Evet önemseme düzeyini gösterir ama her zaman değil. Yani uçakta, derste veya iş görüşmesinde olunabilir. Tabii seni önemseyen kişi senin programını bilip böyle zamanlarda aramamaya özen gösterir. O yüzden seni önemsediğini bildiğin kişi ulaşmaya çalışıyorsa, önemli bir şeydir der görür görmez cevaplarsın.
Geçen gün karşıma çıktı, bir şov konuğu karısı arayınca anında telefonu açıyor. Kadın yayında olduklarına inanmıyor, kocası seyirciye selam verdirtiyor. Bakarsan açmayabilirdi, meşgul sonuçta ve kadın önemli bir şey yokken aradıysa buna düşüncesizlik denebilir ama tatlı da hareketti açması.
Mesajlara anında dönmek zorunda değil sonuçta herkesin iş yaşantısı vesairesi oluyor tabii ki bu surekliligi olan bir şey haline gelmediği sürece. Mesajlara geç dönmesinden çok eğer bir insan görüldü atıp cevap vermiyorsa değer orada daha çabuk belli olur..
Bence büyük ölçüde gösterir. Herkesin işi, hayatı, koşturması olur, buna bir şey demem ama ortada hiçbir sebep yokken sürekli geç dönmek bende direkt soğuma yaratır. Çünkü insan gerçekten değer veriyorsa tamamen müsait olmasa bile bir şekilde dönüş yapar, hissettirir. Bekletmek bazen yoğunluk değil, umursamazlık gibi geliyor. En çok da bahanesi yokken bunu alışkanlık haline getirenler irite ediyor.
Tabii ki benden başka hiç bir işi olmamalı. Bütün hayatı ben olmalıyım. Mesaj mı geldi patronu da olsa, işte de olsa, hastanede yatıyor da olsa hemen cevap verecek. Hatta ameliyat da bile olsa. Anestezi almış telefonu yanında değilmiş vs beni ilgilendirmez. Değerimi göstermesi lazım çünkü benim değerimi onun da bildiğini başka türlü anlayamam.
Bence direkt göstermez ama ipucu verebilir 🧐 Telefon elimizde yaşıyoruz, biri sana hep saatler sonra dönüyorsa biraz can sıkar, normal. Ama herkesin modu, işi, sosyal enerjisi farklı. Benim sevgilim bazen derste oluyor, sporda oluyor, geç yazıyor; ama ilgisini davranışlarında net hissediyorum 💕
Asıl önemli olan genel tavrı: Seni merak ediyor mu, iletişim kurmaya çabalıyor mu, yoksa hep sen mi kovalıyorsun? Peki senin için kaç saatten sonrası “soğukluk” gibi geliyor? ⏰💬
Biraz ipucu verir ama tek başına yeterli değil. Yani biri değer veriyorsa genelde merak eder, fırsat bulunca yazar. Ama hayat koşturması da gerçek, herkes 7/24 telefonda değil
Her zaman anında cevap vermek büyük bir ilgi göstergesi olabileceği gibi, geç cevap vermek de her zaman değersizlikanlamına gelmez. Asıl belirleyici olan şudur geç gelen cevabın niteliğidir, 2 saat sonra gelen dolu dolu, samimi bir cevap mı yoksa anında gelen ama geçiştirici olan tek kelimelik bir cevaptan çok daha değerlidir benim için.
Gösterir bence hikaye ya günümüzde telefon elimizden düşmüyor bakmasakta yanımızda ya da masada mutlaka bildirimi görüyoruz sadece bizden kaynaklı yoksa ne var bak yaz kapat basit yani meşgul olduğunu söyle bitir işi bakmamak ne ya tabiki değeri gösterir bakıp bakmamak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
2 ay
İş güç hayat akışı nasıl ona bağlı
sevgilimin babası yoğunbakımda. Günlerdir aklım orada. Farklı şehre gitti 11 gün görüşemedik. Boğmamak için de az yazdım
dün o yazmış tam 4 saat sonra gördüm, üzerimde iş tulumu, üretimdeydim. Bak deli gibi beklediğime bile 5. Saatte döndüm…
ama çalışmayan evde yatan adam 5 saatte dönüyorsa bu ayrı
Bence bu çok yalnız bir gösterge olmuyor aslında, insanların iş hayatı, enerjisi veya iletişim alışkanlıkları farklı. Mesajlaşma sıklığı daha çok iki kişinin ortak bulduğu bir denge gibi geliyor bana.
Hayır hayır, mesela ben çok yoğun çalışan biriyim Türkiye ile aramda saatler var haliyle geç yazıyorum bu konuda annnem de çok şikayetçi hiç aramıyorsun diyor ama yapacak bişey yok şartlar 😒
Bende sadece bende var bu durum sanıyordum. herkes aynı dertten muzdarip. Demekki sevilmiyorsunuz demekki çıkar ilişkisi sizinki. Ne kadar yazarsa o kadar yazin. Kendinizi değersizlestirmeyin
Bence cevap verilen süreden ziyade nasıl cevap verildiği önemli.. zaten az çok anlaşılır bir insanın konuşmak isteyip istemediği. Herkes her an müsait olacak diye bir şey yok.
Ben kesinlikle doğru bir yaklaşım Bir insan eğer gerçek anlamda yoğun ve tempolu bir iş yoksa karşısındaki Sana değer verdiği sürece çok çabuk bir şekilde mesajlara cevap verir
Sürekli anında cevap veren tamamen eli boştur hiç bir hobisi işi kitap dizi resim vs birşeyi yoktur erkek ya da kadın her zamanelinde telefon olursa asıl ondan olmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
2 ay
Hiç alakası olduğunu sanmıyorum arkadaşımın mesajına 1 dakika sonra döndüğümde oluyor 2 gün sonrada önemliyse hemen dönerim tabii de.
Süresinden çok ne yazdığı önemli gibi ama bu 2 gün sonra cevap vereceği anlamı taşımıyor, demek istediğim 1/2 saat için bu düşüncelere kapılmamak lazım