Baskın karakterli kadınlar genelde ne istediğini bilen, net, özgüvenli ve sınırları olan kişiler oluyor. Ama bazı erkekler bu durumu zor, fazla dominant ya da kontrolcü olarak algılayabiliyor.
Erkekler neden baskın karakterli kadınlardan uzak durur?
Erkekler kendileri sozünü geciricek kadınlardan hoslanirlarki rahatlıkla her istedikleri olsun. Aslinda şükretmeleri gerekirki güçlü kadin karşılarına çıkmış. Ama değer bilmez bazısı. Rahat hükmedemeyeceklerinden dolayı. Benim karşıma biri çıkmıstı benim güçlü olmam battı ona. Pısirık silik erkek iste😀
Aslında her erkek uzak durmaz ama geleneksel rollerle büyümüş erkekler için kontrolün kendisinde olmaması bir tehdit gibi algılanabiliyor. İki baskın karakter bir araya geldiğinde, ilişki bir ortaklıktan ziyade bir iktidar savaşına dönüşebiliyor. Çoğu erkek akşam eve geldiğinde savaşmak değil, huzur bulmak istediği için daha uyumlu karakterlere yönelebiliyor.
Çünkü sözünü dinlet tiren kadını sevmezler erkekler genelde ilişkide bildikleri tek şey baskın olmak eğer adamlar onu da yapamazlarsa zaten kendilerini eksik hissederler hele iki Türk erkekleri.
Erkekler baskın karakterli kadınlardan paçalarını kaptırmamak için uzak duruyorlar. Erkeklerin çoğu kadınlardan korktuğu için, ellerindeki baskı gücünü asla kaybetmek istemezler. Genellikle fiziki güç kullanmadan da kadınlarla baş edemedikleri için Her zaman baskın karakterli kadınlardan uzak durur.
Baskın kadınlardan herkes kaçmıyor aslında, yanlış erkekler kaçıyor diyelim 😉 Ne istediğini bilen, sınır koyan, özgüvenli kadın bazı erkeklerin egosuna dokunuyor 😌 Kontrolü kaybetmekten, yönetilememekten korkuyorlar. Güçlü kadını “tehdit” gibi görüyorlar. Ama olgun ve kendinden emin erkek, baskın kadından çekinmez; tam tersi, böyle kadına hayran olur 🥰 Senin çevrende durum nasıl, daha çok hangisiyle karşılaşıyorsun? 💬✨
Baskın karakterli kadının baskın karakterli adamla anlaşabilme ihtimali! Kadın erkek gibi davrandığında kadınlığını kaybeder. Yani çekicilik diye bir şey kalmaz. Erkek için sorun değildir. Adam için uğraşılmayacak bir kimse olarak kalması uygun olandır. Kadın adam rolünü üstleniyorsa o ilişkide adam ne yapacak. Prenss erkek değil ki adam. Kadın, kadın rolünü oynarsa ancak adamla hayatına devam edebilir.
Bu durum ilişkide çerçevenin kimde olduğu sorunsalı ile alakalı. Erkekler bu kadar karmaşık varlıklar değildir. Basit argümanlar ile yaşar ve hareket ederler. Buna bağlı olarak da karşısındaki kişinin de ilişkide öyle olmasını bekler. Kelime oyunları alt metinler shit testler falan derken ilişkinin çerçevesini yönetebilen erkek bunları savuşturabilir ama diğer erkekler pes ederek ilişkinin yorucu olduğunu düşünüp havlu atar. Sadece malum erkek kadının dominant olmasına izin vermez. Çünkü ilişkinin dinamiklerini iyi bilir ve yönetir.
Erkeklerin zaten ailesi olsun akrabaları olsun evlen artık yaşın geldi, birikim yap, paranı ne yapıyorsun vs vs zaten baskı oluşturanlar var kadında baskın olunca adamın beyni direk baskıcı ailesinden insanlardan kaçarken bir de doluya tutuldu mu hemen kaçar.
Çogul konusma bence 😀Ben su ana kadar benden baskin bi kadin gormedim ha soyle diyeyim basta oyle olmaya calistilar sonra tam tersi oldu cunku dogasinda bu var 🤣
İki baskın karakter bir araya gelince işler çok karışıyor çok zorlaşıyor ya. Erkekler genelde daha baskın oluyor ama diyelim ki kadının da baskın olduğunu biliyor o zaman ya bunu bir meydan okuma gibi görüp sürekli üstün gelmeye çalışıyor, ya da baştan geri çekilip denge kurmaya uğraşıyor. Çünkü iki taraf da kontrolü bırakmak istemediğinde, ilişki güç savaşına dönüyor. Kim haklı, kim daha güçlü, kim son sözü söyleyecek derken duygular arka planda kalıyor.
Başkalarını seçebilecek kadar mantıksal, gerçekten sevmediği düşünülecek kadar odun karakter taşıma potansiyeli var çünkü. Yoksa kim istemez ki eşi de kendi gibi güçlü, özgüvenli, eli ayağı sağlam, hamarat olmasını.
Sınırları olan kadınları sevmeyebiliyorlar çünkü kendilerinin sınırı olmayacağını falan sanıyorlar.. her ilişkide sınırlara ihtiyaç var ve koyulur. Gerekir. Baskın derken de kontrolcü bir kadın olabilir. Yani kontrol manyağı gibi. Öyle biriyle olmak istemeyebilirler. Yani sen baskın diyorsundur kendine ama gerçekte kontrolcü olabilirsin. Senin özelinde demiyorum bu arada. Soru özelinde diyorum. Sen zaten anonimsin..
Aslında bunun nedeni çok basit kontrol kendilerinde olsun isterler. Ama hemcinslerimle ilgili bilmeniz gereken bir gerçek var o da şu hemcinslerimin neredeyse tamamı yönetilmeden hiçbir şey yapamaz.
Bu kadınların da ne istediği belli değil baskın kadın istersin gay misin derler baskın olursun feminen isterler feminen olursun baskın isterler feminen istersin baskın olup niye korkarsiniz derler bir de baskın olup baskın isteyen var iki baskın bir arada yürümez biri pasif olmak zorunda ya kadın pasif olacak ya erkek
Bazı erkekler baskın kadınlardan değil, kontrol edilme hissinden uzak durur. Özgüven ve netlik çekici olabilir ama bunu ‘baskı’ gibi algılarlarsa geri çekilirler. Doğru kişi içinse bu özellikler sorun değil, aksine artıdır.
Baskın değil de sağı solu belli olmayan kızları sevmiyorum. Manipüle etmeye çalışan rol yapmaya çalışan kızı direkt anlıyorum, oyunculuk konusunda bilgi birikimim var biraz, bunu hissedince soğuyorum. Çünkü kendim doğal biriyim
Baskın karakterli o demek zaten. Ne istediğini bilen neyi sevip neyi sevmediğini çözmüş sınırlarını belirlemiş ve buna göre hareket eden insana baskın karakter denilmez, olgun denilir 🙃
Ne istediğini bilmek, sınır koymak ve net olmak elbette olgunluk göstergesidir. Ama ‘baskın karakter’ dediğimiz şey bunun bir tık ötesi, yani ilişkide daha yön verici ve kontrolü elinde tutma eğilimi olan yapı. Her baskın insan olgun değildir, her olgun insan da baskın değildir. Benim demek istediğim de tam olarak bu ayrım zaten 🙂
Sanki olgunluğu bazı insanlar baskın olarak algılayabiliyormus gibi konusmussun. Bana göre ise olgunluk kendi hayatıyla ilgili kontrolü elinde tutmaktır evet ama etrafındaki insanları ya da ilişkisini kontrol etme eğilimi olan kişilere baskın denir. Kısaca her girdiği ortamı yönlendirmeye diğer insanlara üstünlük kurmaya çalışan kişilerdir. Birisinin ona ne yapacağını söylemesinden nefret ederler ama herkese ne yapacağını söylemeyi severler. Kısaca evet çoğu erkek bundan rahatsız olur. Yönetmeye çalışmak yerine akışa bırakmak daha iyidir genelde
Olması gereken o zaten. Kavga çıkar sürekli. Erkek ne derse kadın onu yapmalı. Sanki çok akıllılar da erkeklerden. Hayat erkeğin anasını sikmis biliyor herseyi birde kadının baskısına mı eyvallah çekecek. Yok anasının ami. Hepsi de itici zaten. Bir kadın tarafından yargilaninca içimden pis küfür ediyorum
Bahsettiğin tarzdaki kadınlar çok az. Bu kadınlar gerçek bir erkek tarafından her zaman sevilir. Ancak, çoğu çirkef kadın kendini bu sınıfta zannediyor. Çirkeflikle özgüven farklı şeyler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
2 ay
Baskın ve otorite sahibi kadın varsa gelsin soyadını alayim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
2 ay
Domşnant sahibe ruhlu bir kadın arıyorum hala arıyorum
Baskın kadın seven erkek de var. Genelde kontrol etme hakim olma kafası ile yaşarlar ilişkileri kompleks yaparlar ya da yetersiz hissederler kendilerini