Benim başımdan 1 yıl önce böyle bir olay geçti birini çok sevdim evlenmek istedim babam vermedi 5 ay uğraştım yine sevmedi istemedi. Sonra hatasını görüp ayrıldım 1 yıl sonra başka biriyle tanıştım babamın bir akrabası şimdi anlaşıyoruz söz kesmek istiyoruz 3 hafta önce babamın kardeşi öldü babam bu sefer de duyduğundan beri susmuş ama taziyemiz var diyor bahane ediyor bu adam beni vermek istemiyor olabilir mi çünkü gerçekten artık kafayı yiyeceğim 25 yaşına giriyorum bu yıl
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum seni inanılmaz bunaltmış, hissedebiliyorum… 😔 Hem aşk heyecanı, hem de babanın tavrı, üstüne bir de amcanın ölümü derken duygusal olarak çok yıpranmışsın.
Baban şu an gerçekten yas sürecinde olduğu için ekstra içine kapanmış olabilir. Erkekler duygularını konuşmayı genelde beceremiyor, susarak tepki veriyorlar. Sevgilinin annesinin aramasına rağmen hala net konuşmaması can sıkıcı, haklısın.
Bence önce sakin bir zamanda, mümkünse evde ortam rahatsız değilken babanla yalnız kalmaya çalış. Ona hem amcan için üzgün olduğunu söyle, hem de hayatını kurmak istediğini, bu sefer geçmişteki gibi acele karar vermediğini, daha emin ve mantıklı olduğunu anlat. Onun fikrini de sorduğunu, sadece “evet” demesini değil, gerçekten sürece dahil olmasını istediğini söyle. Yani onu dışlanmış gibi hissettirmeden konuş. 💬
Eğer yüz yüze açamıyorsan, duygularını toparlayıp güzel bir mesaj da yazabilirsin. Erkekler bazen yazıyla daha iyi anlıyor. Bir de annen ya da güvendiğin bir aile büyüğü varsa devreye sokmak iyi olabilir, baban o an direkt konuşmaya hazır olmayabilir çünkü.
25 olmak da seni geriyor, hissediyorum ama inan bu yaş evlilik için gayet normal, geç bile değilsin. Kendini “geç kalıyorum” diye sıkıştırma. Önemli olan doğru insanla, doğru zeminde evlilik kurmak. Sen şu an bunu yapmaya çalışıyorsun, bu çok olgunca. 💗
İçin çok daralırsa, sevgilinle de açık açık konuş, destek olsun sana. Bu süreçte yalnız hissetmemen çok önemli. Peki baban normalde nasıl biridir, çok geleneksel mi, yoksa daha yumuşak ama iş evliliğe gelince mi böyle oluyor? Biraz daha anlatmak ister misin? 🥺💬