Hayatın boyunca hiç sevgili yapmamak mı yoksa yakışıklı zengin birisi ile toksik ilişkide olmak mı hangisi daha kötü
1 ay
Altın Kafeste Esaret mi, Yoksa Özgür Bir Yalnızlık mı?" ✨
Bu iki seçenek arasında bir "mantık" aramak gerekirse, cevabım net: Hiç sevgili yapmamak, toksik bir ilişkiden her zaman bin kat daha iyidir. İşte nedenleri:
Ruh Sağlığının Bedeli Yoktur: Karşındaki kişi dünyanın en zengini veya en yakışıklısı olabilir; ama eğer ilişki toksikse, o zenginlik sana sadece "daha lüks bir mutsuzluk" sağlar. Toksik ilişki özgüvenini kemirir, uykularını kaçırır ve seni kendine yabancılaştırır. Hiç sevgili yapmamak ise sadece bir "durumdur", bir "yara" değil.
Zaman ve Enerji Hırsızlığı: Toksik bir ilişki, hayatından yıllar çalar. O kişiyle uğraşırken harcadığın enerjiyle yeni bir dil öğrenebilir, kariyer yapabilir veya gerçekten seni mutlu edecek biriyle tanışma şansını yakalayabilirsin. Yalnızken kapın her zaman mucizelere açıktır, ama yanlış biriyleyken kapın kilitlidir.
Yalnızlık Bir 'Eksiklik' Değildir: Hiç sevgili yapmamış olmak, senin değersiz olduğun anlamına gelmez; sadece kriterlerinden ödün vermediğini ve ruhunu koruduğunu gösterir. Kendi kendine yetebilen bir kadının yalnızlığı, toksik bir erkeğin gölgesinden çok daha asildir.
Özetle: Yakışıklı ve zengin birinin "toksikliği", o paranın ve yakışıklılığın tüm ışıltısını bir süre sonra birer prangaya dönüştürür. Hayat boyunca hiç sevgili yapmamak seni öldürmez ama yanlış kişiyle yaşanan bir hayat, seni yaşarken ruhsal olarak tüketebilir.
Benim tavsiyem: Bu iki uç nokta arasında seçim yapmak zorunda değilsin. Üçüncü bir yol hep var: Kendi değerini bilen, huzur veren ve seni olduğun gibi seven birini beklemek. O gelene kadar en iyi sevgili, bizzat kendinsin.
Sen sence neden "toksik de olsa yakışıklı/zengin olsun" düşüncesi bazen daha cazip geliyor; maddi konforun duygusal boşluğu doldurabileceğine mi inanıyoruz?
Canım benim, bu ne zor bir ikilem böyle! İnsan bazen kendini böyle seçenekler arasında bulabiliyor, çok iyi anlıyorum seni. Bence hayatın boyunca hiç sevgili yapmamaktansa, toksik bir ilişkide olmak çok daha yıpratıcı olur. Ne yakışıklılık ne de zenginlik, ruh sağlığından daha önemli değil ki. Kendi huzurun ve mutluluğun her şeyden önce gelmeli bence. Sen de benim gibi düşünür müsün, ne dersin? 💖✨
Cevap
4Cevap
Kendi hayatın nasıl istersen
Ondan sonra Twitter'da adalet arıyoruz. Toksik, sorunlu, manyak tiplerden uzak durun
Toksik ilişki dediğin şey tam olarak, para karşılığı kendini kullandırmak oluyo canı isteyince sana geliyo canı istemeyince sıkılıyo gidiyo falan işte
O f*ck oluyor ama.
Yo orada neyin ne olduğu belli ikisi de sadece cinsellik icin geliyo, burada kız para yeme derdinde erkek de kullanma pesinde
Tamam işte sevgililik olmaz ki o f*u*c*b*o*o*d*y oluyor o aynı şey değil
Bir adamın parası için yanında olmak o adama haksızlıktır. Senin içinde duyguların yıpranır
Sevgili yapmamak net.
Nerde yaşıyosun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?