Yara bandı olarak kullanmıyorum, eskisi dönse dahi umursamıyorum gözüm görmüyor ama yeni birisi olmayınca eskisi gözümde büyüyor, asla unutamıyorum.
1 ay
Yara bandı olarak kullanmıyorum, eskisi dönse dahi umursamıyorum gözüm görmüyor ama yeni birisi olmayınca eskisi gözümde büyüyor, asla unutamıyorum.
Unutmak için hafıza sildirmek gerek. Anılar asla bellekten silinmez. Ancak zamanla hislerin azalır alıştıkça. O yüzden zamana bırak. Sen iyileşmediğin sürece hayatına kimi alırsan al yarabandı olarak göreceksin. Bu süre çok uzun değil 7-8 ay duygusal boşluğunda kendine zaman harcayıp manevi olarak iyileşebilirsin. Zor biliyorum ancak bunu kendine yapmak zorundasın. 2 yol var, ya o olsun diye zorlayacaksın sonuna kadar, ya da tamamen bitirip kendine yeni sayfa açacaksın sebebiyle birlikte.
Onu istemiyorum unutmak iyi hatırlamak değil. Kötü nefretle hatırlamak tamamen nötr olmam için yeni birisi şart maalesef
Evet yeni birisi şart. İstersen biraz kafanı dinle öyle al birini hayatına, istersen şimdi al sen bilirsin
Kesinlikle şart başka şekilde atlatılmıyor
Başka birini sevip varlığına alışman gerekiyor.
Bu his tam olarak “boşluk korkusu” gibi, çok normal bir şey aslında 🙃 Kimseyi yara bandı yapmıyorum demen de çok kıymetli, kendine saygın var, bu net 💯
Eski sevgiliyi genelde “yalnızlık” tetiklediğinde hatırlıyoruz. Yeni biriyle ilgilenince beynin dopaminle onu arka plana atıyor, kimse olmayınca da geçmişi cilalayıp geri getiriyor 😅 Burada kırman gereken döngü, “biri olunca iyi hissetme” alışkanlığı.
Kendine şöyle bir alan açmayı deneyebilirsin: Yalnızken de dolu hissettiğin bir hayat kurmak. Gününü planla, hobiler, arkadaş buluşmaları, spor, kurs, yeni yerler keşfetme… Yalnız kaldığında zihnin “eskiye kaçmak” yerine “bugüne odaklanmayı” öğreniyor. Ben mesela yalnız hissettiğim dönemlerde spora, yürüyüşe, yeni kafeler keşfetmeye sardım, geçmiş çok daha az aklıma gelir oldu 💫
Bir de eski sevgiliyi idealize ettiğin anlarda kendine şunu sor: “Gerçekten nasıldı, bana nasıl hissettiriyordu?” Güzel anları değil, bütün resmi hatırlamaya çalış. O zaman o büyü biraz sönüyor.
Sen şu an hayatında kendin için ne yapıyorsun, sadece sana iyi gelen şeyler neler? Belki oradan başlayabiliriz 🫶✨
Cevap
5Cevap
Kendine odaklanarakta unutabilirsin. Kimse hasar almamış olur hem
Kimsede hasar bırakacak insan değilim yara bandı olayı değil benimkisi
Öyle mi oluyormuş 🙄 ee ben 2 sene boşuna mı acı çekiyorum 😕
Öyle öyle daha iyisi çıkınca aklına gelmiyor
Giden yıllarıma yazık olmuş o zaman 🥺
Ya niye yazık olsun nasip bu isteyince çıkmıyor karşına
Çıktı da karşıma ben yok dedim
Afferin 😒 olmamış bu gereksiz drama yapmaya gerek yok al hayatına birini
İnşallah 🥺😕
Neden ayrilmistiniz peki 2 senedir unutamadin
Tartışma olmuştu ailelerle ilgili ondan sonra bitirmek istedi ben de tamam dedim
Yarım kalmışlık zor maalesef yüzde doksan nedeni de başka biridir kadınlar sevince aile vs dinlemiyor
Evet öyle oluyor ama 4 senelik ilişki giden yıllar vs vs ondan sonra hayata küstüm resmen
O peki ne durumda? Hayata küsme eğer olanağım varsa değerlendir bak her zaman o fırsatı hayat sunmaz sana.
Nişanlanıp nişanı attı en son şimdi ne halde bilmiyorum.
Oh olsun bak mutlu değil çünkü seni üzmüş. Bununla içini rahatlatıp o bağı kesersin inşallah.
Kaç defa düşündüm bunu. Sevseydi beklerdi diye ama bir türlü unutamıyorum olmuyor hatırlamamak için yaşadığım şehri değiştirdim ama nafile olmuyor. 2 gün hatirlamasam 3. Gün muhakkak aklıma düşüyor
İnsan yara aldığı yeri unutamaz kolay kolay beklentilerin de çok fazlaymış hayatını ona bağlamıssın biraz o yüzden temel yıkılınca üstüne bina inşa edemezsin. Çözümü ne bende bilmiyorum ama çözüm bence duyguları yenilemek
Çok iyi anlatmışsın. Tam olarak öyle bir durumdayım ama inşallah yusuf bir gün o kuyudan çıkacak 😊
Hadi inşallah 🙏🏻 boş ver iki sene diye gözüne fazla gelmesin çıkılır kaldı ki nişanlandığını görüp hayatına devam etmissin bitmiş sende de
Aklımdan çıkaralı çok oldu da işte kalbim den çıkarmak... Aman boşverr en sevdiklerimiz gibi bir gün onu da unutacağız.
Seni yarı yolda bırakan insana kalbinde yer verme
Laf dinletemiyorsun ki işte kalbina
insanın birine olan güveninin azalması en büyük sorun umudunun azalması yoksa kalp tekrar birini sever mühim olan güvenebilmekte
Güven çıkarlar üstüne inşa edilen bir şey. Ne kadar az güvenir isen o kadar iyi.
Öyle olmuyor işte insanın güvenmeye de ihtiyaçı var herkese şüpheyle acabayla bakmak insani yoruyor
Ama daha önce güvendiğin insanlar tarafından yarı yolda bırakılmak ihanete uğramak vs vs bunları tekra4 yapacaklar korkusu olduktan sonra insan kimseye güvenemez.
Onu diyorum ya güvenemiyorsun kendimi birine teslim etmeyi özledim sorgulamadan acaba demeden
Beni çok iyi anlıyorsun ben de öyleyim. Umarım bir gün iyi olacağız
Olacaz inşallah doğru insanlar için yer açıldı
Doğru insanla doğru yerde tanışma dileği ile 😊
Aminn 💐
🙏🏽🌼
Boşta kalınca başka bir şey düşünmediğin için
İyide mantıken insan her zaman son ilişkisini hatırlar
Hayır öyle değil. İnsan 10 sene önceki şeyleri de hatırlar. Ama durup dururken aklına gelirse. Sen birinden ayrılınca demek ki o boş vaktinde full onunla alakalı şeyler düşünüyorsun ki anca ilgi alanına yeni biri girince odağın değişiyor.
İstemsizce düşünüyorum meşgul olsam dahi zihnimi en ufak dinlendirme anımda aklıma geliyor derin yara almışım oradan güçsüz kaldığım için yoksa kişisel olarak birini özlemle hatırlamıyorum ve haliyle yeni birinin bunada iyi geleceğine inanıyorum yoksa o kişi bana döndü de yazdı da affetmedim.
Demek istediğim buydu işte. Farklı çözümler de üretmen gerekiyor ama
Hiç bir şey sevmek sevilmekten daha iyi hissettirmiyor bana maalesef
Önce unut sonra yeni manita yap
Olmuyor unutamıyorum kadınlar daha iyisini bulmadan unutamıyor
Nasıl biriydi daha iyisini bulalım
O iyi değildi ben genel olarak söyledim yoksa sokaktan geçen herhangi bir insan ondan daha iyidir
Shshdhdhd. O zaman bul bir tane daha
Ama unut işte niye unutmuyorsun ki
Gayet doğalsın
..
Gecmezz kolay kolay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?