Eşimin dengesiz davranışları ve ailesindeki travmalar psikolojik olarak ne anlama geliyor?

Eşim nişanlılık dönemlerimizde bana kendi ailesiyle ilgili “beni bu aileden kurtar” türünde mesajlar attı. Daha sonra eşimle bir şekilde evlendik. Evlendikten sonra neden öyle mesajlar attığını anladım. Kendisinin teyzesi kendi kocasını öldürdü, öldürdüğü kocasının abisiyle kaçtı. Annesi dayısının oğluyla yatakta basıldı. Bu tip büyük problemli, sıkıntılı bir ailede yetişti. Daha sonra yaşadığımız küçük bir meseleyi aşırı abarttı, boşanma davası açtı. Can güvenliği tehlikem var dedi, gitti. Sonra gece tekrar geri yanıma geldi. Sonra tayin aldı. “Boşanmak istiyorum, bilmem ne istiyorum” falan imajı yaptı. Mahkemede de “tedirginim” dedi. Sonra “Instagram’da eşim beni fake hesaptan takip ediyor” mahkemede dedi. Akabinde Instagram hesaplarını herkese açık yaptı. Sonra tekrar geri kapattı. Onun yaşadığı şehirde bir tane kadın beni Instagram’dan takip etmeye başladı. Kim olduğunu bilmiyorum, soru soruyorum, cevap vermiyor ama beni takip etmeye devam ediyor. Sonra Instagram hesabını tekrar açtı. Sonra baktım, o kadınla takipleşmiyor. İlginç bir şekilde. Ama o kadın onun yaşadığı şehirde. Tuhaf. Sonra Instagram hesabını tekrar açtı, tekrar kapattı. Yani bu kadar çok sık Instagram hesabı açıp kapatmaya başladı. Şimdi de boşanma aşamasındaki avukatına “hadi boşanalım” diye teklif gönderdim. Bu sefer de bana “vazgeçtim, mahkeme ne karar verirse o olsun” diye dönüş yaptı. Eşim ne yapmaya çalışıyor? Allah aşkına bana akıl fikir ver, kafayı yiyeceğim. Nasıl bir duyguda bu?
Eşimin dengesiz davranışları ve ailesindeki travmalar psikolojik olarak ne anlama geliyor?