Platonik sevdiğim akrabam başkasıyla evleniyor, bu kalp kırıklığını aile içinde nasıl atlatırım?

3 senedir platonik olduğum biri var. Onun da bakışlarını gördüm ama adım atmadı. Uzaktan akrabamız kendisi. Ben duygusal biriyim. İçimde büyüttüm duygularımı. Yanında hep gerilir konuşamazdım zaten hiç konuşmuşluğumuz yok, o da uzak dururdu ben de. Hatta benim ondan çok çekindiğimi düşünmüş olabilir. Çünkü ben utangaçlıktan asla yaklaşmazdım olduğu yerlere. Sonra bir gün bir akraba yoluyla duydum ki konuştuğu biri varmış, aileler tanışmaya gidecekmiş. Çok üzülüyorum. Bilen kişiler onunla uygun değilsiniz dediler, biliyorum bunu ama duygularım geçmiyor. Adını duymak bile acı veriyor. Nişanı olacak falan dediler mi kalbim sıkışıyor gibi oluyor. Çok kötü hissediyorum. Bu sefer yakınım bana diyor ki kendi içinde büyütmüşsün, bir şey yaşamamışsın onunla, o yüzden abartma diyor. Çünkü onun bahsedileceği akraba ortamlarından uzak durmak istediğimi söyledim, bana böyle dedi. Evde yalnızken düşünmemeye çalışıyorum rahat kafam ama duyunca görünce çok kötü hissediyorum kendimi. Duyması bile acı veriyor. Nasıl atlatabilirim? Yabancı olsa daha kolay olurdu gözden ırak olması. Ama ben onların içindeyim resmen. İllaki bahsedilecek detaylardan ve bana duyması bile çok acı veriyor. Ne yapacağım 🥺

Platonik sevdiğim akrabam başkasıyla evleniyor, bu kalp kırıklığını aile içinde nasıl atlatırım?