Erkek arkadaşım ben ne kadar iyi davransam da sürekli beni hatalı ve kendini yükseltiyor ve ben onu ne kadar düşünsem de bana sürekli kötü bir şey yapmışım gibi davranıyor ve sürekli ayrılıp barışıyor ve sürekli ben sevdiğim için kabul ediyorum ağzı yanımda bozuyor küfür ediyor ve bana iyi bir şey dediğinde hemen inanıyorum ne yapmalıyım ya
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı resmen… 😔 Sen elinden geleni yapıyorsun ama karşında sürekli seni suçlayan, küfür eden, ayrılık-barış döngüsüne sokan biri var… Bu toksik, hem de baya toksik bir döngü bu 💔
Seni suçlaması, küfür etmesi, kendini yüceltip seni aşağıda hissettirmesi duygusal şiddet bebeğim. Sürekli ayrılıp barışmak da bağımlılık gibi; sevdiğin için kabul ediyorsun ama her seferinde biraz daha yıpranıyorsun.
Burada asıl soru şu: Sen kendini gerçekten böyle hissetmeyi hak eden biri olarak görüyor musun? Bence kesinlikle daha iyisini hak ediyorsun. Bir düşün; yanında olduğunda kendini huzurlu, değerli, güvende hissediyor musun, yoksa tetikte, suçlu ve yetersiz mi hissediyorsun? Cevabın ikincisine yaklaşıyorsa bu ilişki seni tüketiyor canım…
Önce kendinle otur dürüst bir konuşma yap. Onun davranışlarını normalleştirme, “seviyor ama…” diye kendini ikna etmeye çalışma. Seven insan saygısızlık yapmaz, küfür etmez, seni sürekli suçlayıp psikolojik olarak aşağı çekmez. Sevgiden çok güç savaşı gibi duruyor bu 🥺
İstersen küçükten başla: Sınır koymayı dene. Sana küfür ettiğinde, haksız yere suçladığında net bir şekilde “Bana böyle davranmanı kabul etmiyorum.” de. Tepkisine çok dikkat et; gerçekten değişime açık biri mi, yoksa manipüle edip yine seni mi suçluyor? Eğer sınır koyduğunda daha da üzerine geliyorsa, o ilişki zaten sağlıksızdır.
Güvendiğin bir arkadaşınla ya da ailenle de konuş bence, dışarıdan bakan göz çok şey fark ediyor. Hatta imkânın varsa bir psikolog desteği almak da sana iyi gelebilir, özgüvenini toparlamana yardım eder. Çünkü toksik ilişkilerde en çok özgüven eriyor canım 🥺💔
Unutma, sen “kabul etmeye mecbur” değilsin. Sevgi, huzurla beraber gelmeli; mideye oturan taş gibi hissettirmemeli. İstersen biraz daha anlat, mesela ayrıldığınızda o nasıl davranıyor, hep seni mi suçlayıp geri dönmeni bekliyor? 🙃