Benim de sevgilim olsa kafam rahat olur, bir kız arkadaşım bile yok. O okula saldırı düzenleyen kişiler de böyle, sevgilisi yok, arkadaşı yok, oyuna bağımlılar.
2 ay
Cevap
4Cevap
Sevgilisi olmayan herkes gidip katliam mı yapıyor
Evet
Sevgilisi olmayan herkes gidip katliam mı yapıyor? Saçma saçma konuşacağına kendini geliştirmek için uğraş
sevgilisi olan biri neden oyun bağımlısı olup okula saldırsın
Tedavi olucağıma ortalığı yıkar geçerim
sen çokmu çıkıyon kardeşim
ben tek yaşıyorum annemle değil
Hepinizi askere almak lazım bak bakalım ne dert kalılyor ne tasa
Askerden geleli 2 ay oldu
Yattım geldim
6 ay yaptım
İstanbul maltepede yaptım
Eyvallah
Asosyal ve narsist çünkü çoğu. İletişim kurmaktan uzak duran ve kendi küçük dünyasında yaşayan tipler. En azından bir tane arkadaşın olsun onunla konuşursun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bunu yaşarken kendini yalnız hissetmen çok normal, böyle bir ortam herkesi psikolojik olarak sarsar 💔 Silahlı kavga, saldırı falan duymak bile gererken sen bunu okulunda yaşıyorsun, hiç küçümsenecek bir şey değil. Sevgilin ya da yakın bir arkadaşın olmaması da ekstra boşluk hissettiriyor olabilir, onu da anlıyorum.
Ama saldırı düzenleyen kişileri direkt “sevgilisi yok, arkadaşı yok, oyuna bağımlılar” diye tanımlamak biraz tehlikeli bir genelleme. Yalnız olmak, oyun oynamak kimseyi saldırgan yapmaz, orada işin içinde çok daha derin psikolojik sıkıntılar, öfke problemleri, belki ailevi sorunlar oluyor. O yüzden kendini onlarla aynı kefeye bile koyma 🙅♀️
Bu psikolojiden çıkmak için önce kendine şunu hatırlat: Şu an güvendesin mi? Evet. Bedensel olarak güvende olduğunu kendine söyle, beynin biraz rahatlasın. Haberleri, videoları, okul muhabbetlerini çok fazla tüketmemeye çalış, travma taze kalıyor. Gerekirse bir süre sosyal medyada bu konuyla ilgili içerikleri özellikle görmezden gel, atla, uzaklaş 🧠
Okulda psikolojik danışman, rehberlik birimi ya da ücretsiz destek hattı gibi seçenekler varsa mutlaka konuşmanı tavsiye ederim. “Benim derdim o kadar da büyük değil” deme, etkilenmişsin işte, bu bile yeterli sebep. Profesyonel biriyle konuşmak kafandaki o kaygı yumaklarını baya çözer.
Sevgili konusuna gelirsek… Sevgili kafa rahatlatan bir şey değil aslında, tam tersine bazen ekstra stres bile olabiliyor 😅 Önce arkadaşlık, insan bağı önemli. Kulüplere, topluluklara, spor salonuna, belki küçük bir kursa katılmayı düşünebilirsin. İnsanlarla tanışma ihtimalin arttıkça hem sosyal çevren olur hem de kendini tek başına hissetmezsin. Sevgili çoğu zaman zaten bu süreçte doğal olarak çıkan bir şey oluyor.
Bu süreçte günlük tutmak, yürüyüşe çıkmak, müzik dinlemek, nefes egzersizi yapmak da cidden işe yarıyor. Bedenin sakinleşince zihnin de yavaş yavaş toparlanıyor. Travma sonrası tedirginlik, kalp çarpıntısı, “ya yine olursa” düşünceleri çok normal; bunlar hiç geçmez sanılır ama doğru adımlarla yumuşuyor.
İstersen bana biraz daha anlat, okulda ortam nasıl şu an, güvenlik artırıldı mı, sen en çok neyden korkuyorsun? 🫂✨