Kafada bitirdiğim ama kalbimden atamadığım platonik aşkı nasıl unuturum, yerime başkasını koymuşken kalbimi nasıl iyileştiririm?

Yakın arkadaşımdı, araya aşk girdi. İkimizin de hiç sevgilisi olmadı. Uzak mesafe, yüz yüze olamadık. Ben ona açıldım ama geri çekilerek ciddi değil gibiydim, korktum kaybetmekten onu. Beni net bir şekilde reddetti ama ciddiyetsizdik (arkadaş görüyorum). Ben geri çekildim, yaklaştı daha samimi tatlı davranmaya başladı. Ben bu sefer ışık dedim, yüz yüze davet ettim ama yine ilişki gibi değil arkadaş gibi davet. Bu sefer bir gün cevap vermedi, bahane uydurdu kaçtı. Tamam buraya kadar istemiyor anladım, zorlamadım. Sonra dedim karşılıklı olmadığı için zorlanıyorum dedim, her yerden çıktım takipten kendimi koruma amaçlı. Kız bana: çok uzaklaşma ama kaybolma o kadar dedi. Full gidince içine kapanmıştı. Bir de sadece kendisinin takip ettiği bir hesaptan beni ekledi (bir arkadaşın telinden baktım onunla alakalı olduğunu). Sonra benim gerçek duygularımı ortak yakın bir arkadaşımdan öğrendi. Daha da içine kapandı. Sık yürüyüşlere çıkmış. Sürekli duygusal şarkılar dinlemiş aşkla ilgili. Bunları öğrenince özür diledim, geri döndüm ekledim. Benim reddedilme travmam ve savunmamla kıza eskisi gibi davranamadım. Aşırı aşıktım ama sevgiyi gösteremedim. Eskisi gibi davranmadım. Böyle olunca arkadaşına: eskisi gibi davranmıyor, uzak duruyorum dedi. Tamam yaklaştım bu sefer ama sana değer veriyorum falan demiştim. Gitmiş ortak arkadaşına: değeri zamanında vermeliydi falan demiş. Kendisi kırıldığını sanıyor ama asıl kırılan bendim demiş. Ama o benden emin olamadı ya da korktu. Beni suçlamış işte. Şunları demiş: Kendi uzaklaştı benden ya da o istedi mesafeyi falan. Vazgeçti benden ben eskisi gibi olmayınca. Beni 3 kere çevirdi. Tamam net bir ilişki teklifi etmedim ve net duygularımı ifade edemedim. Ama hoşlandığımı, sevdiğimi biliyordu. Benden sonra hemen birini bulmuş onunla konuşuyormuş şu anda. Senelerce tanıdım hiç sevgilisi olmadı, hemen benle bu olaydan sonra yerimi dolduruyor gibi yaptı. Normalde sesli konuşmayı sevmez telde artık yakın arkadaşıyla da sesli konuşmaya başlamış. Ben yeni öğrendim. Benden sonra kız değişti. Onu unutuyor alışıyordum ama bunu öğrenince içim kan ağlamaya başladı. Kafada bittiğini biliyorum ama kalbimde bitiremiyorum.

Kafada bitirdiğim ama kalbimden atamadığım platonik aşkı nasıl unuturum, yerime başkasını koymuşken kalbimi nasıl iyileştiririm?