Maddi sıkıntısı ve cezaevi süreci yaşayan erkek sevgilinin ilişkiden kaçması normal mi yoksa bahane mi?

Yeni tanıştığımızda evlenelim demişti ben istemedim 2 yıllık olaylı aksiyonlu bir ilişkimiz vardı. Sonra cezaevine girdi bir kaç ay sonra çıktı aradı buluştuk cezaevindeyken beni arayıp sormadın dedi hesap sordu 2 ay sonra işleri sıkıntıya girdi iş yeri kapandı. Mahkemeleri devam ediyor. Benden 1 ay kaçtı beni engelledi. Arkadaşları üzerinden haberleşiyorduk. Sonra ben de uzak durdum 1 ay sonra aradım. Bana başka sevgilisi olduğunu söyledi. Ben kötü biriyim ben karaktersizim onu bırakmam için her şeyi söyledi. Ben de tamam dedim. 2 gün kendisi aradı çok borcu sıkıntısı olduğunu iyi olmadığını o yüzden aşk hayatına bakamadığını söyledi. Cezaevine girebilirim dedi. İş yerlerim kapandı dedi. Saatlerce konuştu bana dedi yeniden iş kuracağım seninle beraber çalışalım dedi yanımda ol dedi tamam dedim. Bir hafta konuştuk. Dedim seni göreyim ben sana haber vereceğim dedi. Buluşmaktan kaçıyor. Sonra aradım açmadı. Sizce bekleyeyim mi yoksa bunlar bahane mi? Teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için
Maddi sıkıntısı ve cezaevi süreci yaşayan erkek sevgilinin ilişkiden kaçması normal mi yoksa bahane mi?