Ben (gerçekte) aslında herkese aynı samimiyeti göstermenin mümkün olduğunu sanmıyorum. Bu bence mantıksız bir düşünce olur benim için. (ben yapsam bana mantıksız bir şey yapmışım gibi gelirdi dedim hakaret olarak söylemedim) örnek olarak kendi inanci dışında olan herkesin pislik kötü onun bunu bilmem nesi gören veya daha da ileri gidip kendisiyle aynı inançtan olmayanı öldürmeye kalkiyorsa veya başka başka sapikliklar planliyorsa. (herkese samimi olmaya çalışan biri, bu kişiye de mi samimi olacak?) ben böyle birine asla samimiyetle yaklasmam. hem belli mi olur belki onun inancında değilim diye yaklastigim için sonum iyi olmaz. veya başka bir örnek, ben kedi severim ama birisi bile bile kedilere işkence etmek o hayvanların canını almak istiyorsa, ben asla böyle bir tiple samimiyete girmem. giremem. girmemeliyim. aksi halde gereken yerde gerektiği gibi yaklaşmamiş olurum. örnekler çoğaltılabilir yani böyle düşündüğüm için (herkese aynı samimiyeti gosteren bir insanın gerçek anlamda olabileceğini sanmıyorum) ha ben herkese samimiyim diye iddiası varsa bu gibi örneklerde bile ben o kişi ile samimi olurum diyorsa, muhtemelen laf olsun diye diyordur veya sözde herkesle samimiymis gibi yalandan numara yapmayi deniyordur. mesela kendisine veya çok sevdiği birine felaket bişey yapsa o kişiyle de mi samimi olacak? bu tip insanlar varsa bile muhtemelen sonları iyi olmaz ve hatta belki nesilleri bu sebeple yok olmuş olabilir. herkese samimi olmaya kalkarsan kendini sana uymayan kişilerle yakın olurken bulursun, aslında sana hiç iyi gelmeyecek yerlerde bulunursun.
⭐ Herkesin birbirinden hoşnut ve birbirlerine kendilerini yakın ve sevimli hissettikleri bir dünyaya hatta öyle bir cennete bile inanmıyorum. Her ruh, maya, öz, karakter her neyse işte, illllaki illllaki ayrışacak. Birebir aynı samimiyeti, aynı frekansı tutturup sergilemek sağlıklı bir ruha tamamen aykırı. Nezaket ve saygı bir yere kadar, sonrası değişir mutlaka.⭐
Evet soğuyorum. Herkesle samimi olan kişi zaten çokta samimi değildir. Çünkü imkanı yok herkesle aynı seviyede samimi olmanın. Olunuyorsa eğer orada bir tuhaflık vardır. Uzaklaşmak en mantıklısıdır.
Ayna gibi, ne yansıtırlarsa onu görürler. Benimle samimi ve sempatik bir şekilde iletişim kuran insanlara neden soğuk yapayım? Tam tersi soğuk ve mesafeli olana neden samimiyetimle yaklaşayım. Nabza göre şerbeti herkese hak ettiği muamele
Çoğu kişiye aynı samimiyeti gösteririm. Eğer biri benim için farklı olmak ve farklı samimiyet görmek istiyorsa ona göre davranmalı, benim gözümde ona layık olmalı o kişi.
Bana yılışıklık gibi geliyor çok sevdiğin ya da çok samimi olduğun kişiler olabilir o başka ama herkese karşı mesafe gerekiyor aksi takdirde yalakalık gibi algılanabiliyor.
Samimiyetin öylesi böylesi olmaz bir insanın karakteri vardır insanlara yaklaşımı vardır yaklaşımındaki karşı tarafın davranışları samimiyeti değiştirebilir bu çok normal bu yüzden insanlardan soğumam
İlk defa tanıştığım birisi 10 yıllık dostuna davranır gibi davranıyorsa kesinlikle soğurum başta mesafeli arkadaş olurum ama sonradan herşeyi yaparım mantıkli olan bu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Herkesle aynı samimiyeti cok takıntı etmem de bana gösterdiği özel oldugunu düşündüğüm samimiyeti baskasina da gösterdiğini ögrenip anlayınca o kisiye karşı bütün duygularim ölüyor. Dünya yansa umrumda olmuyo o saatten sonra :)))
ya baban olsaydı nsnsjajsnwjs veya erkek kardeşin olsaydı annsns. bu arada bence bir insanın gerçek anlamda herkesle samimi olabilmesi imkansız. çünkü senin için çok ters bir yanı varsa, (bazı insanların bize göre çok ters bi yani olduğunu kimse inkar etmez) işte buna göre bir kişi herkesle samimi olması imkansız oluyor. eğer herkes bize uyan kişiler olsaydı (bu da imkansız zaten) o zaman ben herkesle samimi olabilirim diyebilirdik.