Boşanmış bir kadın olarak asker sevgili mi daha mantıklıydı yoksa memur eski konuştuğum kişi mi?

Konuştuğum biri vardı arkadaş vasıtasıyla. Benim ailemin maddi durumu iyi, ben de boşandım bu arada. O arkadaşım dahi bilmiyordu boşandığımı neyse. Bu adam memurdu belediyede, evi vardı ancak baya bir eski yapı aile apartmanıydı, arabası yoktu, eskiden içkili mekanlarda barmenlik geçmişi falan vardı, ben buna da takılmıştım her neyse. Bu esnada beni farklı bir tanıdığım kaynı ile tanıştırmak istedi, asker dedi tanışır mısın, resimlerini gösterdi lüks arabası var falan, tanışmak istedim, bu esnada diğerini elemiş oldum neyse. Bu, bir zaman sonra asker sevgilim, arabasını sattı, evlenirsek de lojmanda kalacağız her neyse çok kıskanç, pek uyum da sağlamıyoruz, sohbet edemiyoruz vs. Ve benden 11 yaş büyük, bekâr. Her neyse sonra arkadaşım beni aradı, sohbet ederken o bir kızla tanıştı, ev aldı kendine, borcunu ödüyor dedi. Ben bi pişman oldum, iyi biriydi, daha gençti, bilmiyorum o zamanlar belki benim boşanmış olduğumu öğrenince istemez, tereddütüm vardı ama şu an tanıştığı kız da boşanma aşamasındaymış. Asker olan da baştan her şeyi biliyordu, kabul ediyor. Sizce o mu daha iyiydi? Neden doğru insanı seçemiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

Boşanmış bir kadın olarak asker sevgili mi daha mantıklıydı yoksa memur eski konuştuğum kişi mi?