Özellikle okullarda iş yerlerinde hep böyle tipler var dı ve olmaya devam edecekler. Aslında bu kişilerin iletişim biçimleri ile alakalı bir şey bu. Gözlemlediğimde bir gruptakilerin arkadaşı ile karşılaştıklarında sadece günaydın nasılsın diyerek geçip gittiklerini gördüm. Öte yandan diğer gruptakilerin ise daha açık cümleler kurduklarını ve iletişimi devam ettirdiklerini bunu nerede ise bir refleks haline getirdiklerini görüyorum. Öyle ki iletişim kurmayı nefes almak kadar kolay becerebiliyorlar ve başkalarının rutin konuşmaları yerine daha ilgi çekici konulardan konuşabiliyorlar.
Aslında bu tip insanlar çoğu zaman “itici” değil, sadece iletişim tarzları farklı. Herkesle kolay samimi olmalarının itici olmamasının birkaç mantıklı nedeni var:
Sosyal zekâları yüksektir; karşısındaki insanı hızlı okuyup uyum sağlarlar, bu da iletişimi kolaylaştırır.
Samimiyetleri genelde kötü niyetli değil, insanlarla bağ kurma isteğinden gelir.
Ortamı yumuşatırlar; yeni tanışmalarda gerginliği azaltan kişiler genelde onlardır.
İnsanları dışlamazlar, kapsayıcıdırlar; bu da birçok kişi için güven verici bir özelliktir.
Herkesin sınırı farklıdır; sana hızlı gelen samimiyet, başkası için “sıcak ve doğal” olabilir.
Kısacası mesele onların yanlış olması değil, senin daha mesafeli bir iletişim tarzını tercih etmen. Bu da gayet normal.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Aynen öyle bir kız arkadaşım var aynı anlattığın gibi kızlarla olsun erkeklerle olsun kolayca gereksiz bir samimiyet kuruyor sonrada en ufak tartışmada küsüyorlar olay oluyor yeni tanıştığın biriyle neden bir samimiyet kurarsın ki önce beklersin birbirini tanırsın sonra samimiyet kurarsın özel hayatından bahsedersin iyice tanımadan çabuk güveniyor herkese ben bunu doğru bulmuyorum heleki bu devirde birine güvenmek çok zor
Senin dediğin hissi o kadar iyi anlıyorum ki 😌 Herkese aynı samimiyet, aynı flört hâli olunca özel hissetme duygusu sıfırlanıyor. Bir noktadan sonra karşındaki kişi karizmatik değil, gevşek geliyor resmen 🙃
Benim için de sınır önemli. Herkese şeker dağıtır gibi ilgi dağıtan biri bana çekici gelmiyor. Samimiyet güzel ama seçici olunca anlamlı. Sence bu durum sende güvensizlik mi yaratıyor, yoksa direkt iticilik mi? 💬
Tanımadığım biriyse evet itici geliyor. Ama samimi kankamsa ya da taniyorsam sevdiğim biriyse soğuk olmasın. Samim içten olsun bana. El teması sevmem ama sözleriyle samimi içten olsun.
Çok basik aslında otür insnalar cıvık ve vıcıktır. Cıvık ve vıcık olan insalarda mide bulandırır. Farzı misal lavoboya gidip idrar tıyouz neden fuzuli ihtiyacımız diye peki dönüp bakıp aaa ne güzel idararmış diyor muyuz? Tabii ki hayır işte insanlarda byle fuzuli ihtiyaçlar o yüzden dönüp bakmıyoruz
Normal değil. Adam dediğinin bir duruşu ağırlığı olur. Tek kadına çiçek olup açar. Her yerde olan adam belirsizlik taşır. Ve netlik yoksa bir yerde rahat cıvıkça hal ve hareketler olmaz O kişiden 🙂
Bence çok rahat olmak, aslında kişinin kendi sınırlarını netleştirmemesinden geliyor; senin için bu soğukluk, o kişinin gerçek duygularını paylaşma isteksizliği gibi hissediliyor.
Herkesle kolayca samimi olan insanların tamamı bana itici gelmez. konuşmalarını ve başkalarına karşı tavırlarını, bana karşı tavırlarını değerlendirip sonra karar veririm.