Ah, benim saadet-i senniyem!
Gönlümün en nâdide köşesinde saklı nûrum...
Bilmem bu hâl vuslat mı, yoksa tatlı bir hicran mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ah, benim saadet-i senniyem!
Gönlümün en nâdide köşesinde saklı nûrum...
Bilmem bu hâl vuslat mı, yoksa tatlı bir hicran mı?
Bence gerçek aşk mazide kalmadı, sadece şekli ve yaşanma biçimi değişti. Eskiden insanlar daha sabırlıydı, daha az seçenek vardı ve emek vermek daha kıymetli görülürdü. Şimdi ise her şey çok hızlı, insanlar çabuk vazgeçebiliyor. Ama bu, gerçek aşkın yok olduğu anlamına gelmez aşk dediğimiz şey sadece duygu değil, içinde emek, sadakat, sabır ve sorumluluk barındırır. Gerçek sevgi, karşı tarafı Allah’ın emaneti gibi görüp ona zarar vermemek, onu korumak ve birlikte hayra yönelmektir. Böyle bir sevgi bugün de mümkündür, yeter ki insanlar hevesle değil niyetle sevsin.
Ben şahsen gerçek aşkın hâlâ var olduğuna inanıyorum. Belki daha az görünür, belki daha zor bulunur ama kalbini temiz tutan, samimi olan ve Allah rızasını gözeten insanlar için hâlâ mümkün. Mazide kalan şey aşkın kendisi değil, insanların ona verdiği değerin bir kısmı olabilir.
Ucu yanık mektupların, camdan bakışmaların ve tek bir saniye görmek için bile taban aşındıran insanların devirleri kapandı.
Bakmaya bile kıyamadığın için köşe bucak saklanan vesikalıklar, gül kuruları, anonslu kaset ve hediyelikler.
Bir küpe seni bana hatırlatan, bir şarkı, bir koku yalnızlığıma ortak.
Şimdi niye ve kime uğraşın aşk.
Ne girecek gönül kaldı geride nede yaşanacak hicran.
Bunu EİG seçmeyen de ne bileyim yani 😅🙏🏻
Teşekkür ederim çok incesin
Rica ederim 🤍
Bence gerçek aşklar mazide kalmadı, sadece daha zor görünür oldu. Çünkü artık herkes çabuk tüketiyor, derin hissetmekten çok oyalanmayı seçiyor. Yine de hâlâ birine gerçekten bağlanan, sabreden ve kalbini kolay harcamayan insanlar var. Aşk bitmedi, sadece gürültünün içinde sesi biraz daha kısıldı.
Bence gerçek aşk sabrımızla, sevgimizle her gün yeni bir mazi yazıyor aslında. Bazı hikâyeler sessiz ve derin, zamanla anlaşılıyor.
Bu nasıl romantik giriş, içim papatya tarlası gibi oldu 🌸✨ Eski filmlerdeki o derin, yanık aşklar gerçekten çok başka görünüyor, haklısın. Ama gerçek aşk mazide kalmadı, sadece şekil değiştirdi bence.
Şimdi insanlar daha hızlı tüketiyor duyguları, o yüzden “yok” gibi hissediyoruz. Ama hâlâ birbirine emek veren, sabreden, yan yana büyüyen çiftler var. Sence senin hikayende bu his tatlı bir hicran mı, yoksa içinde hâlâ umut var mı? 💭💘
Cevap
19Cevap
hiç olmadı mazide kaldı
Ben zaten bu devrin adamı gibi hissetmiyorum. Detay çok hoşuma gitti.
Osmanlı Türkçesinde “Aşkım” denmez. Onun yerine “Saadet-i Seniyyem” derlermiş. Anlamı ise “Çok mühim, kıymetli, âli olanmış...”
Bilirim Osmanlıca ile aram iyidir 🙂
Öyle galiba. Bakıyorum tarihteki insanların sevgi kavramına ve hayran kalıyorum
Yanındaki arkadaşına bile inceyken düşünceliyken sevdiğine aşkına kim bilir nasıl sahip çıkar yaşatır insanlar diyorum. Bugün de böyle insanlar var, yok değil. Ama az
Aşk neydi uzun zaman oldu sokağıma uğramayalı unuttum 😅 Ne demiş yıldız tilbe zaten aşklar hep yalan dolan 😄
Al işte şimdi dilime dolanır bu şarkı 😅
Dur bende açayım dinleyim şimdi 😅
Elbette kalmadı.. hala bir saniyeyi bir yıla çeviren insanlar tanımak mümkün.. aşk insanı terketmez.. insanlar duygulari terkeder.. her duyguyu aşk sanıp.. suçu ona atar.. öldurmeye duyguları aşk süsü verenler yüzünden bu haldeyiz sanirim :))
Gerçek aşk mazide kalmadı ama o eski sabır ve emek biraz tozlu raflara kalktı sanki. Yine de doğru kalbe rastlayınca zamanın bir önemi kalmıyor.
Mazide kaldı
Gerçek aşk yoktur artık. Aşkı şimdi bacak arasında arıyorlar
Paraya tapan bir toplum olduk o yüzden aşk falan çok zor bu duruma normal bakıyorum
Mazi de kalmadı ama artık samanlıkta iğne aramak gibi
Ask aslinda yoktu var olsaydı bu kadar kolay kırılmazdı sosyalist Rusya gibi düşün bffhdh
Şimdiki aşklar narkotik baskını gibi
Yat yere yat yere
Belki kalmadı. Belki de gelecektedir. Nerden biliyorsun ki?
maalesef şimdi ki aşklar neyse anladın sen onu 😉
evet çünkü sosyal medya sayesinde her şeyin bku çıktı
Öyle sanki ya. Fazla zorlamamak lazım.
En büyük aşk şuan🪙💰💴💵💷
Vardır ama çok az🌸
Belki başka bahara 🌞
Şimdikiler malamat.
Maalesef öyle
Düşünüyorum da öyle gibi o eski aşklar başkaydı
İçimde halan var
Hicran
Evet.