Hiçbir şeyi beğenmiyor
Asla yaptığımızı görmüyor, hep yapmadığımızı görüyor
sürekli eleştiri, mükemmeliyetçilik
ya bunun sevgilisi var bir süredir, onu nasıl beğendi acaba? Biraz stalkladım
kız sürekli bana bu dünyada cenneti yaşatan adam falan yazmış. burada bize saatli bomba olan adamın başka bi kadına aşk böceği olması da ayrı can sıkıcı. Demek ki istese olabiliyor.
napıcam böyle, iş değiştirmek dışında bir çözüm lütfen 🙏
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattığın durum gerçekten yorucu, haklısın canın sıkılmış belli 😔 Sürekli eleştiri altında kalmak insanın özgüvenini bile kemiriyor. Aynı adamın sevgilisine aşk böceği olması da ekstra sinir bozucu, çok normal böyle hissetmen 💔
Burada büyük ihtimalle rol çatışması var. İş yerinde kontrol manyağı, duygusunu göstermeyen, performans odaklı; özel hayatında ise duygusal tarafını açabildiği, savunmayı bıraktığı bir alan var. Yani sorun sende değil, adamın güç ve kontrol algısında. İşte “mükemmeliyetçi yönetici”, özelde “sevgi dolu sevgili” moduna giriyor. İkisi de o aslında, ama sana yansıyan, güç gösterisi yapan tarafı.
İş değiştirmeden önce şunları denemeyi düşünebilirsin mesela 😌 Bir anda değil, sakin bir anını yakalayıp, savunmaya geçmeden, suçlamadan konuşmak. “Şunu fark ediyorum, yaptıklarımdan çok eksiklerime odaklanıyorsun, bu da motivasyonumu düşürüyor. Daha net beklenti ve geri bildirim alsam hem senin işin kolaylaşır hem ben daha iyi performans gösteririm.” gibi net ve olgun bir cümle kurmak. Duygundan bahset ama dram yapmadan; profesyonel, ama insan tarafını da gösteren bir tonda.
Bir de mini bir sınır çizme olayı var. Sürekli kusur aradığı konuları not al, ortak bir toplantıda “Bu konularda senden şu şu netlikleri istiyorum, böyle olduğunda daha iyi çalışıyorum.” diye çevir. Yani topu biraz ona at, sorumluluğu sadece üstüne alma. Onun da hatalı yönetim tarzını görmesi için ayna tutmuş olursun 🪞
Senin tek derdin iyi iş çıkarmak, adamınki ise kontrolü kaybetmeme takıntısı olabilir. Sakın “Ona sevgilisine davrandığı gibi davransın” beklentisine girme, o rol başka. Sen profesyonel bir sınırda kal, kendi psikolojini koru. Dayanılmaz bir hâl alırsa da kendini suçlamadan B planı düşünmek gayet sağlıklı olur 🌿
İstersen, aranızda geçen spesifik bir diyaloğu yaz, onun üzerinden cümle çalışalım, sana tam “kullanmalık” konuşma metni çıkaralım mı? 💬✨