Sevgilimin bu davranışları toksik mi, yoksa ilişkimde abartan ben miyim?

Sevgilimle yıllardır tanışıyoruz ben hep bazı kuralları olan biriydim sınırları aşmam hiçbir şekilde sevgilim bundan iki sene önce babamın vefatından üç ay sonra beni terk etti terk etme sebebi de evimize taziye için gelen bir ailenin bana görücü olarak geldiğini düşünmesiydi sonra iki yılda defalarca özür diledi vs barıştık evlenme teklifi etti ben KPSS çalışıyorum çok ilgilenemem seninle dediğimde kabul etti ama şimdi sürekli sorun çıkarıyor sürekli bir şeylere misilleme yapıyor ben bazı özel konuları sürekli konuşmak istemediğimi söyledim birkaç gün sonra gece iyi geceler fotoğrafı attım öpüyorum falan dedim ve sabah kalktığımda önemsememiş sadece mesajı beğenip geçmiş olduğunu gördüm ben de sen bilirsin ben de bir daha fotoğraf falan atmam dediğimde sorun olmaz dedi ya da annesinin onu bir kızla görüştürmek istediğini söyledi bunun için ona baskı yaptığını falan söyledi ailesi bana evlenme teklifi ettiğini biliyor neden diye çok sıkıştırıp eğer gerçekse ben senden ayrılırım deyince de ilgilenmiyorsun ki ondan böyle oyunlar oynamak zorunda kalıyorum dedi fikirlerinizi alabilir miyim özellikle erkek arkadaşlar neden böyle olduğunu erkek gözüyle açıklar mısınız

Sevgilimin bu davranışları toksik mi, yoksa ilişkimde abartan ben miyim?