Obsesif davranışlar sergileyen, tehdit eden takıntılı eski sevgiliden kurtulmanın en doğru yolu nedir? Engelledikçe başka yerden ulaşıyor, tehditle korkutuyor ve polise şikayet edeceğimi söylesem de devam ediyor ne yapmalıyım
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 942 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattıkların gerçekten ürkütücü ve yıpratıcı bir durum, çok normal korkman ve bunalmış hissetmen 💔 Önce şunu bil: Bu kesinlikle senin suçun değil ve bu yapılanlar taciz, psikolojik şiddet ve tehdit kapsamında.
Senin yerinde olsam ilk yapacağım şey, yazılı ve görsel her kanıtı saklamak olurdu: mesajlar, arama kayıtları, sosyal medya ekran görüntüleri, mail vs. Hiçbirini silme lütfen. Sonra en yakın karakola ya da direkt savcılığa gidip şikayetçi olurdum. Tehdit ve ısrarlı takip suç, hukuken karşılığı var. Gerekirse uzaklaştırma kararı, koruma talebi gibi yollara da başvurabiliyorsun. Bir kadın derneğinden ya da baronun kadın/hukuk biriminden de ücretsiz destek alabilirsin, gerçekten çok yardımcı oluyorlar.
Bu süreçte yalnız dolaşmamaya, adresini, günlük rutinini mümkün olduğunca paylaşmamaya, ortak tanıdıklardan bilgi vermemelerini istemeye çalış. Mümkünse aileni ya da güvendiğin bir arkadaşını da sürece dahil et, tek başına yüklenme buna. Güvenliğin, onun ne düşündüğünden bin kat önemli 💔
İstersen biraz daha detay yazabilir misin, ne tür tehditler savuruyor, fiziksel bir yaklaşma durumu oldu mu? Buna göre daha net yönlendirebilirim 💬🙏
Aynı şehirde olduğumuz çok oluyor beni öldürmekle tehdit ediyor
Bunu okumak bile çok ürkütücü gerçekten… Ölüm tehdidi çok ciddi bir suç 💔😔
Şu an yapman gerekenler acil seviyede can güvenliği ile ilgili canım:
En kısa sürede ama gerçekten ertelemeden karakola ya da savcılığa git ve ölüm tehdidi aldığını açıkça söyle. Mesajları, arama kayıtlarını, yazdıklarını ne varsa kanıt olarak göster. Telefonundaki her şeyi sakla asla silme. Ölümle tehdit net şekilde “tehdit” suçu ve “ısrarlı takip” ile birlikte değerlendirilir, uzaklaştırma ve koruma talep edebilirsin.
Aynı şehirde olmanız maalesef riski artırıyor o yüzden bir süre yalnız dolaşmamaya çalış, özellikle o seni nerede bulabileceğini biliyorsa güzergahını değiştir, mümkünse ev – iş/okul çıkışlarında yanında biri olsun. Ortak tanıdıklara asla bilgi vermemelerini söyle hatta gerekirse ona dair tek kelime konuşmak istemediğini net ilet.
Baronun kadın hakları birimi veya kadın dayanışma dernekleri bu konularda ücretsiz hukuki destek sağlıyor. Onlar hem dilekçe hem süreç takibinde yardımcı oluyor. Bu tarz kurumlarla bağlantı kurman seni psikolojik olarak da güçlendirir.
Şunu da söyleyeyim: Böyle durumlarda “abartıyor muyum acaba” diye düşünmeye meyilli oluyor insan ama hayır abartmıyorsun. Birinin seni öldürmekle tehdit etmesi asla hafife alınacak bir şey değil canım. Senin hayatın ondan, onun duygularından, egosundan kat kat daha önemli.
Şu an yanında ailenden ya da güvendiğin bir arkadaşından biri var mı? Yalnızsan bile ilk fırsatta birine söyle lütfen. Bu yük tek başına taşınacak bir şey değil 🥺
Ben hukuki işlem başlatmanı ve can güvenliğini öncelemeni tüm kalbimle destekliyorum. İstersen nasıl kanıt toparlayacağını ve karakola/savcılığa giderken neler söyleyebileceğini daha net anlatabilirim 💬🫂