzel geçti sonra sorunlar bitmedi halada devam ediyor (benimde var ama gerçekten sağlam destek atan yok :D) senin yardıma ihtiyacın var ama bunun için anında evet deyip hiçbir engelleyici düşünceyi aklına getirmeyip kendini durdurmadan dönüş yapmalısın öncelikle yaşın doğru mu boy kilo meslek yaşadığın yer yapmak isteyipte yapmadığın ya da yapıyor olduğun şeyler neler
Kendini sevmek değil kendisiyle barışık olmak. İnsan herşeyden önce kendisiyle barışık olmalı. Kendini sevmenin özünde kibirlik vardır. O da her yerde rezil eder.
Kendini sevmeyen birinin başka bişeyi sevmesi imkansız değildir ama zordur, düşünsene, kendini bile sevmiyosun bi insanı bi hayvanı veya herhangi bişeyi sevmen ne kadar zor...
Doğru gibi, galiba. Ben de fiziksel özelliklerimden kendimi sevmiyorum ve bir kadının beni seveceğini düşünmüyorum. Sevemiyorum ki kendimi. Böyle olsun istemezdim.
Kendini sevmeyen bir insan başkasını sevebilir ama sırf ihtiyaç duyduğu için sever, bağımlılık için sever, yalnız, kalmamak için sever. Ama karşısında ki insanı en küçük hatada harcar. Kısaca şöyle söyleyeyim doğayı, hayvanları, çocukları seven herkes kendini sever
Onu işte bilemesin belki seviyorlar nerden biliyorsun onu sen bilemesin. Herkes Bu dünyada farklı. Ben sen bile insanlar farklı beyne ilgili bu türlü şeyler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevebilir. Kendine veremediği sevgiyi başkasına verir fazlasiyla