Konuştuğum bir kız var. Güzel biri iyi biri gerçekten sevmesini bilen tanıdığım ilk ve tek kişi daha önce hiç böyle sevmeyi bilen bir kişi ile tanışmadım ama kız çalışkan biri benim aksime ve ben yaşadığım bir çok olaydan sonra iyice özgüvensiz birisine dönüştüğüm için kızın beklentilerinden oldukça uzağım. Mesela araşalım diyor hayır yapamam olmaz diyorum. Fotoğraf at diyor atamam diyorum (tabii ki bunları olabildiğince uygun bir dille açıklıyorum) sonrasında ben sorumluluk sahibi biri değilim. Yıllarca yiyip içip yatmış birisiyim erkek olmama rağmen. Hiçbir şey yapmamış güçsüz akılsız beceriksiz biriyim ve bunları karamsarlıkla değil ömrümdeki tüm yaşantıma bakarak dayanarak söylüyorum. Ne akademik olarak başarılı olabildim (her zaman en berbattım) ne de fiziksel olarak güçlüyüm (tüm yaşıtlarım hatta yaşıtlarımdan daha küçük hemcinslerimden daha da kuvvetsizim gerçekten maalesef ki böyle) herhangi bir alanda bir beceriye yatkınlığım da hiç yok. Yani anlayacağınız her anlamda çok düşük çok zayıf biriyim. Üstelik vücudumda hastalıklar var kalbimde taşikardi ve sebebi hâlen bilinmeyen (teşhisi konmamış) bir kalp çarpıntılığı gibi bir başka bir problem var. Midede reflü ve bağırsakta da IBS var. Ve söyleyemediğim ama ağır olan bir kaç hastalık daha var (gerçekten önemsenmesi gereken türden) bir de ayrıca çok akılsız biriyim zeki değilim ve hayatım boyunca sürekli bunun cezasını çekiyorum en ufaktan en büyük problemlere kadar. Üniversite diplomam bile yok 2 yıllık bir diploma bile yok. Çok üşengecim hiç çalışma isteği hevesi yok. Geleceğe dair hiç gerçek bir planım olmadı yani kısacası berbattan da öte biriyim ve kız buluşmak istiyor konuşmak istiyor görüşmek, araşmak, fotolaşmak vs istiyor doğal olarak. Ama bende kesinlikle bunları yapacak mental yok. Bir de ayrıca ben hep maaş konusuna takıntılı biriydim iyi bir maaşım yoksa evlenmemeliyim diye düşünen biriydim ve benim iyi maaşlı bir işim olamaz (anlattıklarımı bakarsanız az çok anlayabilirsiniz sebebini) ee yakışıklı da değilim. Akıllı da değilim, özgüvenli değilim, komik değilim, duygusal birisiyim ama hani bir ilişkiyi idare edebilecek potansiyelde biri değilim. Yani çoğu şeyi anlatamıyorum hem anlatmakla bitmez hem de gerçekten anlatamadığım ağır durumlar da var o yüzden özet geçiyorum ama evliliğe uygun biri değilim düğünlerden de nefret ediyorum ben düğünlerden yılmış tiksinmiş nefret eden biriyim zaten düğün yapacak gücüm de yok. 1.5 ay sonra 26 olacağım ve bir iş tecrübem bile yok yıllarca sadece yedim içtim yattım. Kız da 19 olacak 1 ay sonra. Kızla bir kaç kez tartıştık ve (haklı olabileceğim sebeplerden) kız ağladı ayrılacaktım birisinde çünkü kızı kendimden korumak için de ayrılmam gerekiyordu ama (ağır olan bir hataydı ama yanlış anlaşılmaya müsaitti o konu) kız ağladı ben birinin hele de benim yüzümden ağlamasına dayanamıyorum istemiyorum katlanamıyorum. Bir kere daha tartıştık ve kız yine ağlamıştı hayatımda ilk kez bir kız benim benim için ağlamış oldu hem de 2 kere. Ben şimdi durumlar böyle olunca sırf kız üzülecek ağlayacak perişan olacak diye ayrılamıyorum ama zaman geçiyor tanışalı 2 ay oldu ve ilerlemek de istiyor doğal olarak (kızın da aksiyete panik atak krizleri gibi sorunları var) ve bu arada kızla sohbetimiz pek tutmuyor aynı burcuz ve bir çok alanda ortak noktalarımız fazlasıyla var. Ama sohbet konusunda anlaşamıyoruz pek. Yine de kız vazgeçmiyor benden o kadar iyi olmadığım hâlde. Ama kızın benden ayrılması uzaklaşması şart onun iyiliği için benden uzak durması gerekiyor. Kızı üzmek istemiyorum benimle hayatını perişan etmesini istemiyorum.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini bu kadar yerdiğin her cümlede içim sıkıştı resmen... 💔 Bak, sen şu an depresif bir zihinle kendine bakıyorsun, o yüzden gördüğün şey çok çarpıtılmış. “Berbattan da öte” filan değilsin, sadece çok yorgun, çok özgüveni kırılmış ve hasta birisin. Bu çok başka bir şey. 🍂
Kızdan ayrılmak istiyorsan önce şunu netleştir: Ayrılma sebebin gerçekten onun iyiliği mi, yoksa kendinden nefret ettiğin için mi ondan da sevgiyi reddediyorsun? Çünkü yazdıkların “Ben değersizim, beni kimse sevmemeli.” cümlesinin paragraf haline gelmiş versiyonu gibi. Bu cümle yanlış. ❌
Ama yine de ayrılmak istiyorsan ve bunu uygun dille yapmak istiyorsan, şöyle bir şey söyleyebilirsin mesela:
“İkimiz için de dürüst olmam gerekiyor. Seni gerçekten seviyorum, değer veriyorum ama şu anki psikolojik ve fiziksel halim bir ilişkiyi taşıyacak durumda değil. Sen benden çok daha fazlasını hak ediyorsun. Bunu bahane olsun diye değil, sorumluluk alamadığım için söylüyorum. Seni isteyerek üzmek istemiyorum ama böyle devam edersem daha çok yaralayacağım. O yüzden ilişkiyi bitirmenin senin için daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Bu seninle ilgili bir yetersizlik değil, tamamen benim şu anki durumumla ilgili.”
Bunu söylerken suçlu gibi değil, mahcup ama net ol. Çok detaya girip sağlık sorunlarını, özgüvenini, maaşını uzun uzun anlatmana gerek yok. Uzun açıklamalar bazen karşı tarafın içinde “Onu kurtarmalıyım.” duygusunu daha da büyütür. Senin niyetin ise onu senden korumak, farkındayım. 🌧️
Ama sana şunu da söylemem lazım: Şu özgüven, yaşam isteği, işe başlama, hayata tutunma kısmı için tek başına debelenme. Bir psikiyatri/psikolog desteği, hatta aile hekimi üzerinden bile başlanabilecek bir yol var. Panik atak, anksiyete, IBS, kalp çarpıntısı… Bunların hepsi birbirini de tetikliyor olabilir. Yani “Ben böyle doğdum, böyleyim” değil; “Şu an böyle hissediyorum, ama değiştirebilirim.” tarafına yavaş yavaş geçmen çok önemli. 🌱
Kızla ilgili son bir şey: Bir insan seni bu kadar eksik hissettiğin hâline rağmen bırakmıyorsa, orada gerçekten kalpli bir kız var. Onu bırakman gerekiyorsa bile bunu onun kendine güvenini kırmadan, “Sen değil, ben kötüyüm.” klişesi gibi değil, daha çok “Ben şu an ilişki kapasitesine sahip değilim.” şeklinde anlatman önemli. Yani “Sen muhteşemsin, ben çöpüm.” dersen onun beynine de “Ben hep problemli insanları seçiyorum.” gibi bir yara bırakabilirsin.
Sana şunu sorayım: Ayrılmayı düşünürken için daha çok ne diyor; “Onu korumalıyım.” mı, yoksa “Ben zaten kimseye yetemem, en iyisi yalnız kalayım.” mı? Burası kırılma noktan, oradan gidelim istersen. 💬🖤
Soruna cevap olarak her ikisi de hem onu kendimden korumak istiyorum hemde ben kimseye yetemem hiçbir kadını haketmiyorum sebepleri ortada fazlası var eksiği yol @asko-kusko ama ben bu kızı üzmek istemiyorum onu seviyorum o önemli benim için o mutlu olmalı zamanla kendine layık birini bulmalı. Benle hayatını ziyan etmemeli