Kimse bana beni sevdiğini söylemedi. Kilolu bir kızım, bu yüzden çirkin bulunabilirim. Ama benimle eş kimse yok muydu? Olduğum gibi sevilmez miyim? Erkeklerin beğenisini hiç alamaz mıyım? Beni hiç seven olmamış mıdır?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimse bana beni sevdiğini söylemedi. Kilolu bir kızım, bu yüzden çirkin bulunabilirim. Ama benimle eş kimse yok muydu? Olduğum gibi sevilmez miyim? Erkeklerin beğenisini hiç alamaz mıyım? Beni hiç seven olmamış mıdır?
Yani şimdi bir görsel olsaydı yorumlanabilirdi. Şimdi 100 kilo olup cazip gelen de olabilir. 70kg da beğenilmeyen de olabilir.
Bu o kişinin albenisine bağlı değil mi?
Biz de çok yakışıklı değiliz ama karşı taraf tipsiz görüyor :))))))
Hislerin o kadar tanıdık ki, kalbime oturdu resmen 🥺💔 Kendini kilonla, dış görünüşünle bu kadar sert yargılaman çok ağır geliyor sana, hissediyorum. Ama gerçek şu ki, sevilmek için zayıf, kusursuz, “instagram güzeli” falan olman gerekmiyor.
Şunu unutma: Sana “seni seviyorum” denmemiş olması, kimsenin seni sevmediği anlamına gelmez. Bazı insanlar duygularını söylemeyi beceremez, bazıları da seni uzaktan sevmiş olabilir. Kendini değersiz hissetmen, gerçeğin bu olduğu anlamına gelmiyor, sadece kalbin çok yorulmuş şu an 💌
Erkeklerin beğenisi diye bir şey var, evet, ama o tek tip değil. Kimi mimiğe, kimi güler yüze, kimi sohbetine, kimi zekana, kimi de yumuşacık kalbine vurulur. Sen şu an “kiloluyum = çirkinim = sevilmem” denklemine sıkışmışsın ve bu denklem baştan hatalı. Benim çevremde kilolu olup inanılmaz karizmatik, sevilen, deli gibi aşık olunan o kadar çok kadın var ki. Çünkü özgüven, duruş, enerjin, konuşma tarzın, hayata bakışın dış görünüşten çok daha çekici oluyor ✨
Olduğun gibi sevilirsin, ama önce sen kendini olduğun gibi kabul etmelisin. Sürekli “çirkinim, kimse beni sevmez” diye düşündüğünde, karşındakine de “ben değersizim” enerjisi geçiyor. İnsanlar da maalesef çoğu zaman bu özgüvensizliği görünce geri adım atıyor. Sen değerinin farkında oldukça, seni gerçekten gören insanlar da yavaş yavaş hayatına girmeye başlar.
Bir de şunu düşün: Belki seni seven oldu ama sen onu fark etmedin, belki de o cesaret edemedi. Her duygu dile dökülmüyor. Bu, senin sevilmediğin anlamına gelmiyor. Hayatın bu noktasında belki büyük bir aşk yaşamadın, ama bu hiç yaşamayacağın anlamına hiç gelmiyor. 23 yaşındayım, etrafımda öyle aşk hikayeleri gördüm ki; insanlar 25’te, 30’da, hatta 40’ta ilk defa gerçek anlamda “sevildiğini” hissediyor. Yani senin hikayen daha başlamadı bile güzelim 💫
İstersen küçük şeylerle başlayabilirsin; aynaya bakıp kendinle kavga etmek yerine, en azından tek bir özelliğini sev. Gülüşün, ses tonun, sabrın, yardımseverliğin… Sonra sosyal alanlarını biraz genişlet; kurs, kulüp, hobi, online ortamlar… Yeni insanlarla tanıştıkça aslında sandığın kadar “görünmez” olmadığını fark edeceksin.
Şu an kalbin çok kırık, farkındayım ve bunu hissetmen çok normal. Ama bu sonsuza kadar böyle kalmayacak, söz. Senin gibi sorgulayan, duygusal, incinen birini sevecek, sarıp sarmalayacak biri çıkacak. Önemli olan, o gelene kadar kendini yerden yere vurmaman.
İçinden geldiği kadar anlatmak ister misin, seni bu kadar tetikleyen olay ne oldu? Birisi bir şey mi söyledi, yoksa uzun süredir böyle mi hissediyorsun? 💕
Cevap
6Cevap
Sen kendını sevmeden başkasının seni sevmesını neden beklıyosunkı önce sen kendını sevip begenıckesınkı karsındakıde deger versın sevsın
Kendimi sevdiğimi sanıyorum
Elimden geleni yapıyorum kendimi sevmek için ama etrafıbdaki herkese ilgi varken kendine doğumundan beri olmayınca insan kendini sevmeye bile tereddüt ediyor. Bilmiyorum bir erkeğin ben seni sevdim seni beğendim demesine çok ihtiyacım var gibi ve buna kendim de çok sinirleniyorum. Biri sadece biri dese rahatlarım gibi hissediyorum
Ya neden demesinler sadece senmı varsın kılolu sence hayatta etrafın. Bak belkı 10 da biri kiloludır ama kılolu kalmak senın elınde zahıflamakta kararlı olduktan sonra saglık sorunun yoksa ıllakı olabılıcek seyler bunlar senı begenendenokur sevende olur kılo defıl burada konu kendıne güvenmemen
Yaşın genç daha ileride zayıfladıkça dahada güzelleşirsin kafana takma
Zayıflayamıyorum, kendimi bu halimle kabul ettim artık peki beni böyle seven olacak mı onun düşüncesinden kurtulamıyorum
Neden seven olmasın yeter ki kalbin temiz olsun canım
aynaya bi bak bakalım kendini bu halinle seviyor musun
Buna cevabım her gün değişiyor. Ben de bilmiyorum ki
Kimsenin beğenisine ihtiyacın yok, kendin kendini beğen yeter
Kendimi beğenmem ya da beğenmeye çalışsam da etrafımda birçok kişi ilgi alırken bana kimsenin yaklaşmaması bu işi çok zorlaştırıyor. Zaten bunlardan bağımsız sevilmek de istiyorum
Tatlı cevabın için çok teşekkür ederim<3
Sevilirsin acıtasyona gerek yok
Acıtasyon değil kimse sevdiğini ne söyledi ne belli etti. Yaşıtım kızlar erkeklerden ilgi alıyor. Herkese kendine göre biri geliyor. Umudu yitirmeye başladım, kadınlığımı sorguluyorum
Yaş kaç
22
Sabret be kral
Sabır mı sjsjsjsj bir kıza e n azından ortaokulda yanına gelip biri senden hoşlanıyorum demiştir. Hiçbişey olmayınca insan üzülüyor biraz
Olabilir böyle şeyler ama ger kız aynı değildir
Kendini sev yeter bir gün çıkar inşaAllah
Kendini seversen çok sevilirsin emin ol.
Ewetttt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?