Eski eşimle 1 buçuk senedir ayrıyız, boşandık, bu süreçte birkaç ay daha konuştuk ve tartıştık, beni her yerden engelledi, aradan zaman geçti, ben evlendim tekrardan başkasıyla, bunu duyan eski eşim evlendiğimi kabullenmek istemiyor, tekrardan bana yazdı, benimle evlenmek istiyor, boşan evine gel diyor. Ben boşanmak istemiyorum, şu anki eşimi seviyorum ama eski eşim de çok ısrar ediyor, beni engelle, aradan aylar geçmiş, tekrar geri dön ama hâlâ yine tartışma oluyor, yaptığı hatasını kabul etmiyor. Ben şimdiki eşimi bırakıp ona geri dönersem şimdiki eşime ihanet etmiş olacağım, o kadar emek vermiş evlilik için, beni de çok seviyor. Eski eşimle şimdiki eşimi aynı kare koyarsam şimdiki eşim daha ağır basıyor. Eski eşim benimle ilgilenmedi, gezemedik, hep beni yalnız bıraktı. Şimdiki eşim hep benimle, beraber gezeriz, beni mutlu etmek için çaba sarf ediyor. Eski eşimle de onca senedir beraberken unutmadım bana yaptıklarını. Eski eşime geri dönmeli miyim, iyi miyim, dönmemeli miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şu an yaşadığın şey aslında kafa karışıklığından çok birinin ısrarı yüzünden huzurunun bozulması. Çünkü sen ne istediğini biliyorsun ama karşı taraf bunu kabul etmiyor. Eski eşin seni gerçekten anlasaydı evli olduğunu duyduğu anda geri çekilirdi. Ama o hâlâ seni kendi hayatının bir parçası gibi görmeye devam ediyor ve bu sağlıklı bir yaklaşım değil. İnsan sevdiği birinin hayatını zorlaştırmaz özellikle de yeni bir evlilik kurmuşken.
Sen zaten geçmişte onunla ne yaşadığını açık açık anlatmışsın. İlgi yoktu yalnız bırakıldın birlikte güzel anılar biriktiremediniz ve en önemlisi bugün bile yaptığı hataları kabul etmiyor. Bu çok önemli çünkü insan değiştiğini sözle değil davranışla gösterir. Eğer gerçekten değişmiş olsaydı önce yaptıklarını kabul ederdi sonra sana saygı duyardı ve şu anki evliliğine müdahale etmezdi. Ama tam tersini yapıyor bu da aslında aynı kişi olduğunu gösteriyor.
Şimdiki eşine baktığında ise durum çok farklı. Yanında olan ilgilenen seni mutlu etmeye çalışan biri var ve sen de bunu hissediyorsun. Zaten kıyas yaptığında bile onun ağır bastığını söylüyorsun bu da duygunun nerede olduğunu net gösterir. İnsan mutlu olduğu yeri sorgulamaz ama huzuru bozulunca geçmiş aklına gelir bu çok normal. Bu bir geri dönme isteği değil sadece zihnin eskiye takılması.
Bir de işin vicdan tarafı var. Şu anki eşin sana emek vermiş seni sevmiş yanında durmuş. Onu bırakıp eskiye dönmek sadece bir tercih olmaz içten içe seni rahatsız eden bir yük olur. Üstelik geri döndüğünde her şeyin değişeceğinin bir garantisi yok hatta anlattıklarına bakılırsa büyük ihtimalle aynı sorunları tekrar yaşarsın. O zaman hem şu anki eşini kaybetmiş olursun hem de tekrar aynı döngünün içine girersin.
Bu yüzden mesele aslında iki kişi arasında kalmak değil. Mesele sana değer veren ve seni mutlu eden hayatı korumak. Eski eşinin ısrarı onun duygusu senin sorumluluğun değil. Sen sınır koymadıkça o devam eder çünkü bir umut olduğunu düşünüyor. Bu yüzden en doğru şey net olmak ve kapıyı tamamen kapatmak. Yarım bırakılan kapılar insanı hep geri çeker ama kapandığında bir süre sonra her şey sakinleşir.
Kendine dürüst olursan zaten cevabı biliyorsun. Sen şu anki eşini seviyorsun onunla huzurlusun ve bu kolay bulunan bir şey değil. Geçmişte seni mutlu etmeyen birine geri dönmek sadece alışkanlık olur mutluluk değil. Bu yüzden kendini suçlu hissetmeden net olman gerekiyor. Çünkü doğru olan zaten bu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)3 ayAnlattıklarına bakınca aslında kararın büyük kısmını zaten vermişsin; sadece duygusal baskı ve geçmişin ağırlığı seni kararsız hissettiriyor.
Şunu net söyleyeyim: Şu anki evliliğini bırakıp eski eşine dönmek, hem mantıksal hem duygusal açıdan sağlıklı görünmüyor.
Neden?
Eski eşinle ilişkin bitmiş, boşanma yaşanmış ve sonrasında da tartışmalar devam etmiş. Yani sorunlar çözülmeden kapanmış bir ilişki var.
Aradan zaman geçmesine rağmen hâlâ hatalarını kabul etmiyor ve aynı tartışma dinamiği sürüyor. Bu çok önemli bir işaret: değişim yok.
Seni engelleyip sonra tekrar yazması, ısrar etmesi… bu daha çok kontrol etme isteği veya kaybetmeyi kabullenememe gibi görünüyor, sağlıklı bir ilişki kurma çabası gibi değil.
En kritik nokta: Şu anki eşinle kendini daha huzurlu, değerli ve mutlu hissediyorsun. Bu tesadüf değil.
Bir de şu açıdan bakalım:
Sen zaten şöyle diyorsun:“Aynı kareye koyarsam şimdiki eşim daha ağır basıyor.”
Bu cümle aslında iç sesin.Eski eşine dönersen ne olur?
Geçmişte yaşadığın ilgisizlik ve yalnızlık büyük ihtimalle tekrar eder.
Üstelik bu sefer bir de vicdan yükü eklenecek (şu anki eşine karşı).
Ve eski eşinin şu anki tavrı (ısrar, baskı, sorumluluk almama) ileride daha zorlayıcı hale gelebilir.
Şu anki eşinle ilgili söylediklerin ise çok net:Seninle ilgileniyor
Zaman geçiriyor
Mutlu etmek için çabalıyor
Bunlar sağlıklı bir evliliğin temel taşlarıdır, küçümsenecek şeyler değil.Burada asıl mesele “kimi seçmeliyim?” değil, “kiminle sağlıklı bir hayat kurabilirim?” sorusu. Ve sen bu sorunun cevabını zaten vermişsin.
Biraz daha netleştireyim:
Eski eşine dönmek = geçmişte işe yaramayan bir şeyi tekrar denemek
Şu anki evliliği korumak = zaten iyi giden bir şeyi büyütmek
Benim net önerim:Eski eşinle iletişimi tamamen kes (gerekirse tekrar engelle)
Sınırlarını koru, çünkü onun ısrarı senin kafanı karıştırıyor
Şu anki evliliğine odaklan10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayAçık konuşayım: anlattıklarına bakınca “geri dönmeli miyim?” sorusunun cevabı zaten kendi içinde netleşmiş gibi duruyor.
Şu anki eşinle ilgili söylediklerin; sevgi, emek, ilgi, birlikte zaman geçirmek… yani bir evliliği ayakta tutan şeyler. Eski eşinle ilgili söylediklerin ise; ilgisizlik, yalnız bırakılma, tartışma ve hâlâ hatasını kabul etmeme. Üstelik aradan zaman geçmiş olmasına rağmen davranışlarında somut bir değişim de görünmüyor.
Burada kritik birkaç nokta var:
Şu anki eşini sevdiğini açıkça söylüyorsun.
Onun sana emek verdiğini ve seni mutlu ettiğini kabul ediyorsun.
Eski eşinle aynı sorunların tekrar ettiğini bizzat yaşıyorsun.
Eski eşin hâlâ sınırlarına saygı göstermiyor (evli olduğunu bilmesine rağmen ısrar etmesi ciddi bir kırmızı bayrak).
Bu durumda eski eşe dönmek, sadece bir tercih değil; aynı zamanda şu anki eşine karşı ciddi bir haksızlık ve kendin için de büyük bir risk olur. Çünkü geri döneceğin şey “özlediğin iyi anılar” değil, büyük ihtimalle aynı döngü olur.Şunu da net söylemek lazım:
Bir insan gerçekten değiştiyse, bunu sözle değil davranışla ve süreklilikle gösterir. Sen ise hâlâ tartıştığınızı ve hatasını kabul etmediğini söylüyorsun.Aslında senin cümlen en belirleyici olanı:
“İkisini aynı kareye koysam şimdiki eşim daha ağır basıyor.”
Bu, duygusal pusulanın zaten yönü gösterdiği yer.Ne yapman daha sağlıklı olur?
Eski eşinle net ve kesin bir sınır koy (gerekirse tamamen iletişimi kes).
Şu anki evliliğine odaklan, çünkü orada karşılıklı emek ve değer var.
Kendini suçlu hissetme ama kararsız kalıp iki tarafı da yıpratma.
Kısa ve dürüst cevap:
Geri dönmemelisin. Şu anki evliliğini koruman hem daha doğru hem de daha sağlıklı görünüyor.10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Eski eşin senden ayrıldıktan sonra başka bir kadınla senin bıraktığın boşluğu dolduramamış hala gözü sende belki cinsel olarak da senden sonra tatmin olamamış olabilir bu yüzden seni kıskanıyor sen ona dönsen bile hevesini aldıktan sonra yine sana kabalaşabilir. Onun menfaatine olan senin menfaatine olmayabilir. o yüzden akıllı davranmalısın yani onun sana vermediğini şimdiki eşin sana daha çok ilgi göstererek fazlasıyla veriyor sanırım hatta cinsel olarak da belki daha fazla seni tatmin ediyor olabilir bu yüzden bunu sen bilebileceğin için karar senindir hislerini bilmiyorum çünkü ama mutlu olmanı çok istiyorum lütfen kalbini dinle.
01 Yorumla
Soran3 ayŞimdiki eşim seviyorum eski eşimi red ettim şimdi kin nefret var bende
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Hikayeni okurken içim sıkıştı resmen, baya duygusal bir karmaşanın içindesin 😔💔 Ama duygusal tarafın yanında çok net gördüğüm bir şey var: Aslında kalbin kararını çoktan vermiş gibi duruyor.
Eski eşini anlatırken kırgınlık, ihmal, tartışma, sorumluluk almayan biri var. Şimdiki eşini anlatırken emek, sevgi, yanında olma, gezme, çaba, huzur var 🥺✨ Bu ikisini kıyasladığında zaten “şimdiki eşim daha ağır basıyor” demişsin, bu cümle bence her şeyin özeti.
Eski eşinin şu anki ısrarı sana gerçek sevgiden çok “kaybettiğini fark eden egonun paniği” gibi geliyor. Hatasını kabul etmiyor, tartışmalar hâlâ devam ediyor ve senden boşanıp ona dönmeni istemesi hem sana hem şu anki eşine haksızlık. Bu durumda dönersen sadece şimdiki eşine değil, kendine de ihanet etmiş olursun gibi duruyor 😞
Bence kalbini, huzurunu ve sana emek veren insanı koruman çok daha sağlıklı. Eski eşini tamamen engelleyip mesafeyi net çizmen senin iyileşmen için de gerekli olabilir. Evliliğini korumak istiyorsan, şu anki eşinle bu süreci daha da güçlendirebilirsin, belki açıkça her şeyi anlatıp birlikte sınır koyarsınız 🤍
Şu an içten içe hangi hayatı yaşarken kendini daha huzurlu hayal ediyorsun? Gözünü kapattığında yanında kim varken geleceğini güvenli hissediyorsun? 🥹✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
114
Cevap
148Cevap
Bunu soracak kadar çok düşüdüysen yeni eşini bırak seni hak etmiyor. Sırf böyle kadınlar yüzünden evlilikten soğuyorum günden güne. Hayatında bir adam olmasına rağmen hâlâ başka bir erkekle konuşmak ne kadar doğru? Eski eşini engellemediğin, ona yazmaya devam ettiğin sürece ihanetin adımlarına hazırlanıyorsun yavaş yavaş.
65 Yorumla
m 3 ay@seyfo_063 Evet işte erkek tarafına yapılırsa daha riskli namus meselesinden ikisinden biri toprağa girer.
Aşk İlişkileri konusunda 65,9b cevap paylaştı. Eski eşine döneceksen neden evlendin ki , adamında başını yaktın..
220 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Yalancı sadece senin mutlu bir evliliğin olsun istemiyor boşandıktan sonra evlenirsin ama eski olaylar kavgalar geri olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 268,2b cevap paylaştı.
u 4 ayboşan geç adam kurtulsun senden
370 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
4 ayBiz bi tane bulamıyoruz nerden buluyorsunuz bu kocaları anlamıyorum ki
Eski eş sana sabah akşam mesaj atabiliyor, ulaşabiliyor, uzun uzun kocanı bırak bana dön diyebiliyorsa sorun eski eşte değil buna müsaade eden zemin hazırlayan tarafta yani sendedir.
Kşarlığı bırak. Her şey düzelir.
144 Yorumla- 4 ay
Hahhha bıde Eskı eşı boşan gel kabul edyorum dıyor şaka gıbı
- 4 ay
@Burcuvurgu Kadın cinayetleri böyle oluyor galiba
- 4 ay
@Byzabeyza kadın cinayeti ile alakası yok eski kocası gelip öldürmekle tehdit etmemiş ki alan memnun veren memnun durumu var biraz kadın sinir koyamamamis
4 ayEvlisin eski eşinle nasıl muhattap oluyorsun hala anlamış değilim. Sen şimdiki eşinden ayrıl yani adam kurtulsun senden yazık adama üzüldüm. Diğer eski eşine de geri dönme sakın hayatı zindan eder sana, seni evden dışarı çıkarmayacak ya da sana zarar verecek her şey yapabilir buna rağmen hala eski eşime gitmek istiyom diyorsan sen bilirsin eski eşinle sen ikiniz hiç normal değilsiniz.
110 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Hocam sana geri dönmek istemesinden ziyade hatasını kabul etmemesi bir kere simdiki evliligini koruman gerektiğine dair kuvvetli bir emare neden diye sorarsan dönsen bile hatasını kabul etmediği sürece bıraktığın yerden devam etmiş olacaksın olaya ki bu aynı sıkıntı ve sorunları tekrar yaşayacağın anlamına gelir eğer mevcut evliliğinden memnunsan ki onu seviyorum diyorsun şimdiki evliliğine bağlı kal eski eşini de onun bir zamanlar yaptığı gibi engelle ve hayatından çıkar çocuk var mı yok mu bilemiyorum ama varsa mecburen bir şekilde devam edecek ama yoksa gerek yok hocam
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 733 cevap paylaştı.
4 ayDönme. Seni her yerden engellemezdi seni gerçekten seviyor olsaydı. Şimdi başkasıyla evlisin, seni başkalarının da sevip tercih edip evlenmeye layık biri olarak gördüğü için egosu zedelenmiş belli ki. Klasik erkek işte. Zaten bunun dediğim gibi olduğunun ispatı hatasını kabul etmiyor olması. Yani böyle biri için şu anki eşinden boşansan buna değecek mi? Kendine bu soruyu bir sor ve bu defa da sen onu her yerden engelle. Hâlâ rahatsız ederse topu eşine at. Bir erkek erkeğe görüşsünler bakalım. O zaman görür evli bir kadına iş atmayı. Kaldı ki eski eşinden bir cacık olmayacağı evli bir kadın olan sana yürümesi. Seninle evliyken de başkasına yürümediği ne malum?
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
4 ayBence sen şimdikiyle boşan ki adam senden kurtulsun. Zaten evlendiğin adamda da akıl olsa daha yeni boşanmış bir kadınla böyle hızlıca evlenmezdi, ciddi bir zaman geçmesini beklerdi. Bak mesela senin gibi birisine denk gelmiş işin nihayetinde yazık olmuş yani. Eski eşinde de geniş bir mezhep var belli ki böyle konuştuğuna göre.
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
4 ayEski eşin deyyus başkasının altındaki karıyı kendisine karı yapmayı düşünüyor. Sen de Örümcek beyinli bir andavalsın. Yeni bir adamla evlenmişsin hâlâ eskisi ile konuşuyorsun. Yani ikiniz de boksunuz ikiniz de çöp ruhlu yaratıklarsınız. Bu kafa yapısı için ne yiyip içiyorsunuz çok merak ediyorum. Okurken tiksindim...
31 Yorumla- 3 ay
@KızlarSoruyor şu soruyu vitrinden indirir misin artık. 3 gündür sürekli karşıma çıkıyor. YETER ARTIK LAN
Bebeğim bu durum, şu an hayatındaki kişiye yapmış olduğun çok büyük bir haksızlık. Dönmeli miyim sorusunun içinde cevabın var zaten 😔. Herkes hatalar yapabilir ama lütfen sana yapılmasını istemediğin bir şeyi suçsuz, masum birine yapma. Eski eşin ağır basıyor belli ki. Ama bir kere eski olduysa ben yoluma bakardım. Kıymetimi bilen kişinin kıymetini bilir çoğaltırdım.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayYa sen zaten buraya "Eski eşime geri dönmeli miyim?" diye sorarken bile aslında cevabın belli sadece bizden de o onayı alarak hareket etmek istiyorsun. Eğer şu an evli olduğun adamı seviyor olsaydın, numaranı değiştirir ve eski eşini her yerden engeller ulaşmamasını sağlardın. Onun seninle böyle samimi konuşmasına izin vermen bile eşine ihanettir.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı. Sen nereye dönersen dön senden bir şey olmaz çünkü sen rahat durmuyorsun kaşınıyorsun eskisi yenisi fark etmez sen değişik bi o olmuşsun anladın mı her yana dönebilir insanın başını belaya sokar senin gibi o lar yüzden sen zaten ne yapacağını biliyorsun
12 Yorumla
4 ayHayır, eski eşine geri dönme, eski eşini unut. Yenisini kaybetmemeye çalış, eski eşin ile bir kere boşandın gene boşanırsın. Kendin de hatasını kabul etmiyor ve hala kavga ediyoruz diyorsun, sakın eski eşin ile barışma vallaha dul kalırsın yeni eşini kaybedersen he.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 851 cevap paylaştı. Yani anlamadığım şey zaten her şey ortada, cevabı kendin bol bol veriyorsun cümlelerinle. Eskiden hiç mutlu değilmişsin, şimdi ki evliliğinde mutluymuşsun. Kendin kıyaslamışsın zaten, bu kafa karışıklığı neden o zaman? Hırpalanmaktan mı hoşlanıyorsunuz?
11 Yorumla- 4 ay
Araya üçüncü bir kişi de girer yakında. Ondan da etkilenir bu. İş arkadaşım vardı bir kız. İki nişanlı üç sevgili değiştirdi.. Aklı hala eskilerdeydi. Ama ben onu da seviyorum diyordu. Gitti benim eğitim arkadaşım olan saf temiz çocukla evlendi. Çocuk hayatında sadece mahalleden bjr kızla kısa konuşmuş olmamış ayrılmış. Başka da flörtü sevgilisi olmamış. Bu kızı sevdi aşık oldu. Geçmişini de biliyor. Ama kızın bana anlattığı düşüncelerini maalesef bilmiyor. Böyleleri mutlu oluyor
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eski eşin seni sevdiğini için geri istemiyor, sen ondan ayrılıp yeni bir hayata adım attığın için gururuna yediremeyip seni ondan ayırmak istiyor daha sonra da sen ona geri dönsen bile her şey eskisi gibi devam edecek. Kitabı iki kez okusan bile sonu değişmez. Ama sen boşanıp ikinci eşine iyilik etmiş olursun çünkü evli olduğun halde eski eşinle neden hala görüşüyorsun. Insanları cidden anlamıyorum nasıl bu kadar rahatsıniz valla
00 Yorumla
3 ayŞu anki evliliğinde bir problem yoksa ki yok görünüyor boşanma artık evlisin ve kurduğun yuvada kal eski evliliğin iyi gitseydi boşanmış olmazdın şimdiki mutlu yuvanı yıkıp gittiğinde huzurun asla olmayacak ahını alacaksın kocanın eski kocanla görüşmeyi bırakmalısın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
3 ayBosanmis oldugun adama tekrar donulurmu ya. Akilllara zarar. Ayni seyleri tekrar yasayacagini kestiremiyomusun hic? O zaman yine bosanirsiniz. Eski yeniye donersin. Okunmus kitap bi daha okunmaz. Bosanma olduysa aslinda zaten hic evlenilmemiştir derler. Bozma duzenini. Cok pisman olursun.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 358 cevap paylaştı.
3 ayGenelde kadınları savunan biriyim fakat eşler arasında kalmış olman ve eski eşinle Muhattap olman bile ikinci eşine ihanet ettiğin anlamına gelir ha bu arada eski eşin narsist bir it ve ona dönecek olursan en büyük pişmanlığını yaşamış olursun lütfen ilk eşini hayatından çıkarıp mutlu Yuvanda kalmaya devam et
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Detayda kaç defa "eski eşim kötü şu anki eşimi seviyorum" dediğine bakılırsa hangisinin en doğru olduğunu sen kendine söylüyorsun zaten.
Arkadaşım eskiler eskide kalmıştır kapatın o kapıyı artık ya. Omurgalı bir şekilde dimdik durup hayatına devam etmelisin. Sana dünyaları verse bile kapanan kapı kapanmıştır.00 Yorumla
4 ayYA HAVLE o ilk adamı sen sg kardeşim ondan bisi olmaz o eski koca hırs yapmış sen ona dönene kadar arkandan kosar sonra sen ona dönünce yüzüne bile bakmaz senin akıllı ol şimdiki kocandan devam et eski kocanla da görüşme bir daha kafan karışmasın yoksa aldatmaya kadar gider bu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Eski eşine dönmeni gerektirecek hiç bir sebep yok. "Madem dönecektin neden benimle evlendin?" demez mi şimdiki eşin? Bence eski eşine dönsen eski mutsuz günlerine yine döneceksin. Şimdikiyle de mutlu bir evliliğin varsa, neden bozmayı düşünüyorsun ki? Yoksa başka sebepler mi var?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 aySenin bu soruyu sorman bile hata. Eski eşinle boşanmışın, iş bitmiş. O artık yabancı bi adam. Şu an onunla konuşman bile aldatma sayılır. Yuva yıkıp üstüne yuva kurmak hangi kitapta yazıyormuş. Benim eşim olacak, eskisi boşan gel diyecek. İkisini de vururum.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Linçlemeden cevap veriyorum. Onun derdini sen söylüyorsun zaten “evlenmeni kabullenememiş” Seni ayırdıktan sonra eski haline dönecek bi umut yok yani.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayAynı şeyleri tekrar yaşamak istiyorsan dön biten bitmiş giden gitmiştir anladığım kadarıyla şimdiki eşinle mutlusun beni de seviyor diyorsun tekrar o kötü geçen günlere mi dönmek istiyor sun
Şimdiki eşini sevmiyorsan hala eski eşini seviyorsan o zaman durum değişir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayYa sabır yaaa sabırrrrr
Eski eşinle iletişimi acilen kesmen gerek
Belanı arıyor gibi davranma60 Yorumla
4 ayEvet şair yani eski eşin ne demek istiyor kısaca özetliyorum seni bec*meyi özledim. Gittiğinde kullanıp atıcak seni bunun farkına var hem kendin yaşamadın mı ne mal olduğunu bilmiyor musun ne diye dönmeyi düşünüyorsun. Şimdi ki eşine ihanet ediyorsun onu muhattap alarak! Uzak dur seni mutlu edeni kaybetme bulunmuyor zaten
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
4 aySen nankör bir insansın. Zaten eşini sevsen “eski eşinle” konuşmazdın. Aklın omdaysa hiç evlenmeyecektin. Zaten kötü gitmiş hala neyi zorluyorsun?
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 789 cevap paylaştı.
4 ayEski sana kıtır atıyor sende düşüyorsun o kadar iyi olsaydı onu bırakıpta yeniden evlenmezdin değil mi? Kimsenin aklıyla iş yapma şu an ki evliliğine sahip çık ama eşine üzüldüm kendisini seçenek yapan bi karısı var yazık…
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Yeni eşinle devam et eski eşin iyi biri olsaydı seni bosayip ayrılmadı yeni eşinden memnunum ayrılıp eskiye dönünce herkesin dikkatini çeker wlehine laf söz edilmesine sebep olur o yüzden seni uzebe değil seni düzene bak
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bence boşan ve yeni bir eş al. Sen baya telefon değiştirmek gibi bir yere konumlandırmışsın olayı. Ciddi ciddi cevap veriyorum ama muhtemelen trolsün. Eğer gerçekse bu yazdıkların eskisine de yenisine de acıdım :D
22 Yorumla- 3 ay
@Byzabeyza Ben bu zamana ait değilim ya da sorun zamanda değil bilmiyorum. İnsanlar hep böyleydi belki de , ama en azından bu kadar utanmaz arlanmaz değillerdi ya bir mahcubiyet vardı sanki bu konular özelinde.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayNe içiyorsunuz ne yiyorsunuz anlamadım ki madem boşandın o defter kapanmış demektir ama bence biraz gel git akıllılık var herhalde dönmelimiyim derken sen yakında döner sonra müge anlılık olursunuz
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBir erkek olarak dürüstçe söyleyeyim. Exten next olmaz, elindekini kaybedince ondaki değerini sorgulamıştır, barışırsan en fazla 1 ay veriyorum sana eskisinden bile daha iyi davranacak hiç göstermediği mutluluğu gösterecek sonrasında ise eskisinden daha da kötü davranmaya başlicak sana garanti veriyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
4 aySiz şu an şimdiki eşinize ihanet etmediğinizi mi iddia ediyorsunuz? Kafanızda bu ikilem de bir ihanetin kanıtıdır. Kapanan kapıların kapandığını kabullenmeniz gerekiyor, yoksa oradan oraya savrulursunuz (benim naçizane görüşüm).
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
4 aySen yeniden evlenip eski eşinle hala daha gorusuyorsan evlendigin adama hiç saygın yokmuş derim. Ben şimdiki eşinin yerinde olsam seni eskiye sıtttır ederdim. Sende ki nasıl bir karakter kişilik akıl alır değil.
10 Yorumla
4 ayYani bu sevgilin değil ki sanki sevgiline geri dönüyormuşsun gibi bence eski eşle ayrıldıktan sonra geri dönmek saçma bir şey yani onunla bir hayat geçirmişsin aynı evde anlaşamamışsın ayrılmışsın tekrar ona dönmenin manası nedir Allah aşkına
10 Yorumla
4 ayBirlikte yaşayın yılın yarısı eski eşinle diğer yarısı yeni eşinle geçsin. Böyle saçma soruları nasıl uyduruyorsunuz?
43 Yorumla- 4 ay
Hahaha çok iyi yorum😂😂😂
- 4 ay
- 4 ay
🥰🥰
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
4 ayİkiside senden uzak durmalı. Eski eşine dönüp tartışınca geri şimdiki ne dönmek isteyeceksin. Sizin zihniyette olan kadın erkekler ile geçen ömre yazık
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
3 aydemek ki tm arızalarına rağmen eskisinin verdiği heyecan zevk seks demek ki bu yeni iyi kalpli vatandaştan daha fazlaymış ki bunları soruyorsun :D köpek götü tövbe tutmaz kaşıntı kötüdür sen yine kürkçü dükkanını ziyarete gidersin gibi...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Yaa aslinda sorduğun sorunun cevabını bile kendin vermişsin biz daha ne diyelim?
Madem evlendiysen artik eski eşin diye bisey kalmamıştır. Sen şu an evlisin ve eşinin soyadını taşıyorsun. Bu durumda eski diye bisey hayatinda olmamalı00 Yorumla
3 ayEski eş yeni eş demesine çok güldüm ne eviliği bu grup yapmışlar 🤣 hepiniz bir araya gelin anlaşın bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Duyguların eskide ama toksik bir evlilikmis belli ki bence mantığını dinle kalbini değil seni manipüle etmeye çalışıyor zamanında bilmeliydiniz birbirinizin kıymetini ama yeni eşine sevgin yeterince yoksa adamı da kandırma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
4 ayŞimdiki eşine şuanda da ihanet ediyorsun. Eski eşinle konuşmak ne demek? Engelle her yerden manyak mısınız?
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Nasıl saçma sapan işler bunlar şaka değil mi? başkası ile evlenip ilk kocama döneyim mi diye şakasına soruyorsun değil mi?
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
4 ayEski eşinle ilgili bu kadar olumsuz özellik saydıktan sonra dönersen oda senin ahmklgn olur
20 Yorumla
3 aySenin gibileri de karı diye alıyorlar ya erkeklerde gram akıl yok. Evliyken eskisiyle iletişime geçip bi de karşılaştırma yapıyor Yarabbim nasıl bir devir bu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
4 ayEvlisin ya hani eski eşinle muhatap olmana bile gerek yok arada çocuk yoksa. Senin durumun kötü muhatap olmayı geç eski yeni diye ikilemde kalmışsın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayS@lak mısın mk biz sana boşan desek boşanıp eski eşinle tekrardan birlikte mi olacaksın kendin diyorsun bana kötü davranıyordu şuanki eşimi daha çok seviyorum diye daha neyin karmaşasını yaşıyorsun senin derdin erkek haremi kurmak sanırım
12 Yorumla
Soran4 aySen kimsin lan hakaret ediyorsun
şu an ki eşine yazık ayrıl o mutlu etsin senin bu düşüncelerini bilse istemezdi eminim seni bide soru sormuş kızım senin aklın yok mu? Başkalarının aklıyla mı hareket ediyorsun hep
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
4 aySizlerin ne kadar iğrenç ilişkileriniz ve hayatlarınız var ya mide bulandırıcı
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
4 ayEvli olduğun adama haksızlık ediyorsun. Adana üzüldüm.
22 Yorumla
Soran4 ayAh canım çokmu üzüldün kargoya verip sana yollayım sevabına faydalan
- 4 ay
Günah sevap kavramları sana uzak.. O adam seni kızgın kora atsa yeridir. Bkunda boğul.
- Aşk İlişkileri konusunda 587 cevap paylaştı.
4 ayHiçbir şey okumadan yürü git.. senden kimseye fayda gelmez... aklın karşıksa insanların hayatına girme!
20 Yorumla
3 ayCevap sorunun içinde. Neden böyle bir sorunun içinde buldun ki kendini? 1. Eski iyi olsa terketmezdin
2. Orası artık senin evin değil. Senin evin şimdiki eşinin yanı.
Mutlu değilsen o başka. Ama eski kocan eskide kaldı. Aklın ondaysa niye evlendin ki?00 YorumlaTekrardan! Sözünü okuyunca hikayeni umursamadım ve gerisini okumadım.
Muhtemelen hak etmişsindir. Zira Türkçede "Tekrardan" diye bir söz yok! "Dan" diye bir ek yok!00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 607 cevap paylaştı.
3 ayBen bu soruyu kendime kazık sokmalı mıyım sokmamalı mıyım diye okudum. Ya sen otur oturduğun yerde şuanki eşine kurban ol 😄
01 Yorumla
Soran3 ay😂😂😂
şu an eski eşine bile cevap vermen hata şimdiki eşinle mutluluğuna devam et istek ve arzularınız birbirinize uyuyorsa ve seni mutlu etmek için çaba gösteriyorsa daha ne istiyorsun ve belki de içinde bastırdığın istek ve arzularına şimdiki eşin onları da yerine getirir seninle baskın arzularının ve isteklerin olduğu belli eski bırak yeniliğe devam et
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 393 cevap paylaştı.
4 aySakın eskisine dönmek gibi bir hata yapma, sana değer veren bir insanı bırakıp hatasını kabul etmeyen dediğim dedik ve saygısız birine dönmek en büyük yanlış olur.
00 Yorumla eski eşin seni huzursuz etmekten başka bi şey yapmıyor sakın o hataya düşme. seni seven ve değer veren eşinle yoluna bak, geçmişi de tamamen engelle gitsin yani.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı.
4 aySaçmalama sakin eski eşine dönme yani şu anlattıklarından sonra yeni eşinle evliliğine devam et sen eski eşini engelle muhatap olma yani yuva yıkanın yuvası olmaz eski kocanın oyununa gelme
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 469 cevap paylaştı.
4 ayBunu soru olarak sorman bile absürt. Değer bilmeyene gönül emanet edilmez. Eski eşin yediremiyor. Tek isteği seni ayırmak. Ve inan geri evlenir sonra tekrar boşanmaya gidersiniz.
00 Yorumla - Devamını Gör (202)
Devamını Gör(247)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Eski eşime geri dönmeli miyim yoksa şu anki eşimle evliliğimi mi korumalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne