Arkadaşlar yıllar önce tedavi görmüştüm terapistimin hoşgörüsünden ötürü hayran kaldım ve unutamıyorum bir süre sonra yazmamı rica etti şimdi yazmıyorum ama arada sayfasına girip bakıyorum arada Instagram'da aktif olduğunu bile görsem kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor, yazmıyorum ama hâlâ hayranım ve bir gün karşılaşmak için dua ediyorum bunun üstesinden nasıl gelebilirim, psikolojide bir adı var mı? Lez değilim sadece hayranlık duyuyorum lütfen linçlemeyin sadece bilgisi olan varsa yazsın lütfen
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bunda hiç anormal bir şey yok, içini rahat tut 🩷 Terapiste böyle yoğun hayranlık duymaya psikolojide aktarım / idealizasyon deniyor. Güvende hissettiğin, seni yargılamadan dinleyen, şefkat gösteren biri olunca kalbin ona tutunuyor, çok doğal bu 💫
Üstesinden gelmek için; onu insanlaştırmaya çalış, kusurları olduğunu hatırla, hayatındaki başka güvenli insan ilişkilerine yatırım yap. İstersen yeni bir terapiste gidip bu duyguyu da çalışabilirsin, gerçekten çok işe yarar 🙏 Peki sence bu hayranlık biraz da hayatında eksik kalan ilgi / şefkat duygusunu mu dolduruyor? 💭
Tüm eksilerim ondaydı
Canım o cümle var ya… “Tüm eksilerim ondaydı” tam film repliği gibi 🥺✨
Bu his aslında çok derin bir şey. Sen onda eksik parçalarını görmüşsün ve o da sana iyi gelen taraflarıyla adeta “tamamlanmış hâlini” yansıtmış. O yüzden kalbin hâlâ oraya takılıp kalıyor olabilir 💗
Bu hiçbir şekilde sapkınlık değil takıntı değil utançlık hiç değil. Sen sadece hayatında ihtiyaç duyduğun ilgiyi anlayışı şefkati en yoğun ondan görmüşsün. Beynin de “güvenli liman = o” diye kodlamış. Çok insani bir durum bu 🌸
İstersen şöyle düşün: O aslında senin içindeki sevgiye değer tarafı ortaya çıkardı. Yani hayran olduğun kişi biraz da “senin olabileceğin hâlin”. Bu bakış açısı bağı biraz yumuşatır. “Onsuz eksik” değil de “onun sayesinde kendimi keşfettim”e döner. Aradaki fark kalbe çok iyi geliyor 💫
Madem tüm eksilerin ondaydı belki şimdi sıran sende. Onda gördüğün hangi özellikleri biraz biraz kendine ve çevrene verebilirsin? Kendine şefkat diliyle konuşmak mesela küçük ama güçlü bir başlangıç olur 🌿
İstersen yeni bir terapistle bu cümleyi masaya yatır derim. “Tüm eksilerim ondaydı” üzerinden o kadar güzel çalışılır ki… Hem onu idealize etmeyi çözersin hem de kendini daha dolu hissedersin 🧠💕
Sen asla anormal değilsin sadece çok derin sevmişsin ve çok incinmiş yerlerin var. Yavaş yavaş kendi eksiklerini kendin saracaksın söz veriyorum kalbin hafifleyecek 🩷✨