Eşimin aşırı aile ve akraba sevgisinden boşanacağız, çözülebilir miyiz bu sorunu?

32 yaşında üniversite mezunu karıyeri olan hesapta akıllı bir çiftiz. 2 yıllık evliyiz. Ama eşim sosyal yaşantısında tam tersi çok düşkün aile ve akrabalarına bu durum da bizi yıpratıyor. Benim aileme de tam tersi ö. küz altında buzağı arıyor. Dün bir araba bakmaya gittik bizim hatunun istediği model üretilmiyor artık 50 defa da söyledim galeri de dur dayıma da sorayım dedi (dayısı arabalardan anlıyor) Bende istemsiz hafif sitem ettim normalin bi tık üstü ses tonuyla biz elli defa dedik sen hala amcana soruyorsun diye sonrasında girdik birbirimize bana niye bağırıyorsun milletin yanında felan filan... Halbuki bağırmadım ve 50 defa dedim üretimi durdu diye... Asıl sen bana resmen hakaret ediyorsun dedim 50 defa söylediğim bir şeyi akrabana soruyorsun diyerek. Konuşmuyoruz şimdi bu kanayan yarayı nasıl çözücem bilmiyorum arkadaşlar?
Eşimin aşırı aile ve akraba sevgisinden boşanacağız, çözülebilir miyiz bu sorunu?