+1 yılBöyle şeyler gördükçe evlilikten de çocuk yapmaktan da soğuyorum gerçekten. Çocuğum homosexüel olup homosexüel bir yaşamı seçse, oğlum zina yapsa , kızım kapanmamayı seçse üzlümekten başka ne yaparım bilmiyorum. Deizme doğru savrulduğum hatta ateizme doğru yalpaladığım zamanlarda bu meseleyi çok düşündüm ama Kuran'dan anlaşıldığı üzere tesettürlü olmak açıkça farzdır. Öte yandan ayarında baskı dışında şiddeti ve zorlamayı asla tasvip etmiyorum. Seni çok iyi anladığını söyleyebilirim. Çocukluğum ve ergenliğin çok şiddetli baskıyla geçti ne sevgi gördüm ne huzur buldum. Annemle babam kendilerini dindar zannedip beni zorluyorlardı ama kişisel benliğimi olusturamadığımı farkedip elimden geldiğince boyun eğmedim. Dini ailemden şundan bundan değil açıp kitapları okuyarak öğrendim. Burda önemli olan şiddeti tercih etmeleri yoksa azcık baskıdan bişeycik olmaz. Sana yaptıkları ise şiddetli versiyonu. Onlara açıkça 22 yaşına geldiğini ve artık dini seçimlerin için onların elinden birşey gelemiyeceğini ve tüm günahlarıyla birlikte sorumluluğu üzerine aldığını ve bu yüzden Allah'ın onları sorumlu tutmayacağını anlat. Ergenliğe girmiş bir birey yeterli eğitim verildiyse anne ve babanın sorumluluğundan çıkar. Yaptıklarından kendi mesuldur. Öte yandan psikolojim bozuluyor diye bir mazeret olamaz. Bu yaptığın yüzünden sevap ve günahın eşitken tesettürlü olmamaktan dolayı günah kefen ağır gelip affedilene kadar cehennemde milyonlarca yıl acı çekmeye bırakılabilirsin. İyi düşün derim.
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. Ama her gün ağlayarak kendime işkence ederek istemediğim hayatı yaşamak istemiyorum. Benim de inançlarım yüksek bunların hepsini belki de sizden fazlasını biliyorum ama bu kalbimde kapanma isteğinin olmamasını değiştirmiyor
- +1 yıl
Sondan 3 üç cümleyi birdaha oku. Cennetin alt mertebelerimi Cennetin yüksek mertebeleri mi? Belkide oraya gittiğimizde vay beeee diyeceğiz. Büyük ihtimalle ya güzel bir kızsın ya da çirkin bir kızsın bu yüzden de başörtüsü seni zorluyor. Veya bilemem. Herneyse saygı duyuyorum.
Soran+1 yılBaşımı kapatmak istemiyorum. Teşekürler
- +1 yıl
Anladık zaten. Saygı duyuyorum dedim ya. Benimkisi sadece uyarmaydı. Müslümanlık görevi yani. Herneyse umarım herşey gönlünüzce olur. İyi günler sizi bulur. İyi günler.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu senin kendi kararın kimse zorla kapatamaz eğer içinden gelmşyorsa gelmiyordur boyun eğme o ne öyle vermeyecekmiş böyle saçmalık olmaz yani evlenir gidersin ne bu zorlamalar ya nasıl bir zihniyet. Sonuna kadat ikna etmeye çalış eğer olmazsada evlen git dersin ben sonuna kadar seni kazanmaya çalıştım sen böyle yaptın diye
110 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır her şeyi denedik olmadı. Hep kendini haklı görüyor bu kadar direnecek ne var insanın vicdanı sızlar diyor bana hep baskı hep zorlama zaten sevgi diye bişey görmedim babamdan bari evlenip mutlu olmama karışmasaydı çok zoruma gidiyo
Cevap sahibi+1 yılKarışamaz zaten senin hayatınla böule oynamaya hakkı yok annenle konuş başka aile büyüklerin varsa onlarla konuş istemeyide ayarlarsın düğünü her şeyide. Babada olsa bir yerde sınırını bilmeli.
Soran+1 yılBiz de babalar ne derse o olur sözlerine karşılık verilmez. Verdiğim için yıllarca sevmiyor beni ablama daha yakın başı kapalı diye. Annem hasta o da çok üzülüyo günlerdir benimle beraber ağlıyor onun da yapabileceği hiçbir şey yok babam onu da üzüyo benim yüzümden huzurları kalmadı çünkü
Cevap sahibi+1 yılBence çok yanlış biz zihniyet o zaman ya evlenmiceksin evde kalacaksın ya da istemediğin halde kapanacaksın bunu mu istiyorsun
Soran+1 yılKapanma gibi bir düşüncem yok belki sevdiğim adamı bile kaybedicem ama yok istemiyorum sonuna kadae mücadele edicem
Soran+1 yılEğer beni gerçekten seviyosa yanında olacaktır
Cevap sahibi+1 yılTabiki gerçekten seni seviyorsa yanında olacaktır. Zaten sonuna kadar babanı ikna etmenden yanayım ama eğer kabul etmiyorsa evlenmekten vazgeçme sakın. O zaman hayatın boyunca evde kalırsın babanla sürekli kavga halinde değer mi buna evlen aileni kur bu daha önemli bence zaten sonra affeder en köyü çocuğun oldu mu yumuşar bu yüzden kızını silecek bir babaysa hiç değmez zaten bunları yaşamana
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum. Sevdiğim adamı bırakmaya niyetim yok o beni çoktan sildiyse benim de onu silmeye göze almam gerekecek bidaha da yanına beni affet diye gidecek halim yok sevmiyorum onu içimden gelmiyo zorbalıkla tehtitle baba olunmaz
Cevap sahibi+1 yılYa babalık bu değil zaten yine sen arkanı dönme saygısızlık etme ama kabul etmiyorsa bu onun kendi tercihi. Sen affedilmesi gereken bir şey yapmıyorsun zaten onun saygı duyması gerekiyordu sana zorla kapatmak tehdit etmek nedir bırak anlamıyorsa evlen aileni kur
Soran+1 yılBüyük ihtimal öyle olacak kabul etmezse
+1 yılÇok doğru demişsin ya aile şanstır gerçekten. Hayatının ne şekilde başlayacağını maalesef ki onlar şekillendiriyor. Sonra devam etmek sana kalıyor ama arkada ki enkazla da bir adım ileriye gidemiyorsun. Kararın neyse arkasında dur asla da taviz verme. Bunun sonucunda evlenememek olsada.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız gerçekten. Sevdiğim adamı kaybetmemek için elimden geleni yaparım ama beni kabul eden böyle etsin seven böyle sevsin kimse için değişmem kimse benden karşılık bekleyerek bişey talep edemez. Mutluluğum için şart koşan bir baba varken en büyük şansız benim.
- +1 yıl
Umarım hayatında ki bütün kötü şeyler son bulur. Güzel mutlu günlerin olur. Babanda hatasını anlar umarım. Umut etmekten başkada bir şey gelmiyor insanın elinden ne acı. Ama eğer yapabilme şansın varsa bence bir an evvel kendi hayatını kur kimseye bağlı olmadan kendi ayakların üstünde dur ailene bile bağlı olmadan.
Soran+1 yılİyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım her şey düzelir mutluluk beni de bulur tek isteğim bu 🤲🏻
+1 yılişte bunu yapmaları çok saçma. yani babanın bunu güzellikle söylemesi, aşılaması gerekirken böyle zorlaması daha kötü sonuçlar yol açar. hadi kapandın evlendin ve zorla olduğu için içinden de gelmez. açılırsan ne anlamı kalacak. kusura bakma ama cahillik biraz bu
14 Yorumla
Soran+1 yılBiraz değil en büyük cahillik zorbalıktır
- +1 yıl
ben mesela lisenin başında kapandım. isteyerek de kapandım babam sadece kızım artık vakti geldi yavaş yavaş kendini alıştır dedi. onun bu tavrı sayesinde ben isteyerek kapandım. keşke aynı tutumu babanız da gösterseydi
Soran+1 yılAllah herkese isteyerek bilinçli kapanmayı nasip etsin. Adınıza çok sevindim benim için dua edin olur mu
- +1 yıl
olur tabi ki teşekkür ederim. umarım dilediğiniz gibi olur✨
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılZorla kapanan kızlarımızı görüyoruz Allah ıslah etsin diyoruz. Baban yanlış düşünüyor. İnşallah tez zamanda bu düşüncesinden vazgeçer.
11 Yorumla
Soran+1 yılVazgeçecek gibi değil. Yine de teşekkürler
+1 yılaynisini yasadim, kapanmazsan soyle olur boyle olur dugunun mevlutlu olacak denildi vesayre, Şu an dusuncelerini sildim, nasil biliyormusun? ben senin icin kapanamam dedim kapnip icimde pismanlik duygusu icin bilmem kac yil azap cekemem. Oda Şu an sustu emin ol ise yariyor
112 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor hiçbir şey fayda etmiyor çözümüm olsa inanın buraya yazmazdım. Her baba merhametli değil
- +1 yıl
ne yapabilirz peki kuzum
Soran+1 yılBilmiyorum hacı hocaya da gitsem kapan o zaman diyecekler. İstemediğim hayatı yaşamak zorunda değilim keşke istesem ama olmuyo içimde yok
- +1 yıl
kuzu kacsana ozaman
Soran+1 yılHayır kaçamam
Soran+1 yılAnnemi düşünmek zorundayım bunu yapamam
Soran+1 yılİnsanları kaçmak zorunda bırakıp kaçtı diye ömür boyu düşman oluyolar. Bu zihniyeti hiç anlayamadım. Biz birbirimizi yıllardır seven bekleyen insanız sevenleri ayırmak günah değil mi?
- +1 yıl
kuzum dusuncen ayni ben ama inan baban cok cahil
Soran+1 yılBana dua et olur mu tek isteğim mutlu olmak
- +1 yıl
edecem gulum uzulme insAllah gececek
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim. İyi insanlar iyiki varlar 🤲🏻
- +1 yıl
sende guzel insan
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim kimse icin kapanma kimse istedigi icin kapanma Allah icin kapanmadiktan sonra hic bir onemi yok. Kusura bakma baban ama ben boyle insanlardan nefret ediyorum. Herkes ayni değil ben inatçı bir insanim mesela biri bana birseyi yaptirmakta diretirse bende yapmamakta diretirim tek degilimdir. Boyle insani dinden imandan sogutuyorlar. Dinde zorlama yok siz kimsiniz pardon. Sırf uzerimizden elalemden övgü ve diger tarafta sevap kasmak amac. Ya sizene sizene. Uslubunu bil gel konus insan gibi anlat soyle boyle diye belki daha yumusak karsilarim ama böyle diretmek nedir. Haklisin herkes baba olamaz. Eğer benim annem olmasaydi babamda ayni kafadaydı. Nefret ediyorum boyle insanlardan. Dunyaya bir kere geliyorum. Kimseye gore yasayamam. Ve tesettur omur boyu devam eedecek bir durum birakinda içime sindigi zaman gireyim.
13 Yorumla
Soran+1 yılBizim gibi milyonlarca insan var küçük yaşta zorla baskıyla tehtitle kapatılan dayak yiyen bir sürü kız evladı... ben de biliyorum Allahın emirlerini ama içimden gelmiyor her gün ağlayarak sızlayarak başımı kapatmaktansa evden çıkmamayı bişe düşünebilirim. Bende babam ve babam gibilerden nefret ediyorum tesettürden çok soğudum
Cevap sahibi+1 yılBunun günahını hic düşünmüyorlar. Benimde etrafimda bir cok kisi var açık olmama özenen. Ozenilecek bir durum gibi gormemeleri onun onemini kutsalligini kavramadan yapilan baskıyla kapanmalari diye düşünüyorum. Cok üzüldüm umarım baban baskısının ne tur sorunlara yol açtığını anlar. Ve bundan vazgeçer.
Soran+1 yılYıllardır değişmedi artık değişmeyecek de
+1 yılyemin ederim öyle babaya ben olsam kapanır, düğün bitince açılırdım. Zorla kapatmak da ne ya. Gerçekten öyle yap, hatta açık bir gelinlik ile eşin ve arkadaşların arasında tekrar kutlama yap. Sanıyorlar ki hayat onların dediği gibi olsun. Yalandan kapan günahı da onun boynuna. Zorlama yoktur dinde.
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapmak istemiyorum kimseyi kandıramam o örtü bir kere takılır o da Allah için. Oyuncak etmem babamın cahilliği için. Allah herkese isteyerek ve bilinçli kapanmayı nasip etsin
- +1 yıl
Yani babanın yaptığını kabul et o zaman başka tercihin kalmıyor. Bu kandırmak değildir, baban seni avucunda oynatıyor istediğini yaptırmayı düşünerek, sen soru sorduğun için çıkış yolu olarak, baban konuşarak düzelecek birinede benzemediği için söyledim. O örtünün 1 kere takıldığını allah için olduğunu bizde biliyoruz zaten, o zaman kendi çözümünü kendin bulursun umarım.
Kapanmak kişilerin kendi tercihidir aile dahi buna zorlayamaz seni eşin olmasını istediğin kişi seni içinde bulunduğun durum ile kabul ediyorsa babana söz söylemek düşmez. Akraba, aile büyüğü desteği alabiliyorsan almalısın annenin senin yanında olması şart bu konuda
19 Yorumla
Soran+1 yılAnnem benim hep yanımda. Kimseden destek alamıyoruz yarısı aynı fikirde babamla yarısı söz geçiremez. Çaresizim
Soran+1 yılBabamın benim evliliğime lafı yok karşı tarafa da bir zıtlığı yok sadece kafayı benim başımla bozmuş. Annem de kapalı dinine bağlı ama asla zorlamıyor beni o da çok üzülüyo babam onu da dinlemiyor ve üzüyor benim yüzümden evde huzur kalmadı inşallah bir an önce biter bu çile
Soran+1 yılKapanma gibi en ufak bir düşüncem olsaydı kapatırdım başımı buraya yazmazdım. Ama olmuyor yapamıyorum daha önce denedim değil düğünümde başımı kapatmak sokağa bile çıkmak istemedim. Gelmiyor işte içimden yapamıyorum sevemiyorum bir türlü olmuyor
Soran+1 yılBakalım zaman ne gösterecek
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim inşallah 🤲🏻
Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Burası Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti. 18 yaşında özgürsün, yasalar önünde erkek ile eşitsin. Seçme seçilme hakkın var. Kullan bunları. Çağdışı insanlara ve uygulamalara prim verme.
32 Yorumla
Soran+1 yılSize katılıyorum. Ama herkesin kendi görüşü saygı duymak zorundasınız cehalet insanın kendi karakteri kendi benimsemesidir kimsenin kimsenin cehaletine laf söyleme hükmü olduğunu düşünmüyorum. Umarım cehalet denen illet biter
+1 yılZor bir durum...
Ne desem bilemedim Allah yardımcınız olsun... inşallah en kısa zamanla hayırlısıyla çözülür.. 🙏🏻😇11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim amin
bir babanın böyle bir şey demesi istemesi normaldir ama bunun bir sınırı vardır. Babada olsan zorla istemediği bir şeyi çocuğuna yaptıramazsın. Dinde de bunun yeri yoktur. Böyle kişiler kusura bakma ama cahildir. Allah yardımcın olsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılHem de ne cahil
Soran+1 yılBen çok dua ediyorum. Kapanmamak için dua etmek ne kadar doğru ne kadar acizce bilmiyorum. Ama cidden çok çaresizim. Allah bir yol gösterir umarım
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bence gidip düğünsüz, sözsüz gizli gizli nikah kıyın. Sonra tek kelime bile edemez baban. Ama ekonomik durumunuzu da ona göre ayarlayın. 2. Bir seçenek olarak da kapan evlen geri açıl. Hızlı ve seri bir şekilde.
03 Yorumla
Soran+1 yılBeni tamamen siler büyük ihtimal annem için bunu yapmak istemiyorum ama zaman ne gösterecek bilmiyorum
Soran+1 yılBence de öyle ben onu değil annemi düşünüyorum zaten onun için sabrediyorum nereye kadar bilmiyorum
Bir insanın içinde kapanma isteği olmadığı hakde kapan diye tehtit le şartlandırılması günah bir kere kimse kimseye dinle ilgili mesheple ilgili tehtit kar davranmamalı bu kendi özgür iraden içinde istek olmaya olmaya kapanman dahada günah çünkü eninde sonunda Açılacak sın yapamayıp belkide açılmazsın ama zorla din olmaz kapanmakta hiç birşeyi değiştirmez kapalı giyin açık giyinme ama saçını kapanman hiç birşey değiştirmez istek olmadığı taktirde
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de bu yüzden istemiyorum işte. Aynen sizin gibi düşünüyorum. Sonradan gizli gizli açılıcam daha mı iyi olacak anlamıyorum. En mutlu günümde kapalı olmak istemiyorum
Soran+1 yılHani bizim dinimiz hoşgörü diniydi hani kalpten yapacaktık. Ben her gün ağlayarak başörtü takmak istemiyorum. Denedim ve olmadı çıkmadım hiç dışarı içime kapandım özel günlere gidemedim gezmelere gidemedim okutulmadım da bu yüzden. Çok çektim ben son isteğim sevdiğim adamla evlenmekti o da tehtite bindi ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim
Babanı ikna etmeye çalış gerekirse uzun bir süre konuşma. Annenden veya babanın dinleyeceği aile büyüklerinden destek isteyebilirsin. Fikrini degistirmedigini görürse vazgeçecektir diye düşünüyorum
Kaçmak gibi şeyleri düşünme bile lütfen.04 Yorumla
Soran+1 yılAsla kaçmaya niyetim yok dedem de annemi tehtit etmiş kızlar annelerinin kaderini yaşar derler ya. Annem de günlerce yatakta ağlamış iş kendiliğinden çözülmüş dedem kıyamamış anneme. Benim babam merhametli bir adam değildir ama işin sonu ne olacak bilmiyorum
Soran+1 yılİkna olmuyor çevresi de aile büyükleri de aynı fikirdeler her şeyi denedim sonuç hüsran
Soran+1 yılİnşallah düzelir başka çarem yok beklemekten başka
+1 yılHangi çağda yaşıyoruz, aile büyüklerinle ve babanın sözünü dinlediği insanlarla konuş ve yardım al. Olmadı Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine yaz ve yardım iste.
01 Yorumla
Soran+1 yılAile büyükleri de aynı fikirde hacıya hocaya gitsem yine aynı şey kapan o zaman diyecekler bu benim için bir çözüm değil kapansam da yine gizli gizli açılıcam mutsuz olucam hayat bana zindan olucak asla çözüm değil
Kendi ayakların üzerinde durduktan sonra babanin baskısının olabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen yaşin da daha erken ve bu yüzden de bu şekilde davranabiliyor
018 Yorumla
Soran+1 yılEskiden de böyleydi yaşım 22 hala böyle. Malesef kazanmama rağmen başını kapatmazsan okuyamazsın baskısına da maruz kaldım ve evdeyim yıllarca artık hevesim de yok inancım da. Çaresizliğin dibindeyim
Soran+1 yılAnnem hep yanımda hep destek oldu bana benden çok üzülüyor biliyorum onu üzmemek için dayanmam gerek
Soran+1 yılRehberlik servisiyle konuşmuştu babam onlar bile ikna edemedi okuyamadım bu yüzden üniversiteyi liseyi de zorla okudum ama derslerim çok iyiydi. Nasip olmadı işte bari sevdiğim adamla evleneyim diyorum o da olmuyor
Soran+1 yılTam tersi hiç açık giyinmiyorum hep dikkat ediyorum normal tişört pantolon hatta babam varken daha çok dikkat ediyorum onun tek sorunu örtü başımı örttüğümde her şeyin çözüleceğine inanıyor
Soran+1 yılBunun çözümü yok kardeşim ya deliler gibi sevdiğim yıllardır beklediğim adamdan ayrılmak zorunda kalıcam ya da ağlaya ağlaya kapanıp en mutlu günlerimin tadını alamayacağım. Çok çaresizim keşke kapanmak isteseydim.
Soran+1 yılBüyük bir şehirde yaşamıyorum böyle destek alacağım bir ortamım yok. Zaten böyle bişey yaparsam ailemi tamamen kaybedebilirim be olursa olsun o benim babam demekten nefret ediyorum çok acizim
Soran+1 yılKeşke böyle kolay olsa. Yıllarca ama yıllarca bu böyle değişmiyor kimse değiştiremedi ağlasam da gebersem de değişmeyecek. Ya ben kapanmayı kabul edicem ya da evde yaşlanıcam başka çarem yok
Soran+1 yılYıllarca mücadele veriyorum çünkü çareler tükendi tek mutluluğum sevdiğim adamla evlenmekti onu da elimden aldı
Soran+1 yılYardım alsam da değişmeyeceğinden eminim. Başa çıkamıyorum evden bile çıkarmamakla tehdit ediyor beni başımı kapatmadığım taktirde. Çözemiyorum ve çözülmeyecek
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSende basini kapa evden gelinlikle cik kocanin evine gidince ac ozaman. baban. hukumleri gecersiz kalir sanada birsey diyemez
14 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorum kapanmak istemiyorum denedim olmadı yapamıyorum
- +1 yıl
Yav gecici sure sevdiginle evlenene kadar dedik kopruyu gecene kadar ayiya dayi demek denir buna
Soran+1 yılYapamıyorum anlamıyo musunuz kapatamıyorum başımı
- +1 yıl
Bu rada anlamiyan biri varsa oda sizsiniz ona olmaz buna olmaz size gecici diyoruz onada olmaz size sunu diyim sizin evlilik isiniz hic olmaz bu kafayla iyi gunler
Ne güzel ne güzel hem Allah'ın emrini yerine gitirmiyorsun hem de Allah'ım yardım et diyorsun o nasıl oluyor peki
16 Yorumla- +1 yıl
diyen kisiye bak profilinde kiz resmi var
- +1 yıl
@banuuuu1234 O profil fotografi sadece
Soran+1 yılAllahtan yardım istemenin bir zamanı olduğunu bilmiyodum? Çaresizlik ve sıkıntı anındayım ondan başka sığıacak kimin var ne yapmamı önerirsiniz? Kapanmak istemiyorum diye inancımı sorgulayamaz kimse
- +1 yıl
Ne olursa olsun Allahtan yardım isteyeceksin ama kapanmak Allahın emridir tabiki de ama zorla da kapanmak olmaz bugun kapan yarin açıl hic olmaz bu oyuncak degil kendi istegiyle kapanip sonradan acilanlar var çocuk oyuncaği saniyorlar bunu babanla konuş şimdi olmaz ne zaman kendini hazır hidsedersen ben kapanırım dersen o zaman kapanırsın ama su da var kapanmiyonda kapanmiyom diye de iyicene açılma sakın
Soran+1 yılBen Allahın emirleri gayet iyi biliyorum işi inada bindirip açılıp saçılacak halim yok öyle bişey yaparsam zaten evlatlıktan reddelirim büyük ihtimalle
Evlen sonra açıl başka çaresi yok babanda kusura bakmasın yani kimse için değil kendin için kapanmalısın kendin istemiyorsan baban boşa çabalamasın istediğin gibi yaşıyabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir tavır ile yaklaşarak...
İslâm'ın tesettür emrine kalbin ısınmaz.
Söyle babana bunu...012 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyor zorla olacak diyor üzgünüm
- +1 yıl
Hep kibirden...
Sadece kibirden...
Mide bulandırıcı...
Peygamber Hz. Nuh'un oğlu kendisine itaat etmemişken...
Böyle bir hakikat varken...
Babanın yaptığı sadece kibir - +1 yıl
Muhtemelen doğulusun...
Doğru mu
Soran+1 yılHayır karadenizliyiz hem de çok açık insanların olduğu tatilin turizmin çok olduğu yerde
- +1 yıl
Bu sekildeki tavırları daha çok Doğulu insanlarda görüyoruz
O zaman demiştim
Samsun mu
Soran+1 yılHayır samsun değil daha batı karadenizliyiz
Soran+1 yılAmcamda da aynısı var 12 yaşındaki kızını kapattı sürekli babama laf söylüyo bir kızını kapatamadın diye babam zaten anlamıyor dışardan baskılar gördükce de böyle oluyor. En önemlisi benim herşeye olan inancım bitti
- +1 yıl
Ah bu cehalet
Ne lanetli şey
Bak Minik kuşum ne yap biliyor musun mahalledeki camiye git caminin imamını bul durumunu anlat o bir çözüm bulacaktır gerekirse babanla konuşacaktır sen bu dediğimi yap olur mu
Soran+1 yılOnlar da aynı şeyi yapacaklar burası küçük yer hocalar tanıdık kapan diyecekler başka çözüm yok ki. İstemediğim bir hayatı zorlayacaklar sırf sevdiğimle evlenmek istiyorum diye
- +1 yıl
Minik kuş Sen dediğimi yap kafanda kendi kendine cevap verme Sen dediğimi yap Belki bir çözüm bulacaklar Böyle düşünme lütfen dediğimi dinle
Soran+1 yılKapanmamak için bile Allaha dua ediyorum ne büyük acizlik benim için. Allah gerçekten yardımcım olsun inşallah bigün kapanma isteği gelir ben de sevdiğime kavuşurum
- +1 yıl
Allah hakkında hayırlı olanı versin minik kuşum
Kapanmamak için allaha dua ediyorsun ama allah kapanmasını ister bayan kullarının... şeytan bu dünyayı ve içindeki zevkleri süslü gösterir.. iş nefsimize kaldıysa vay halimize. insan nefisi herşeyi ister şeytandan bile tehlikeli
16 Yorumla
Soran+1 yılŞeytandan daha tehlikeli bişey varsa o da insanlardır
Soran+1 yılSana da tavsiye ederim. Herkesin kendi günahı kendi nefsi. Kimse kimseyi sorgulayamaz babam bile olsa. Herkes kendi günahlarına baksın herkes kendinden sorumlu anlatabiliyo muyum
Soran+1 yılAma öyle değil baskıyla tehtitle olacağını zannediyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin kadınlara baskı aracı olarak kullanılıyor yazık. Kadınlar bu dinler sizin düşmanınız terk edin bu ata erkil geleneğin kokuşmuş dinlerini. Bunlar size hayatı dar etmek için varlar.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak kişinin kendi isteğiyle olmalı. Ebeveynler doğru yolusöyleyip göstermeli ama yapıp yapmamak bireye kalmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke bunun aileler de farkında olsa
- Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı.
+1 yılYa gidin evlenin nedir evlendikten sonra sana hala onu yap bunu yap diyecek değil ya.
cahillik işte başkabişey değil.11 Yorumla
Soran+1 yılSon çare bu gibi görünüyor koca kızım sonuçta annemi üzmeden bişeyleri başarmam gerek
- Aile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılbir akrabam kapanip hep buralara bizi ziyaret etmeye geliyor normalde de açıliyor
04 Yorumla
Soran+1 yılKimi kandırmak şimdi bu kendini mi ailesini mi Allahı mı?
- +1 yıl
Valla kimseyi kandirmiyor bence cahillerle muhattap olup kendini germek istemiyordur belki
Soran+1 yılÜzücü bir durum ama onun kararı
- +1 yıl
Tabii
+1 yılDağ başında yaşamıyoruz. Sana saygı duyması için çabala.
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyo bizim ailede ne saygı var ne de huzur. Yıllardır direniyorum ama olmuyo.
- +1 yıl
Yorumsuzum.
+1 yılAnlamadım yani. Bu zamana kadar kapanamamışsın. Evlilik için kapattırıyor. Garip bir şey.
02 Yorumla
Soran+1 yılEskiden de zorluyodu ama yapmadım. Yok sana telefon alırım yok seni tatile yollarım yine de direndim. Şimdi de son kozunu kullanıyor tehtit ederek sevdiğime vermeyerek kapanacağımı düşünüyor. Hem kapanmaktan hem babamdan soğudum
- +1 yıl
Kapan sende köprüyü geçene kadar
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. babana söyle senin yerine o gitsin madem senin yaşayacağın hayata neden karışıyor ki?
04 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şey dinlemiyo malesef anneme bile karşı geliyo evde huzurumuz kalmadı bu yüzden bittik tükendik
Soran+1 yılAile büyükleri de böyle düşünüyo herkes kapan o zaman diyo bana ama istemiyorum işte istemiyorum
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. Ne alakası var belki kocan kapalı olmanı istemiyorum
bu nasıl bir babadır14 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar bir bireydir. Erkeklere verilen beyin kadınlarda da vardır. Bizde düşüme özgürlüğüne sahibiz fikirlerimiz var. Yok kocan ister yok baban kızar diye dayatılamaz bazı şeyler. Ben ne istiyosam onu yaşarım beni seven de saygı duyacaktır.
Soran+1 yılOnum için hiçbir şey umrunda değil başını ört naparsan yap derdinde. Eşim olacak bey de kararlarıma saygı duyacaktır eminim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe olacak şimdi kaçıp gitsen sana suçlu derler. Allahım akıl fikir ver şu insanlara. İnşallah akıllanır baban
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet kaçarsam öyle olacak. Umarım her şey tez zamanda düzelir
Cevap sahibi+1 yılBirazcık sabret. Kendi ayakların üzerinde durabildiğin an sakın ardına bakma
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Ama kendi ayaklarım üstünde duracak gücüm yok. Eğer çalışıp bir mesleğim olsaydı zaten kalmazdım burda
Cevap sahibi+1 yılOkul biter illaki olur kötü düşünme
Soran+1 yılOkulum yok üniversiteye yollamadı babam açık olduğum için.
Gizli Üye(36-45)+1 yılo neymiş laa genelde alan kişi iste rböyle şeyleri. kendi evinde başı açık yaşatmış kocanı nevinde kapalımı istiyor ilginç.
03 Yorumla
Soran+1 yılKimse kimsenin isteklerine yaşayış biçimine karışamaz herkesin kendi hayatı
Cevap sahibi+1 yılreisi bir hatırlayalım o zaman. :))
https://www.youtube.com/watch?v=JR9eB4JjYBY
Soran+1 yıl👍🏻
Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. allah babana akıl fikir versin.. hangi devirde düşüncede yaşıyo acaba
21 Yorumla
Soran+1 yılArtık dayanamıyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılkaçarak evlenin
gidip nikah dairesine atın imzaları
bu babana verilecek en büyük ceza olur
kesin AKPlidr bir de şimdi senin baban03 Yorumla
Soran+1 yılKaçmak gibi bir niyetim asla yok melek gibi bir annem var ve o da çok üzülüyo elimden bişey gelmiyo oturup beklemek istiyorum sadece
- +1 yıl
evlenmeyi düşündüğün adam ne diyor bu duruma?
Soran+1 yılAbisinin başına da aynı olay geldi yengesi kabullenmek zorunda kaldı korkıyorum şimdi o fedakarlık yaptı sen de yap diyecekler. O kararı bana bıraktı ama çok üzülüyoruz biz birbirimizi yıllardır bekliyoruz oysa ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe cahil insanlar var ya zorla mı oluyor bu işler...
Gerekirse araya birilerini sok16 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyo malesef yıllardır çekiyorum çok çaresizim
Cevap sahibi+1 yılAynısını bana da yaptılar ama ben istiyordum kapanmayı çünkü günahkar ve lanetlenmiş hissettiriyorlardı
Bir yere gitsek sürekli onu giyme bunu giy ölçünü bil vs bıkmıştım artık çenelerini kapatayım diye yaptım
Ancak şu an açılmayı planlıyorum 5 yıldan Sonra
Soran+1 yılBen de küçükken çok çektim okuldan alındım bütün kapalı kızlar örnek gösterildi babamdan kaçarak yaşadım hep. Onu sevdiğime kendimi inandırmıştım oysa ki kapanmazsan istemeye gelmesinler diyene kadar
Soran+1 yılŞimdi ağlarsan ağla istersen yaşlanana kadar otur evden dışarı çıkamazsın başını kapatmadan diyor. bir baba bunu evladına nasıl yapabilir?
Cevap sahibi+1 yılSeninki baya fenaymış Allah sabır versin
Soran+1 yılEğer kapanırsam layığıyla isteyerek Allah için istiyorum. Yoksa babamın zoruyla kapanıp dışarda açılmak kaçamak yapmak istemiyorum. Bu yüzden üniversteye de yollamadı beni bunu en yakın arkadaşlarım bile bilmez çok utanç verici benim için.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşını kapatmanı emreden Allahtan yardım istiyorsun hatırlatayım
115 Yorumla
Soran+1 yılBabam için değil Allah için kapanmak isterdim
- +1 yıl
Bu da onun tercihi hatırlatayım
- +1 yıl
Namaz da kılman söyleniyor, sana kimse namaz kılman gerek Allah'ın emri diyor mu?
Cevap sahibi+1 yılAllah için kapanacaksın zaten. Ama öyle bir isteğim düşüncem yok diyorsun. Sen bilirsin tabi.
Cevap sahibi+1 yıl@Aysegulcivit Kime sordun?
- +1 yıl
Sana
Soran+1 yılAllahın emrettiği bir çok şey var önemli olan kalpten isteyerek yapmak. Tabiki hepsini layığıyla yerine getiremeyiz içimden gelmedikten sonra ne faydası var bana da babama da.
Soran+1 yılBaşımı kapatmıyorum diye Allaha inanmıyo değilim kimse kimsenin inancını sorgulayamaz tabiki ondan yardım isteyeceğim.
Cevap sahibi+1 yıl@Aysegulcivit Diyor tabikide. Doğru olan bir şeyi hatırlatıyorlar. Ama burda babasının zorlaması hoş değil tabi. Yanlış bir şey söylediğimide dusunmuyorum.
- +1 yıl
Hayır yanlış bir şey söylüyorsun. Onu uyarırken sorguluyorsun. Öyle bir hakka sahip değilsin ama.
Soran+1 yılAileler baskı yaparak zorlayarak anca dinden soğuturlar şu an benim durumum gibi. Tesettürle asla alakam yok
Cevap sahibi+1 yıl@Aysegulcivit Sorgulamıyorum. Banane ne yaparsa yapsın. "Hiç öyle bir isteğim düşüncem yok". söylediği bu söz üzerine sonra Allahtan yardım istemesi garip geldi sadece. Belkide kelime hatası yapmıştır olabilir.
Soran+1 yılİçimden gelmediğini vurguladım sadece keşke Allah nasip etseydi ama olmuyo işte içimden kapanmak gelmiyo artık adını bile duyunca deliriyorum o haldeyim
Cevap sahibi+1 yılTamam ben yanlış anlamışım o zaman. Umarım nasip olur ne diyim.
Soran+1 yılAllah isteyen herkese nasip etsin
- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak içten gelen bir şey Allah yardım ederse ilerde kapanırım şu an istemiyorum de.
06 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şeyi anlamıyor kapanmadan bu evden çıkamazsın diyor çıkmasına çıkarım da birbirimizi tamamen silmek gerek.
- +1 yıl
Neden kapanmanı bu kadar istiyor?
Soran+1 yılYobaz bir insan çevresi de öyle dinini kendince çok güzel yaşadığını sanıyor. Ablama da aynısı yapmıştı ablam diretemedi kapandı. Ama ben yapamıyorum denedim olmuyor
- +1 yıl
Kapan sen de Allah rızasın7 düşünerek kapan baban sana kötü bir şey demiyor aslında örtüyü sevmeye çalış babanı düşünmeden sadece Allah rızasını düşünerek tak.
Soran+1 yılDaha önce denedim olmadı. Sevemiyorum istemiyorum takmayı da düşünmüyorum. Onlar böyle yaptıkca da soğuyorum tesettürden
- +1 yıl
Öyle deme
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılVermemek ne la? Malısın sanki. Evlen, hukuken hakkı yok karışmaya.
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet baba diye her dediği olacak beni oyuncak edecek sanıyo. Son çarem evlenmek olacak zaten. He son çare olarak değil istediğim ve sevdiğim için
- +1 yıl
Sen bir bireysin kendi kararlarını kendin ver. Sıkıntılı bir süreç olacak ama diğer türlüsü daha kötü.
Soran+1 yılHer türlüsü çok kötü işin içinden çıkamıyorum. Sevdiğimle de evlenemezsem çok kötü olurun
- +1 yıl
Evlenmek çözüm değil bilesin hepsinden evvel ekonomik özgürlüğünü sağla. Evlendikten sonra da kocandan şikayetçi olursan ortada kalırsın.
Soran+1 yılEvlenmeyi çözüm olarak istemiyorum sevdiğim için istiyorum. Eğer sevmeseydim otururdum evimde. Özgürlüğümü sağlayamadım babam üniversteye yollamadı. Benim çabam da bu kadar fazlasını yapabilecek olsaydım keşke
Müslüman isen takman gerekiyor eğer müslüman değilsen babana belirt eğer hala devam ediyorsa polise git
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabani her yere şikayet et
Zorla kapanmami istiyor bana baski uyguluyor diye01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem üzülecek yapmayı denedim ama sonuç alamadım zaten
+1 yılDüğünde de açık ol sonra Kapanrsun boşver babanı ağlarsın çok haaa
01 Yorumla
Soran+1 yılKapanmak istemiyorum ağlayacaksam ağlarım napayım
Ya nereye kadar böyle kimisi açılmasını istiyo kimisi kapanmasını yani herkes kendi istediğini dayatmaya çalışıyor
00 Yorumla
+1 yılOturup konuşmak gerek açıkcası gerekirse aile büyükleri devreye girmeli
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlar da aynı fikirde
- +1 yıl
Seni düşünen yok öyleyse
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAma o yardım istediğin Allah'ım emrini yerine getirmemekte ısrarcısın
21 Yorumla
Soran+1 yılEmrini yerine getirmemek değil getirememek. Tabiki yine ona sığınıp ondan yardım isteyeceğim
+1 yılKapan evlen açıl ve babama eee noldu şimdi de
11 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorum kapanma kelimesine bile tahammülüm yok onun yüzünden
Gizli Üye(36-45)+1 yılDini konulara girersek aslinda baban hakli, neden, evlenene kadar senin ortunmenden o sorumlu evlendikten sonra ise kocan sorumlu, senin inancina kalmis bir durum.
02 Yorumla
Soran+1 yılTehtit etmenin mutluluğum için şart koşmanın haklı bir yanı yok. Soğudum dinden de tesettürden de soğudum
Cevap sahibi+1 yılBaban biraz daha anlayışlı nazik bir dille uyarabilirdi , oda onun cahilligi diyelim,
+1 yılYahu ne alaka zekaya bakarmisin
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok yobaz insanlar var. Benim gibi milyonlarca çaresiz kız da var. Dayanılacak gibi değil
Olmayan şeyden yardım istiyon knk.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah var gam yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanka seni ne kadar bekletebilir bu cok sacma tursunu mu kuracak
011 Yorumla
Soran+1 yılYaşlanana kadar otur evinde ağla umrumda değil diyor bu evden kapalı çıkacaksın ya da hiç çıkamayacaksın diyor. Durum çok vahim
Cevap sahibi+1 yılYani simdi cok buyuk bir rest olcak ama ya istedigim gelinlikle ya kefenle de. teyzem oyle evlendi vardi istedigine
Soran+1 yılUmarım sonum böyle olmaz
Cevap sahibi+1 yılHayir canim Allah korusun sakin boyle bisey yapma. boyle sacma seyler icin illaki vardir cozumu sen sadece blof yapacaksin
Cevap sahibi+1 yılYa da gidin kiyin bacim nikahinizi anneni de al
Soran+1 yılAnnem hasta böyle bişeyi kabul etse bile çok üzülecek babam ben gittikten sonra evde huzur vermez annemin sonu olur bu yoksa her şeyi düşündüm ben kendimi değil annemi de düşünmek zorundayım ve çıkmazdayım çözümüm yok artık
Cevap sahibi+1 yılBekleyin biraz daha o zaman. elbet yumusayacaktir seni elbet evlendirecek. hic bir baba kizinin evde kalip yasinin gecmesini istemez. sorun su sen bir sevdiginle konus beklemek ister mi
Soran+1 yılBekleyeceğini söylüyor ama yine de bu evde kalmaya tahammülüm kalmadı. Umarım buraya gelinlikle mutlu bir şekilde size fotoğraf atmak için nasip olur 🤲🏻
Cevap sahibi+1 yılInsallah olucak 🤲. sen dert etme annen de uzulmesin. olumden baska herseyin caresi vardir. belki de hayirlisi boyledir. sen hep dua et.
Soran+1 yılHep ediyorum teşekkür ederim. Umarım herşey güzel olur
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. hersey gonlunuzce olsun
- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılistediğini elde edene kadar dediğini yap sende
01 Yorumla
Soran+1 yılYapamıyorum daha önce denedim kapanamıyorum istemiyorum dışarı çıkmak istemiyorum psikolojim bozuluyo istemiyorum işte
+1 yılKapan sende. Zor birşey değil
01 Yorumla
Soran+1 yılZor değilse sen kapan sana daha çok yakışır
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvleneceğin adam ne düşünüyor bu konuda.
04 Yorumla
Soran+1 yılKararlarıma saygı duyuyo
- +1 yıl
Ya kapanacaksan bunu Allah için yapmalısın , baban için değil. Senin niyetin de yoksa , kapansan bile faydası yok. Al bir örtü geç babanın karşısına niyet ettim babam için kapanmaya de anlar belki.
Soran+1 yılBuna bile razıdır eminim namaz kıl dediler kıldım. Ablam başını kapattı da ne oldu çok çekiyolar ondan her şeyi gizli gizli yaparak aileme hep zarar verdi ben edebimle açık kaldım hiç bir hatam olmadı onlara
- +1 yıl
Oda onun karakteri. Kapalı olmak bazı şeylere engel değil , dediğin gibi insanın kalbindeki niyeti önemli
Evlenince kapanırım de sende olay çözülsün
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılHedefe giden yolda çekilen çile kutsaldır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı. Sonra bu kızlar evden neden kaçıyor al iste
13 Yorumla
Soran+1 yılEvden kaçmak zorunda bırakıp kaçtı diye düşman oluyolar. Ama ben sabredebileceğim yere kadar dayanacağım annem için
Soran+1 yılKaçmak gibi bir düşüncem yok kocaman aklı başında kızım sabredicem bu da bir imtihan
+1 yılbir kaç aylığına tak
00 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir düşünce bence yanlış
00 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur de
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Köprüden geçene kadar ayıya dayı de.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılZorla olmaz icinde olacak kararım de sende
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe alaka ya saçma sapan şeyler
00 Yorumla
+1 yılBence söyle sevdiğine, kaçın beraber.
03 Yorumla
Soran+1 yılKaçmak istemiyorum ben aklı başında bir kızım. Ama olmadı nikahı kıyar evlenirim anneme söyleyip. Başka çarem kalmadı
- +1 yıl
Niye kaçınca deli mi oluyon? Ha kaçmışsın ha babanın haberi olmadan evlenmişsin ne fark var😂
Soran+1 yılKaçmak herkesten gizli yapılan bir eylem. Ama nikah kıyacaksam anneme bunu söylücem eş dost yanımda olacak babamın da haberi olacak artık ne der ona kalmış kaçmışım gibi de görünebilir öfkesinden dolayı. Ama insanları artık buna mecbur bırakıyolar inşallah sonum böyle olmaz
+1 yılannen ile konus
05 Yorumla
Soran+1 yılO da oturup benimle ağlıyor
- +1 yıl
ah canim kiyamam baban ile konusmaya calis o zaman sakin evden kacma ama babam o senin anlar ciddi oldugu soyle mutlu olmak istiyorum de
Soran+1 yılKaçma gibi bir düşüncem yok. Babam konuşulacak bir insan değil deniyoruz olmuyor bağırıyor daha çok inada biniyor olay
- +1 yıl
sende bagir o zaman sende bagid bu ne lan evladisin seni anlayacak amcan abin falan yok mu baban ile konusacak
Soran+1 yılÇoğu aynı fikirde aynı fikirde olmayanların da sözü geçmez babama. Ters bir hareketimde herşey daha kötü olacak annem var sabretmem gerekiyor
- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılNasi yani?
01 Yorumla
Soran+1 yılSoru çok açık ama çözüm yok
- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım