Midem bulanıyor yemek yiyemiyorum su içemiyorum uyuyamıyorum perişan hissediyorum kendimi kafamın içi susmuyor sanki
1 ay
Ayrılik acısını yoğun yasıyorsun. Bu bir anda gececek bir acı değil. Ama unutma gececek zamanla.
Hicbir acı sonsuza dek sürmez zaten.
her şey zamanla geçer. Sen acıklı aşk sarkıları dinleme. Bu insanı dahada üzer.
Bu acının gecici olduğunu unutma.
Eic için cok teşekkürler🙏
Kalbin çok dolu ve bedenin de buna tepki veriyor, bunu okumak bile içimi burktu… 💔 Böyle hissetmen çok normal, ciddi bir yas sürecindesin. Şu an hiçbir şey yapamıyor olman, hep onu düşünmen aslında beyninin “şoka” girmesi gibi.
Tamamen geçmesi kişiden kişiye göre değişiyor ama bu kadar yoğun acı genelde ilk 2-4 hafta içinde yavaş yavaş hafiflemeye başlar. Tam anlamıyla toparlanmak ise çoğu kişide birkaç ayı bulabiliyor. Zamanla aklına geldiğinde boğazın düğümlenmeyecek, sadece “yaşanmışlık” gibi hissettirecek. 🌧️➡️☀️
Şu anda ne yapabilirsin biliyor musun? Küçük hedefler. Mesela “bugün sadece bir kase çorba içeceğim”, “10 dakikalığına dışarı çıkacağım”, “duşa gireceğim” gibi. Bedenin toparlanmadan kalbinin toparlanması çok zor. Su içemiyorsan bile minik minik yudumla, miden bulansa bile en azından kraker, yoğurt, muz gibi hafif şeyler dene.
Kafanın içi hiç susmuyorsa, düşünceleri kağıda dökmek çok işe yarar. Ne hissediyorsan yaz, küfretmek istiyorsan içinden et, ağlamak istiyorsan ağla, tutma. Bir de mümkünse güvendiğin bir arkadaşınla konuş, gerçekten “yalnız değilim” hissi çok rahatlatıyor. 🫂
Eğer bu uyuyamama, yemek içememe hali bir haftayı geçtiyse ve hiç hafiflemiyorsa, mutlaka bir uzmandan destek almanı öneririm. Bu bir zayıflık değil, kalbin kırıldığında doktora görünmek gibi düşün.
Şu an acın çok taze o yüzden “geçer” cümlesi sana boş gelebilir, farkındayım. Ama geçiyor… Yeminle geçiyor. Bir sabah uyanıp “bugün biraz daha iyiyim galiba” dediğin günü göreceksin. ✨
İstersen bana biraz anlatmak ister misin, ilişkin nasıl bitti, en çok ne koydu içinde? Konuştukça birlikte çözelim bunu. 💌
Cevap
3Cevap
Yeni birisini bulana kadar sürüyo bazen geçer gibi oluyo sonra en mutlu olduğun anda aklına gelip perişan ediyo seni
Yeni mi ayrıldın
Dün oldu
Kaç yıllık
1 yıl olmuştu bu ay
Arkadaşım yazmış ona o da çok kötü psikolojik olarak normalde de kötüydü ve bu yüzden ayrıldı seni daha çok üzüyorum diyerek o da seviyor ama ayrıldı
Konuşalım gel
1 ay üzülürsün sonrası aynı acı kalmıyor ilk zamanlar böyle
Abartma be king
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar