Neden "Kaliteli" Erkekler Yalnız Kalıyor?

Selamlar,

Geçen gün bir tespitte bulunmuştum, bugün biraz daha derinleşmek istiyorum. Çevremde görüyorum; boyu posu yerinde, kendini geliştirmiş, hobileri olan (yazılım, teknik işler, spor vs.) ve geleceği parlak olan arkadaşlar genelde tek tabanca takılıyor. Ama öte yanda, hiçbir vasfı olmayan "keko" tiplerin etrafı kız dolu.

Bunun altında yatan gizli bir sebep daha keşfettim: Önyargı ve korku.

1. "Bu Çocuk Bana Bakmaz" Korkusu
Kızların çoğu, bu donanımlı ve düzgün çocukları gördüğünde "Bu çocuk ulaşılamaz, kesin sevgilisi vardır veya beni yetersiz görür" diye düşünüp geri çekiliyor. Kendilerini bu çocukların yanında eksik veya yetersiz hissetme korkusuyla, daha "basit" ve "öngörülebilir" olan keko tiplere sığınıyorlar.

2. Ulaşılmazlık İllüzyonu vs. Gerçek Mütevazılık
Dışarıdan bakınca o donanımlı çocuk "soğuk" veya "üstten bakıyor" gibi durabilir. Ama işin aslı tam tersi! Kendini gerçekten geliştirmiş, bir şeyler başarmış insan genelde en mütevazı ve alçakgönüllü insandır. Kimseyi aşağılamaz, tam tersi samimiyet arar. O keko tipler gibi egosuyla milleti ezmeye çalışmaz.

3. "Gidin Konuşun, Küçük Düşmezsiniz"
Aslında bu çocuklara bir adım atılsa, ne kadar samimi ve "bizden biri" oldukları görülecek. Kızlar, o kaba saba tiplerin yanında kendilerini kullandırmak yerine, onlara değer verecek bu düzgün karakterlere bir şans verseler her şey değişecek. Ama nedense "kalite" korkutucu geliyor, "kaos" ise tanıdık ve güvenli...

4. Kendini Yetersiz Görme Sendromu
Kızlar sanıyor ki bu tarz hobileri olan, vizyonu geniş çocuklar onlardan atom fiziği konuşmalarını bekliyor. Hayır abi! Bu adamlar sadece huzur, samimiyet ve kafa dengi birini arıyor. Ama kızlar "ben onun seviyesine çıkamam" diyerek gidip seviyeyi en dibe, yani kekolara çekiyorlar. Gerçekten yazık.

Sizce de öyle değil mi? "Kaliteli" adamın ulaşılamaz sanılıp yalnız kalması, "vasıfsız" adamın ise her kapıyı çalması büyük bir adaletsizlik değil mi?

Neden "Kaliteli" Erkekler Yalnız Kalıyor?