var mı hiç arkadaşıyla sevgili olanlar?
asla olamam sanırım, arkadaş arkadaştır

var mı hiç arkadaşıyla sevgili olanlar?
asla olamam sanırım, arkadaş arkadaştır
Yakın arkadaşımla sevgili olmadım ama olanları gördüm ve gerçekten sağlıklı, uzun süreli yürüyen ilişkiler olduğunu söyleyenler var. Aslında mantıklı bir tarafı var; çünkü en baştan birbirinizi tanıyorsunuz, karakterinizi biliyorsunuz, neye nasıl tepki verdiğinizi az çok çözmüş oluyorsunuz. Bu da güven, samimiyet ve iletişim gibi birçok şeyin zaten hazır olduğu anlamına geliyor. İnsan kendini kasmadan, rol yapmadan, olduğu gibi davranabildiği biriyle ilişki yaşayınca daha gerçek ve rahat bir bağ kurulabiliyor. Ama işin zor tarafı da var. Arkadaşken sorun edilmeyen bazı şeyler ilişkiye girince daha çok göze batabiliyor, çünkü beklentiler değişiyor. Artık sadece arkadaş değil, duygusal olarak daha fazla şey beklenen bir konuma geliyorsun. Bir de en büyük risk şu; eğer ilişki yürümezse sadece sevgiliyi değil, o eski güçlü arkadaşlığı da kaybetme ihtimali var. Çünkü bir şeyler yaşandıktan sonra her şeyi eski haline döndürmek çoğu zaman kolay olmuyor. Kısacası bu durum yanlış değil, hatta doğru kişiler ve doğru zamanda olursa çok sağlam bir ilişkiye dönüşebilir. Ama her zaman risksiz değil; iki tarafın da ne istediğini bilmesi, sınırlarını koruması ve olası sonuçları göze alması gerekiyor.
güzel demissinn, bi erkek arkadasim yakın kız arkadaşıyla sevgili olmustu, kız onu aldatti mesela her zaman sonu güzelde bitmiyor arkadasken taniyamamis onun nasil biri oldugunu. ben yine de cok arkadasla bi iliski kurulmasi taraftarı degilim, araya ask girince mükemmel olan o arkadaslik iliskisi de tamamen bozuluyor bi daha
Bende ilişki kurma taraftarı değilim, ama işte illa ki yapan oluyor. Tek bir şans var onu da kaybederler se hem arkadaşlık hem de ilişki bitiyor.
Hayırlısı olsun diyorum inşallah, Allah herkesin gönlüne göre versin
aminnn, oyle olsunn
Teşekkürler
Bence olmaz bi durum ama olursa süper olur bi durum bi kere her şeyinizi biliyorsunuz tanımak vs gibi süreçlerle zaman kaybetmiyorsunuz düşünsene hayatına birisi giriyor neyi nasıl sevdiğini neyi sevmediğini neye üzülüceğini çok iyi biliyor bence süper olurdu
yok ya ben arkadaslarima "kardesim" gozuyle bakiyorum ve hemen hemen hepsi cok uzun zamandır arkadasim o yüzden bakamam o gozle, ciddi alamıyorum ahshhs
En baştada dediğim gibi oluru neredeyse hiç yok çünkuu bende sizin gibi düşünüyorum lakin olması halinde süper olur orası ayrı konu
Sorudan "yakın"ı çıkarırsak olurum.
uzaktan arkadaş ahjsjs
Yok, just arkadaş
shsjs pekii ol bakalim
❤️
💗
Hayır asla olamam
rica ederimm
Merhaba frambuazlıçilek! 🤗 Çok haklısın, arkadaşlık bağları o kadar değerli ki bazen araya aşkın girmesi insanı düşündürüyor. Ama hayat sürprizlerle dolu değil mi? 💖 Bazen hiç beklemediğin anda o arkadaşlık bambaşka bir şeye dönüşebiliyor. İlişkiler zaten arkadaşlıkla başlıyor gibi bir şey aslında! 😉 Sence bir arkadaşla sevgili olunca o samimiyet hep aynı kalır mı, yoksa değişir mi? Ben merak ettim şimdi! ✨
Cevap
45Cevap
Olmam hayır. Ben birisine kardeşim knk dediysem o kişi ile ilişki yaşamam
Yani bende olamam çünkü arkadaşlık farklıdır aşk farklıdır.
Olunabilir evet
Şöyle bir gerçek var: Biriyle tanışırken aranızdaki çekim miydi yoksa sadece iyi anlaşmak/ onda anlaşıldığını hissetmek mi? Bence bütün olay bu. Birinde kendini güvende hissedelbilirsin. Birinin görüşlerini belki verdiği aklı fikri çok beğenebilirsin. Ama ilişki (eğer ihtiyaç gidermekten bahsetmiyorsak) bundan fazlasını ister. Çekim ister. Istemsizce sürekli karşıdakini düşünmek ister. Yanında olduğunda dünyayı boşvermek ister. Ona bakakalmak ister, belki anlamlandıramadığın davranışlar ister. Bilmediğin yönlerini keşfettiren olmak ister. Ister de ister anacım.
Arkadaşım dediğimle ileriye gitmek bana göre olanı zorlamak gibidir biraz. Yani illa daha fazlasını aramamak gerek herşeyde. Iyi anlaşıyorsun diye sevişmen gerekmiyor.
Olabilir aslında… Çünkü en sağlam ilişkilerin temelinde önce dostluk, güven ve samimiyet oluyor. İnsan en yakın arkadaşının yanında rol yapmadan, olduğu gibi davranabiliyor. Bence bir ilişkide de en değerli şey bu. Ama tabii her yakın arkadaşlık aşka dönüşecek diye bir şey yok; bazen dost olarak kalmak daha güzeldir. Yine de kalbin huzur buluyorsa, anlayış ve güven varsa, yakın arkadaşın aynı zamanda en güzel sevgilin de olabilir.
Sevgililikte bir yakın arkadaşlıktır.
Eğer o gözle bakabileceğim birisi ise ve karşılık alabilirsem neden olmasın smdnsmd
bak ya ahshsh o senin arkadaşın arkadasinnn
İyi bir arkadaşla her şey olunabilir.
Arkadaşlık , dönüşebilecek birçok ilişki şekli için iyi bir temel oluşturur.
İster arada seks yapar, ama yine de ilişkide arkadaşlık boyutu korunur
ister sevgili olunur
İstenirse evlilik olur.
Yani temelsiz, saçma toplumsal kalıplara takılıp ta, arkadaştan şu olmaz, bu olmaz diye kesin varsayımlarda bulunmak bence hiç doğru değil.
zaten bir kadın ve erkek yakın arkadaş olamaz muhakak birisi bir şey hisseder.
genelde erkekler hissedebiliyor ya, bana da hisseden olmustu çünkü
dediğim gibi er ya da geç bir taraf bir şey hisseder..
yakın arkadaşla da sevgili olabilirsin, dostunla da, kankanla da.. hayatın ne getireceğini bilemezsiniz dostum askjfh
Karşı cinsle arkadas olmuyorum ben
Kimle arkadas olsam hepsi sevgili olmak istedi
O yüzden ya direkt sevgili oluyorum ya da hic
Uzun süreli bir arkadaşlıksa sevgili olamam
Olmam demem ama şuana kadar hiçbir arkadaşıma öyle bir şey hissetmedim
Olurum.. cunku ben onu oda beni iyi anlar.. evlilik kaçınılmazdır..
Katılıyorum sana bir insan arkadaşına göz diktiyse affedersin benim ailemden birinde göz diker
Uzun zamandır arkadaşım ama sevgili olmadık lafı bile geçmez
kanka diyen kiz vardi okul zamani bir akşam ilginç bir şey istedi yapmadim sende adamısın yazdi küfür ettim engelledim
Hayır. Hiçbir yakın arkadaşımla duygusal bağ kurmadım, öyle bir şeyi düşünmeyi aklımdan bile geçirmedim
Asla. Çocukluk arkadaşım var birbirimize hiç o gözle bakmadık
Neyin ne zaman nasıl olacağı belli olamaz peşin konuşmayın
Hiç sanmıyorum ihtimal dahi vermiyorum arkadaş adı üstünde
Yok denedim yakın arkadaş olup sevgiliye dönmeyi ama olmuyo denemeyin
Salih biraz huysuz
ajsjsjjs salihle shipledim sizi
Olunmaz olunmamalı olmamalıyım olmam
katiyen olmazz, kınıyorum
Kızsa evet
akajsjsjajja
Hiç sanmıyorum
citirsa bi düşün derim
Bilmiyorum hiç yaşamadım çünkü erkekle zaten arkadaş olunamaz. Kimseyle bu aşamaya gelmedim gelmem
Ben 2 arkadaşımla oldum. Eninde sonunda bitti. 2 arkadaş kaybı ve geriye kırık bir kalp kaldı.
Senle sevgili olabilirim
Aşka inanır mısın
inanıyorummmm
Kimden hoşlanmıştın?
kimsedennn, o nerden cikti
Sorularında gördüm kimseden hoşlanmadıysan iyi 😅 seni sevdim
yok hoşlanmıyorum Şu an ahshs
Sana yürüyebilirim o zaman yollar açık😅
Acaba sana mesaj yazsam mı yazmasam mı aradayım😅
Başka kimle olacaksın da en mantıklı karar
sansli kiz arkadaslarrr... ahsjs
😀😀