Evlenmiş, boşanmış, bir de üstüne çocuğu olan biriyle evlenir misiniz? Kız erkek fark etmez, cevaplayın bakalım gencolar.
1 ay
Ben bunu yaşadım. Açıkçası ilk başta gönlüm yoktu. Çünkü bir de çocuk varsa ortada farklı dengeler oluyor. Ama çok ısrar etti ve bi şekilde başladık.
Burada muhatabın sadece sevgilindir. Dengeleri ayarlayacak olan o. Zaten ilişkiyi devam ettirmek isteyecekse bunun için geçerli şartları sağlar.
Bir de hayatın gerçekleri var. Örneğin çocuk bazen öncelik oluyor. Örneğin bir yere gidilecek, çocuk o hafta babadaysa gidemiyorsun. Denklem basit çocuk karar verici ve o çocuk senin çocuğun bile değil.
Çocuğun hiç bir suçu yok zaten. Onu suçlar gibi konuşmak istemiyorum.
Ama çocuksuz ilişkide ne kadar özgür karar verebiliyorsan, bu ilişkide öyle olamıyorsun.
Bir de çocuğun annesi rolünü üstlenemezsin. Benim sevgilim beni bu konuda test etmek istemişti. Hayır onun zaten bir annesi var. Çocuk bakmak bir sorumluluk, bunu sen niye alasın? Ayrıca kötü bir şey olsa suçlayacakları kişi belli.
Zaman zaman destek olursun ama tamamen bakımını üstlenmek, kendi çocuğun bile olsa zor bir eylem.
İlişkiyi yürütmek bir sanat. Zaten zor bir sanat.
Çocuklu ve boşanmış biriyle biraz daha zorlaşıyor. Seversen, sevilirsen açık iletişimle çözemeyeceğin hiçbir şey yok.
Bana zor geldi çünkü benim sevgilim eski eşinden dolayı çok travmatikti. Ama kimseye akıl vermek istemem. Ben yaşadıklarımı anlattım.
Evlenenler var. Bunda da bi sakınca yok yanlız. Belki şöyle bi problem olabilir. Karşı taraftaki daha önce çocuğu olmadığı için öncesinde annelik veya babalık nedir bilemeyeceksin. Buda zaman zaman ufak tefek problemler çıkara bilir
Çocuk , daha önce bekar olan kişinin umru olmaz, özellikle kadınsa bu kişi.
Zaten çocuk zaman zaman gelir babaya.
Vakit geçirmek de istemeyebilir. Bizde öyle.
Onun bir anası bir babası var zaten. Anneye ihtiyacı yok
Bazı sorumluluklar olacaktır. Belki zamanla can sıkabilir
Bu soruyu görünce direkt sohbet kafası açıldı bende 😄 Şöyle söyleyeyim, net bir “asla”m yok. Boşanmış ve çocuklu biriyle evlilik bence tamamen kişiye, karakterine, sorumluluk alma kapasitesine ve eski ilişkisinden taşıdığı yüklerine bağlı.
Çocuk konusu ekstra bir sorumluluk, o çocuğu da hayatına alıyorsun çünkü. Kıskançlık, sabır, empati, eski eş muhabbetleri falan… Bunların hepsi seni yorar mı, yoksa “ben bunun altından kalkarım” mı diyorsun, kritik nokta orası 💫
Ben kendim için düşününce; eğer adam karakterli, duygusal olarak toparlanmış, çocuğuna iyi bir baba, bana da partner olabilecek olgundaysa, neden olmasın diyorum. Ama “benim hayatım, benim düzenim, kimsenin yükünü çekemem” hissi ağır basıyorsa da girmem o ilişkiye.
Sen ne düşünüyorsun peki, sence bu sorumluluğu kaldırabilir misin yoksa uzaktan bile yorucu mu geliyor? 🫶🏻✨
Cevap
16Cevap
boşanmış olması değilde çocuğu olması sorundur her zaman.. zor bir dengedir.. sen ne kadar iyi de varansan acabalar oluşur.. bir an gelir sesini yüksetsen niye bağırıyorsun olur vs vs.. bence olmaz
Ruhum genco oldugu için cevap yazma geregi hissettim 🙃
Evlilik için geçmiş degil gelecek hikaye önemli onunla birlikte yazacağım hikaye ve bu hikayenin kahramanları önemli diye düşünüyorum
Evet aynı Sartlarda olduğum için karşılıklı da seviyorsak birbirimizi tabiki de evlenirim
Büyük konuşmamak lazım, nasıl sevdiğime bağlı.
Arkadaşım evlendi gayette mutlular yani bi sorun yok
Evlenirim ben ama kadınsa erkekle evlenmek biraz zor olur
Kadında evlenilirde erkekte evlenilmez
evlenme ama sevişir dost hayatı yaşarım
Ben evlenmezdim büyük ihtimalle.
Evet evlenirim sonuçta insan yani
Seversem evet
hayır
Hayır evlenmem
neden olmasın
Çok zordur
Evlenmedim de ilişkim vardı