Evleneceğim kişiye deli gibi aşık değilim, yine de nişanlanmak ve evlenmek doğru mu?

İlişkime ve karşımdaki kişiye çok değer veriyorum, yeryüzünde bir daha böyle birisini, beni bu kadar seven bir insanı bulamayacağımı düşünüyorum ama bazı özellikleriyle hayatımın aşkı olmadı. Ama bana doğru sevgiyi, sevilmeyi, anlayışı öğreten birisi ve gerçekten iyi bir baba, sadık bir eş olacak birisi. İlişki için de çok emek verdik, hâlâ veriyoruz, başından beri evleneceğimizi hissediyordum ama işler ciddileşince bende kaygı oluşmaya başladı, doğru mu yapıyorum, pişman olur muyum? Ya sonradan birisine âşık olursam gibi garip düşünceler, bunlar stresli bi dönem olduğu için normal mi yoksa bilmiyorum, anlam veremiyorum. Bundan önceki ilişkilerimde travmatik ve toksik ilişkilerim vardı, acaba onlardan kaynaklı bir güvensizlik ve bağlanma problemi mi yaşıyorum, bunu da anlayamadım. Aynı evin içine girince ben ne yaptım ya der miyim diye sorular kafamda uçuşuyor, böyle bi süreç yaşayan var mı merak ediyorum

Evleneceğim kişiye deli gibi aşık değilim, yine de nişanlanmak ve evlenmek doğru mu?