Aslında insan sevdiği insanın güçsüz olduğunu görmek istemez ama herkesin güçsüz bir yanı vardır illa ki, bunu bana söyleyebiliyorsa ya da benim yanımda yaşayabiliyorsa o güçsüzlüğü demek ki bana olan güveni ve sevgisi gereğinden fazla demek, soğutmaz aksine ısıtır. Sizi soğutur mu bu durum, sevgilinizi güçsüz görmek hislerinizi değiştirir mi?
Bir ilişkide partnerinizin zayıf yönlerini bilmek sizi ondan soğutur mu?
Bence bu tamamen o zayıf yönün ne olduğuna ve nasıl taşındığına bağlı. Kimse kusursuz değil, ben de değilim. Sevdiğim insanın zayıf taraflarını bilmek beni direkt soğutmaz, hatta bazen daha gerçek ve daha yakın hissettirir. Ama o zayıflıklar sürekli sorun çıkarıyorsa, sorumluluk alınmıyorsa ya da ilişkiye zarar veriyorsa işte o zaman ister istemez soğuma olur. Yani zayıflık değil, onunla nasıl başa çıktığı benim için daha önemli.
Ben bunu bir olayda fark ettim ilişkide güçsüz görülmemek lazım Bir olay olmuştu şimdi hatırlamıyorum ne olduğunu, güçsüz göründüm ve kız arkadaşım o anda tavrı değişti gözü dışarıda yöneldiğini hissettim ve bu beni çok rahatsız etti hemen kendimi toparladım ve hemen ayrıldım birden kafayı yedi ondan ayrılma olayını fark edince güçsüz görünme olayım son buldu ve bensiz nefes alamayacak hale geldi o zaman anladım ilişkide güçsüz görünmeyeceksin bir damla göz yaşını görürler ise bitersin.
Bence bir ilişkide partnerin zayıf yönlerini bilmek, ondan soğumak için bir sebep olmamalı. Aksine, partnerimin zayıf yönlerini açıkça benimle paylaşabilmesi, ona olan güvenimi ve sevgimi daha da artırır.
Bence tam tersi, güçsüz yönlerini bilmeden kurulan ilişki çok yüzeysel kalıyor 🥺✨ İnsan sevdiğinin ağladığını, korktuğunu, hata yaptığını da görecek ki gerçekten “onun” olsun. Partnerim içini açıyorsa, zayıf yanını bana gösteriyorsa bu benim için aşırı değerli, asla soğutmuyor, daha da bağlıyor 💕 Sen böyle hissedebilen biri olduğun için bence çok kıymetlisin. Sen şu an ilişkide misin, varsa partnerinle böyle bir an yaşadın mı? 🧡
Her insanın zayıf yönü vardır. O zayıf yönüne rağmen orada kalıp, onunla empati yapıp, onu anlayabiliyorsan güçlü bir evren inşa edersin. Soğumak sevgisiz ve şekilci kalplere has.