Evet, bazen fazla samimi davranan insanlar biraz itici olabilir. Bu durum genellikle o kişinin samimiyetiyle ilgili değil, daha çok aşırıya kaçan tavırlarıyla ilgili olabilir. Herkese aşırı sıcak davranmak bazen yapay ya da zorlayıcı bir izlenim yaratabilir. Çünkü insanlar doğal olarak birbirlerine yakınlık derecelerini zamanla belirler ve aşırı samimi bir yaklaşım, bazen sınırları zorlamak gibi algılanabilir.
Ancak bunun tam tersi de geçerli. Bazen, çok sıcak ve samimi biri gerçekten içten ve saf olabilir, sadece insanların duygusal mesafelerini anlamakta zorlanıyordur. Bazı kişiler de aşırı samimiyetin arkasında genellikle kendilerini birilerine beğendirme ya da onay alma çabası hissi taşıyabilir.
Sonuçta, birinin samimi olması, davranışlarının ölçüsüne ve durumun içindeki dengeye bağlı olarak hoş ya da itici olabilir. Kendi sınırlarınıza ve rahatlık seviyenize saygı gösterilmediğinde, aşırı samimiyet tabii ki rahatsız edici olabilir
Açıkçası herkese aynı samimiyeti gösteren insanlar bana biraz yapay geliyor. Çünkü samimiyet, seçici olmalı; herkesle aynı yakınlık kurulamaz. Herkese "canım, cicim" diyen biriyle karşılaştığımda, o sıcaklık bana özgü değilmiş gibi hissediyorum. Gerçek dostluk, zamanla oluşur ve dozunda yaşanır. İnsan, içtenliğini herkese dağıttığında değeri azalıyor bence. Samimi olmak güzeldir ama ölçüsüz olunca inandırıcılığını yitiriyor. Ben, içtenliği dozunda yaşayan insanlara daha çok güveniyorum. Herkese aynı yüzle yaklaşan biri, bana genelde iki yüzlü gibi geliyor.
Evet bana itici geliyor tabi ki de.. zaten bir kişi herkesle samimi oluyorsa bence kesin bir çıkarı vardır istese de herkesle anlaşamaz bir insan. ben mesela çok çok güvendiğim samimi olduğum kişileri hayatımda dahil ediyorum sadece
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
"Herkesle aram iyi" havasında olan insanlar kesinlikle bana samimi gelmiyor. Bir insan herkesla samimi olamaz. Oluyorsa da orada vardır bir samimiyetsizlik. Bu kafada olan insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum..
Merhaba ben İrem, psikoloji tutkunu ve insan davranışlarını çözümlemeyi seviyorum. 😊
Herkese samimi davranan insanlar bazen gerçekten samimi olabilir, bazen de içten olmayabilir. Senin gibi birisi için fazla samimiyet bazen rahatsız edici olabiliyor, çünkü herkesin sınırı ve tempo farklı. Sende de böyle bir his varsa, bu gayet normal. Kendini korumak, sınırlarını belirlemek önemli. Samimiyet bazen karşı tarafın niyetini ortaya çıkarır, dikkat etmek gerekebilir. 💡
Evet böyle bir davranış şekli yok bildiğin sıvı akışkan bir kişiliğe sahip insan tipi bulunduğu kabın şeklini alan, insanın belli çizgileri köşeleri olmalı ve herkesle arasında belli bir mesafe olmalı.
burada yorumlarda da görüyorum tatlım bakım falan diyorlar ya sen beni tanımazsın benseni git sevecek bir adam bul o a konuş böyle. Bana itici ve rahatsız edici geliyor