Arkadaşlar ben 29 yaşındayım ama içimde gram evlenme isteği yok yaşıtlarımın çoluğu çocuğu oldu ben hâlâ bekarım
3 ay
Arkadaşlar ben 29 yaşındayım ama içimde gram evlenme isteği yok yaşıtlarımın çoluğu çocuğu oldu ben hâlâ bekarım
Öncelikle hakkında selametlisi olsun amin. Evliliğe : Psikolojik ve maddi hazırlık yapmalısın. Mutlu yuvası olan yaşça büyüklerin'den evlilik niyeti ve eş seçimi ile geçim ehliliği ve de evlenme merasiminde israf'tan gösterişten kaçınma, evlilik içi genellemesiz standart çıkabilecek sorunlar ile çözüm yolları, erkeğin psikolojisi kendini ifade edişi karşı cinse bakış açısı ve ona hitap etme sözleri, evlilik harici cinsellik ve aşamalarını yaşamamış olması manevi inançta olup gerekenleri yapması, olduğu gibi görünen ve çevresinde güvenilir olması vb. konular üzeri araştırmalar yapmalı manevi bilgisi olan bay ve bayan psikologların konu üzeri açıklamalarını takip etmelisin. Hayat kısa ve zor ömür ne zaman bitecek ne zaman başına ne gelecek belirsiz ve ömürlük ideal bir eş adayı bulmak eskisi gibi kolay değil...2009 yılın'dan bu yana eş adayı arıyorum :),35 civarı bayan ile görüştüm'ki genellemesiz bazı bayanların akla ziyan eş adayı kriterleri var maddiyat bölümü hariç :). Boyumun santimini soran, manevi yaşantım'dan dolayı olmaz diyen, bulunduğu şehire taşınma teklifine işim gereği olmaz dedim diye hayır diyen, bulunduğu şehirde oturmadığım için'ki yuva kurmak nasip olursa gelirmi yaşadığım şehre sor eş adayına diye arabulucu akrabasına sormayıp hayır diyen. Mesleğimi deyince maaşlı işçimi dükkan sahibimi diye sorup maaşlı işçiyim deyince hayır diyen vb. nelerle karşılaştım.. Halbuki bu zaman'da tarihi eser gibi çok zor bulunacak bir insan olmama rağmen bu yönlerimin hiç bir kıymeti'de yok'ki kıymetli sanılmak içinde öyle davranmıyorum aile eğitimim Allah korkum ve özüm bu diye öyle yaşayıp ona göre davranıyorum.. Vakit kaybetme'den eş adayı ara ve ona karşı dürüst ol karşılıklı dürüst olun tanışma ve bir birinizi tanıma konuşmasında. Bazen sana tavsiye olarak yok şeyle dene karşıyı yok ilk teklifi red et yok her sabah günaydın ve akşam iyi geceler mesajı atmazsa erkek'ten ayrıl, yok hediye almazsa sana her buluşmada para harcamazsa ayrıl vb. şeylere kulak asma. Evlilik sadece cinsellik ve bir arada oturmaktan ibaret değildir. Yaşça büyüklerine sorarsan mutlu evliliği olanlara sana gerçek evliliğin anlamını derler. Ayrıca evlensen bile ömür boyu boşanma'dan geçineceğinin'de garantisi de yok karşı taraf 2 yüzlü çıkma ihtimali'de var sonrası tekrar evliliğe niyet kurman ve boşandığının bilinmesi ile eş adayı araman ve sana arabulucu olanların var olma sayısı ihtimali düşük ve daha'da zor olabilir tekrar yuva kurmak'ki sen daha ilk evliliğini bile yapmamışsın.. Gecikme derim. Saygılarımla.
Gayet normal. Herkesin hayat takvimi aynı olmak zorunda değil. Yaşıtlarının evlenmiş olması, senin de hazır olman gerektiği anlamına gelmez. İnsan sırf zamanı geldi diye evlenmemeli, içi gerçekten istemiyorsa bu daha büyük bir yük olur. İstememek eksiklik değil, sadece kendine karşı dürüst olmak. Bence en doğrusu da zaten insanın içinden gelen zamanda kendi yoluna bakması.
Bugün öğlen gelin bohçasına gittik. Herkes "sen ne zaman evleniyorsun, yaş 28 olduuu" diye alttan alta iğnelediler. Arkadaşlarım üçüncüyü doğurdu. Ben bir bebeğe bakabilecek güçte bile olduğumu düşünmüyorum ki her şeyi de yapabiliyorum çok şükür. Ama o bebek, eş, birisine sürekli bağımlı ve muhtaç kalmak, hesap vermek vs vs bilmiyorum. Çevremde iyi bir örnekte yok o kadar şeye rağmen. Bence bu devirde de biraz daha zor evlilik... Ayyy bu konular beni çok sıkıyor
Bende de öyle yanımda 8 yaşında yeğenim var onla zaman gecirdim pek büyükler ile takilmadim ama seninle de konuşmak isterim
Ben de böyle hissediyorum
Ben de bilmiyorum bacım vallaha yaşta gidiyor, rica ederim bu arada ✨
Ben 23 yaşındayım, bende de evlenemem korkusu var. Evliliğe tamamen tamamlanması gereken bir görev ve var edilmesi gereken 2. Aile olarak bakıyorum. Tamamen sağlıksız bir kafa yapısı. Halbuki nasip işi, herkesle de olmaz. Ezcümle senin düşüncen yerinde. Bunu sana düşündüren biri çıkarsa şansına düşünürsün.
Hiçbir sorun yok, tamamen normal bir durum 🤱🏻 Herkesin hayat temposu, öncelikleri, duygusal ihtiyaçları farklı. Kimisi 22’de evlenir, kimisi 40’ta, kimisi de hiç istemez. Önemli olan “millet ne yaptı” değil, “ben ne istiyorum” sorusunun cevabı. Unutma, baskıyla kurulan yuva çabuk dağılır; geç gelen huzur, erken gelen pişmanlıktan iyidir 😄
Cevap
160Cevap
Normal evet,
Yabanci. ulkede yasiyorum.. burada bayanlar maalesef soyle yapiyorlar. 18 yasindan itibaren hoslandiklari erkekleri test ediyorlar. tabii bunu emin bulduklari yerlerde test ediyorlar. ve evlenmeyi 30, undan sonra test ettikleri erkeklerden bikini secret yapiyorlar. very onlarla evlenen erkekler gecmiste esinin testleriyle gurur duyuyorlar bir takes bana gururla esinin. cok tecrubeli oldugunu bununla gurur duydugunu soyledi one saskin saskin bakan bana? sapik bu ulkede yassyanlar hepside ayni
Yani bence normal yaşında on kadar büyük deyil yani yasitlarin erken evlenmiş ya da kendilerini hazır hisetmislerdir önemli olan dengini bulmak bence o kadarda acele etmeye gerek yok ama çokta uzun bir yaşi beklemek ye iyi deyil tabi o istek gelince
Ben de çevrende evlenip yeterince mutlu kadın olmadığından ve çoğu kadının yaşantısı seni üzdüğü için. Tabii seni taşıyabilecek seni mutlu edebileceğini düşündüğün bir aday da bulamadın bu da eklenince zamanla böyle bir bunalıma girdin. Belki de anten lerini biraz farklı yönlere çevirmeli sin aradığın aday üzerinde biraz değişiklik yapman lazım. Seni mutlu edecek erkek gerçekten işte bununla evlenirim dediğin erkek de vardır çevrende ya da uzağında
Burada düşünmen gereken iki önemli konu var. İlki eğer yaşın ilerleyince kararını değiştirmek istersen her şey için çok geç olacak. İkincisi, yaşlılık zamanında yanlızlığın ağır bunalımı ve depresyonunu kaldırabilecek durumdamısın. Sadece yanlızlık olarak da düşünme sahipsizlik de ayrıca bir sorundur Bir de bu yönden bak
Aslında şu an en kritik yaştasın bu istek normal o dönem kısa bir rahatlık oluşuyor bir kaç yaş ilerledikten sonra yalnızlık yalnız kalma duygusu yaşıtlarının gerisinde kalma sonra çocuk istemek anne olmak görünce kıskanmak gibi süreçler geçireceksin bence yok yakınken bakın derim
Evlenek 😄
Ben 40 ıma geldim. Evlenmek de isterdim ama :
Saçma sapan gelenekler
Kız tarafının gösteriş merakı vb şeyler sebebiyle evlenmedim.
" Bir kere evleniyorlarmış, her şey en pahalısından olacakmış "
O zaman millet neden adliyelerde boşanmak için sıra bekliyor?
Valla sizde haklsınız
Yani aşırı gösterile gerek yok ama bazı kızlara fazla fazla yapılıyorken neyimiz eksik diye sorguluyoruz. Benim parmağıma 0.50 karat pırlanta yakışır mesela
@Kartonhelva Ben karat hesabında değilim.
0.65 olsun feda olsun...
Ex sevgilim 0.65 karat tek taş, ayrıca beş taş, 540 gram altın, 4+1 ev (Havuzlu sitede olacakmış), Havuzlu Düğün vs isteyince
" ALMIYORUM" diyip kalkmıştım.
Ne hikmetse iki sene sonra yaşı 35 e felan gelince " Hiç bir şey istemiyoruz yeter ki evlenelim" demişlerdi.
Zaten ne oluyorsa neyimiz eksik muhabbetinden oluyor.
Bana da " Millet de ne kocalar var, felanca eşine sigorta yapmış" demişti Ex sevgilim.
" İşçi ile işveren aynı yatakta olur mu sence?" diyince bir şey diyemedi 🤣🤣🤣
@uskskdks beni de gönder o yatağa yaa sevaba girersin 😂😉
@Yalnız_adam_007 cevap sahibine sor ex sevgilisi öyleymiş abicim
Şaka şaka 🤗 bizde o işler olmaz dik yürüdüm din dik ölürüm
@Uskskdks Burada bir anlam kayması olmuş. Eğer ki ex sevgiliye sigorta yapmış olsaydım o zaman işvereni olacaktım onun. O yüzden dedim işçi ile işveren aynı yatakta olur mu diye
Evlenmek istemiyorsan evlenme herkes evlenecek diye bir şey yok sonuçta
Aynen öyle
❤️
Demek ki istek yok sende. Benim de tanıdığım 20 yaşlarında kızlar var nasıl olursa olsun evleneyim kafası yaşıyorlar. Öyle ki sanki evlenince full aşk yaşayacaklarını sanıyorlar. Demek ki o yaşlarda evlenmek gerekiyormuş :))
Hayır bu durum normal değil. Önünde evlenmek için 2-3 yılın kalmış durumda, bu fırsatı da kaçırırsan ileriki yıllarda evlenmen giderek daha da zorlaşıcak. Günümüzde erkekler evlenecrkleri zaman genellikle 23-32 yaş arasındaki kızlara bakıyorlar. 32 yaşına kadar evlenemezsen o yaştan sonra sana anca 35 yaş üstü bekar erkekler bakar. 35 yaş üstü bekar erkeklerin sayısı da az. Belli bir yaşı geçirince evlenmen daha zor olur
Abartma ya
Sap olduğundandır... Bir adayın olabilseydi... İçinden geçerdin. (Yemedik isteği yok muş muş. İnanmadık)
Kabul edin etmeyin evlilik bir kadın için hem biyolojik hem toplumsal başarı. Erkek için ise kısmen başarıslzık demek. Kaynaklarını 10 kadına dağıtıp 10 farklı çocuk yapmak yerine 1 kadına ve 1-2 çocuğa ve sadece 1 kadın üzerinden genetiğini çoğaltıyorsun. Bu da genetik başarıyı baltalamak demek.
Kadın da menepoza kadar 100 farklı erkekten birden fazla çocuk doğurabilir biliyorsun umarım..😀 olay sadece nesil çoğalması değil bakım vermek büyütmek iyi yetiştirmek ya akıllı... onu doğurmakta zor hani? Yoksa dişi kedi köpekte bin tane erkek kediyle çiftleşiyor eğer doğaya uygun davranacaksak
Vay sivaslı kız vay. Neden öyleyse bazı kadınların çocuk skoru 0 iken bazılarının 11-12 ?
Sen çocuk yaptın diyelim 10 yaşına geldi. O ara senin yumurtalar bitti. 10 yaşında ki çocuk sağlık sorunundan ya da çevresel etmenlerden vs. vefat etti. Şimdi sen üremiş ve başarılı mı olmuş oluyorsun? İnsan doğduğu anda ölüme programlı. şu an bile kalbin durup telefon yanına yığılabilirsin ve başarısız diye kodlayıp geçicek geni devam etmedi diye. Sana dair tüm genetik şifre doğa tarafından yenip yok edilicek senden daha güçlü canlıların devam etmesine katkın olsun diye cesedin.
İşin kalite yönüne baktığımız için olabilir mi? hayvanda çocuk yapıyor. Bakmazsa ya katil oluyor ya sapık ya da ölüp gidiyor... Kadın o doğurmanın ne kadar sancılı olduğunu iyi bilir... Neleri yok ettiğini ömründen çaldığını da iyi bilir... Kontrolsüz çoğalırsan hindistan gibi ipsiz sapsız bir sürü insanın olduğu alelade bir devlet olursun... Olaya skor olarak bakarsan gelişmiş medeniyet çıkartman çok zor... Erkek olarak bakım vermen lazım ilgilenmen lazım... Çok çocuk demek fazlaca ilgi fazlaca hayatından feda etmek demek!!! Doğaya uygun hareket edeceksek tüm dişiler gibi herkesle çiftleşmemiz lazım... En yakışıklı en güçlü en zengin kimse ondan çocuk yapmamız gerekiyor... Taşıyan bedeni ruhu değişen ömründen veren kadın olduğu için bu kriterlere uygun erkekler dışındakiler etkisiz eleman olacak... O zaman ne yapmayı düşünüyorsun? 1 tane kadın şansın varken doğaya uygun davrandığımızda o 1 kişide gidiyor... Bulgur alayım derken eldeki pirinçten de oldun!!
Dediğinin tam tersi olmasa nasıl dünyada 9,5 milyar insan var aklın alabiliyor mu? 9,5 milyar bak. yüz bin değil 😂 kendini kandırıyorsun sivaslı...
Bin yıl sonra evlilik kurumu insan yaşamımı kalacak Allahını seversen nüfusu düşürmek istiyor millet... Çocuk yapanı ipe dizecekler yakında!!! erkeklerin kısırlaştırılması senaryosu bile doğabilir... Dünyadaki yiyecek stoğu 8 milyar insana yetmiyor alooo.. Basıyorlar gdo'yu yeter ki insanlar doysun sağlıksız olsa da olur... Olayları iyi oku!!! Genetiği mükemmel olmayan kimse ki o 8 milyarda bir karşılaşılır.. kontrolsüz ürememeli... Erkekte yaş aldıkça sprem kalitesi düşüyor çocuk engellii ve kalıtsal hastalıkla doğabilir... Zaten birçok kalıtsal hastalığı sadece erkekte bulunan y kromozomu taşır... Kadın ne kadar riskse erkekte o kadar risk... Şu ortadoğulu s. k beyninizden çıkın
Genetik başarıymış türk erkeğindeki egoya bak hahah kendi genetiği mükemmelmiş...😂😂 abim bu nasıl bir egooo
Bir daha sivaslı dersen bana mesaj yazan o parmaklarını düt düt kırarım
dike dike kırarım
Sivaslı 🤪 kendini kandırmaya devam et sivas sporlu 🥱 Şu hallerin bile normal değil. Üremek istiyen ama ürüyememiş kadın tiriplerindesin haberin olsun zzzzziiivaslıııı.
Neresi başarı? Her evlenen kadın kocalarından şikayet ediyor sürekli aldatılıyorum diye
@PamukveZeytin Daha önce kaç kere evlendin hacı sen _? Bir şey yaşamadan bir şeyler hakkında fikriniz var ama bu fikirlerin kaynağı çekilmiş hayıflanma ve sallamalardan ibaret. Erkekler olarak, haklı olduğunuz tek konu. Kadınları haddinden çoook seviyoruz. Öyle seviyoruz ki sınırları siliyoruz. Sınırları yok şimdi. Her şeyi yapmaya kendilerini haklı görüyorlar. Bu o adamı tapulu malı gibi görmesine neden oluyoruz ve kadın yan tarlaya bakıyor ve kendi tarlasına bakıyor yan tarla daha yeşil daha canlı duruyor ama çoğunlukla yanılıyorlar çünkü bir şeye dokunup keşfetmekle , görerek keşfetmek farklı şeylerdir. %90 yanılıyor ve sadece baktığı arsalarla kıyaslama cürretini kendinde görüyor bu da doyumsuzluk tatminsizlik mutsuzluk demek... Devamlı oranladığı için mutlu olamıyor. Evlendiği erkeği de mutsuzluğa sürükleyip içerde şiddet öfke kin nefret sokuyor arsasının içine. Toprak zehirleniyor veee evlilik kötü aamaa? oluşuyor. (Mutsuz ettiğin tüm erkekler aldatır. Evet baban bile. Evet babam bile aldatır. Aldatsa bu konuda kızmam babama ama annem sesini yükselttiğinde bile uyarırım babamın sevgisinie güvenerek onun sınırlarını ezmemeli. Ezersen aldatılırsın...)
@PeachGirl58 Sana acıyabiliyorum yanlızca sivaslı. böyle nefret, öfke, kin ile bir erkeğin hayatıyla birleşirsen eğer o adamın hayatını zehir edersin ve zehir saçanları boğmak üzerine gerçekten erkek olanların doğal yapısı. %1000 aldatılıcaksın, belki şiddet belki manipülasyon ama o zehiri sana içiriceğiz onu belle iyice. Yani içinde bir şeyler alevlenirse bile bir erkeğe yanaşma kendi zehirnin içinde boğarız seni iyi erkekler olarak. Yazık olur sivaslıya 😉
Sen şimdi durdun durdun diyelim 80 yaşında çocuk yapmaya evlenmeye karar verdin öncesinde hayatını yaşadın gezdin eğlendin 10 çocuk yaptın başka kadınlardan diyelim 10uda depremde öldü yaşında geldi 90a ne yapacaksın o saatten sonra sen şimdi başarılı mı üremiş oluyorsun cevap sahibi? Ne malum ürediğin o çok çocukların ölmeyeceği? 1 tane yaparsın uzun ömürlü olur senin gibi 10 tane yapar erken ölür bilemezsin kimin ömrü daha uzun çok güvenme devamlı üremene
@Uskskdks Şizofrensin sen. Bir ara sen @savas_melegi kavga etmiştin. Manyaksın sen. Akli dengen yerinde değil.
Burada kadınlarla kavga eden sensin ve fake hesaplardan yazan savaş meleğide sensin 😂😂😂 bak tüm kadınlar senin 40 yaşından sonra üreyemeyeceğine hem fikir. Varığını yoğunu veriyorsun biz kadınlarla savaşırken be savaş meleği kazanamıyorsun bu savaşı Allah’ın takıntılı manyağı 😂😂😂 ne yaparsan yap cinsiyetin değersiz ve düşük. Her zaman biz tarafından seçilen olacaksınız. O kadar manyaksın o kadar kendini kaybetmişsin ki 40 yaşında üreyecem üreyecem diye her yorumun böyle sonunda çocuğun mocuğun olmayacak mal gibi kalacaksın ahahahhahahaha
sen bir şizofrensin 🤣 Seni kırlaştırmak isterdim. Bu konularda yetenekliyimdir. böyle şizolar üremesin
Önce Türkçe yazmayı öğren şizofren varlık 😂😂😂 kısırlaştırılması gereken sensin senin gibi 1 tane daha olsa dünyanın sonunu getirir bu zihniyet sakın üreme 10 çocuk yapacakmış farklı kadınlardanda genetiği çeşitlenecekmiş sen 50 kadından çocukta yapsan o çöp genetiğin düzelmez Allah’ın tipsiz gundisi seni direkt kısırlaştırmaları hatta organını kesmeleri lazım senin gibi beyin yoksunları üremesin sen böyle tek başına yaşayıp ölmelisin 😂😂
Bende senin gibi isteğim yok. Herkes bana niye evlenmeyi düşünmüyorsun diyenler oldu bazıları evlen diyor. Ben evlilikten meraklı değilim halinden mutluyum. Sadece doğru insan ve doğru zamanda kısmetse olur diyorum.
Normal tam anlamıyla. Herkesin hayat hızı farklı, kimisi erken evlenir kimisi geçirir. İçinde ne varsa olur, zamanı geldiğinde kendin de hissedersin. Şimdilik kendine özgü yolunda ilerliyor olman yeterli zaten.
Öncelikle her şey nasip...
Her nasip vaktine esirdir..
Duygularını ve kendini muhafaza edebiliyor san bu çok güzel..
Çok teşekkür ederim 🩷❤️
Yas ilerledikce insan ince eleyip sik dokunaya basliyor o eski cahil korlugu olmuyor. Anne olma arzusu maksimuma cikip dayanilmaz hale gelirse ancak o zaman talip vikan en ideal kisiye evet diyeceksin.
Valla normal ya ben 28 de evlendim çok da evlenme isteğim yoktu hatta eziyet gibi geldi o telaş. şu an mesela düğün dernek gelinlik daha çok ilgimi çekiyor. Sanırım benim evlenme zamanım bu zamanlarmış
bu tamamen normal herkesin hayat temposu ve isteği farklıdır evlenmek bir zorunluluk değil hazır hissetmeden yapılan şeyler zaten mutlu etmez önemli olan senin ne istediğin ve kendini nasıl hissettiğin ❤️🌹
31 yaşımdayım. Bende de evlenme isteği yazın oluşmaya başladı. Oluyor yani böyle şeyler, normal.
Herkesin yaşıtı veya cinsi gibi kişilerle aynı şeyleri yapması gibi bir zorunluluk yok. İsteyen evlenmez, çocuk yapmaz, üniversite okumaz vb. Şu saçmalık tabularla üzüp yormayın artık kendinizi.
Bence evlenme mutsuz bir evlilikten iyidir valla hergun kavga edeceğin mırmır prenses erkekler yüzünden hayatın kararır en başından hep kendi ailelerini ön planda tutarlar siz yoksunuz aileniz önemsiz herzaman dedikleri olacak ev işi sizin goreviniz onlar asla yapmaz heryerde dagitirlarki toplayasin
Bu normal bi durum değil ve bence sen hiç evlenme, yani evlenirsin adam kesin mutsuz olur malum yatak olayı falan ve çocuğun da olsa bu düşünceyle çocukta bakmassın
O isteğin oluşması için önce bir ilişki lazım. Sevdiğin, değer verdiğin ve hep yaninda olmasını isteyeceğin o özel kişi denk geldiği anda evlilik düşüncen de otomatik belirir.
Normal. Ben de istemiyorum. Sevgili de istemiyorum. Herkesin çocuğu , sevgilisi olmak zorunda değil
Karşı cinse ilgin mi yok yoksa güven sorunu mu?
@Birhayalinpeşinde02 Gerek duymuyorum. Yönelimim ne onu daha çözemedim. Ama hayatımda bir erkek olmasını istemiyorum ve hiç istemeyeceğim. Cinsellik çok gereksiz bir şeymiş gibi geliyor. Hiç gerek duymadım
Hmm bu yönelimin adı aseksüellik oluyor canım.
Oha aynı beni anlatıyor
Evet ve bu doğuştan gelen hormonal bir anomali hormonların RNA kromozomundaki bir fatkllılıktan kaynaklı aktive olamaması durumu. ama bildiğim kadarıyla hastalık olarak değerlendirilmiyor.
@Birhayalinpeşinde02 Ben de araştırdım. Ama böyle yazıyor: Aseksüel bireylerin hormon seviyeleri, üreme sistemleri ve genetik yapıları genellikle tamamen sağlıklı ve standart işleyişindedir.
Yani biolojik bir sorunumuz yok. Sadece böyleyiz işte
Sıkıntılı olmadığımıza sevindim
Askim o istek ne zaman gelirse o zaman en dogru kisi ile yaparsin sirf yaslar 30 oluyor diye evlenmek zorunda degiliz bu vok sacma
39 yaşım var istemiyorum ve bundan sonra da bırak evlenmeyi sevgili bile istemiyorum... Hayat böyle daha güzel... Yani kaybetmedin tam tersi kazançlısın...
Öyle deme ustam inan bana yurt dışındakiler bu kadar insanı bezdirmiyor sistem burada onlar kraliçe yaptı bizi de saray bekçisi muhafız yabancı bulalım sana inan ben kendim de aynı senin gibi düşünüyorum bu ülkeden olacaksa olmasın diyorum ama yurt dışındakiler insan yaa
Reis haklısın bir yerde... Ama kadın her yerde kadındır... Otel çalışanıyım ve bir sürü turist kadının eşine ve ya sevgilisine davranışını genel olarak insanları gözlemleme şansım oluyor. Sonuç itibariyle bütün kadınlar kötüdür diyemem haddime değil ancak bütün kadınlar dil din ve ırk farketmez aynıdır genelde. Ve ben kendimi biliyorum çekemem...
Benim mükemmel tanıdıklarım var çok sadıklar ayrıca insanlar gerçekten öyle Rus ve Ukraynalılar var mutlaka denke gelir yaa iş görüyorsan o ayrı tabi ama evlilik ve çocuk ülke bekası ve senin geleceğin bence bende evlenmedim aidiyetlik sıfır bende de evlenirsem aidiyet duygun belki olur
Ben ilişki yaşamayı birini hayatıma almayı denedim baktım ki sahipleniyor... Ve benim kararlarımı bile biz çiftiz adı altında kendisi almaya başladı... Ama ona ait bir şey olduğu anda saygı göster moduna girdi... Baktım benlik deyil ne sevgililik ne de evlilik... İlk insan ben olmayavam son da ben olmam herhalde ben böyle mutluyum...
Benim tanıdığım okumuş evliler var harika insanlar belkide davulun sesi ya da bana öyle mi göründüler acaba dedim
Anladım bunlarla tanıştırayım harbi çok iyiler benimde yığınla öğrenci velilerim var eşleri Türkler hepsi memnun walla hiç Rus Ukraynalı erkek görmedim ki Türk kızları ile evlenen o da ayrı bir durum harbiden
Konuşalım harbi il neresi nerede yaşıyorsun stres kaynaklı olabilir cano üremek çoğalmak lazım genleri sürdürme derdindeyim bende 3-5 çocuk istiyorum sıfır km de kaldı ara sıra buraya giriyorum bende
Biz de evlenenler sayesinde ekmek yiyoruz. Sagolsunlar her gün rapor rapor... Evlilik artık boşanmaya giden bir kapı olmuş. Toplumsal yapı işte aman evlenin aman çocuk yapın aman sırdaş olur aman hayat aman bayat sonuç maskelerle yapılan bir tören ve husran
Valla toplum normal diyorda bence 29dan sonrada çocuk falan yapılmaz o çocuk 18 yaşına gelcek sen olcan 47 yaşında ergenlik çağındaki çocuğa yeterli ilgiyi ister istemez veremiyecen hayatın yıpratmasından dolayı eeee çocuğu ergenlikte kaybedersen artık * sene hayır bekleme ondan demem o ki o yaştan sonra evleneceksen evlen ama çocuk işi falan yapmayın Allahın aşkına hele bide fakirseniz o halde bile yapıyorsanız Allah sizin belanızı versin ne diyeyim (bu durumdakilere haykırış)
İnsanın durumu, psikolojisi evlenmeye uygun değilse evlenmek İntihar gibi bir şey olur.
Kimse evlenmeye Mecbur değil.. ama olur da doğru bir insana denk gelirsiniz o zaman bir şey diyemem
Tamamen bende öyleyim aile evlen diyor talip var istek his yok
Hissiyat ve çekim olmadıkça da tek taraflı olmuyor bu karşıda ki kişiye hissin yoksa olmuyor
Ben 32 yasindayim hala evlilik istegi yok , hayatimin hicbir doneminde de olmadi
Evindeki ailene cok ugrasmis cabalamis ve hayal kirikligina da ugramissan yeni bir yuva kurmak istemiyorsun.
En gerçek yorum 🩷
boş ver bekarlık sultanlıktır onlar çoluk çocuk derdiyle kafayı yemişlerdir
Kişinin evlenme isteği yok tm da yalnızlık için ne yapacaksın peki? Bi zaman sonra da denk birini bulamazsın sana diyeyim.
İstemiyorsan zaten zor o sorumluluğu almak boş ver hayatını yaşa ekonomik özgürlükte varsa zamana birak
Evlenmek bi başarı değil zaten evlilik saçma sapan bi şey gerek yok
Bana hayatı yaşatacak bir kadın arıyorum
@mahmut_can kadınlar da seni bekliyor malll
Melis haykırdım 🤣🤣🤣
Melisbuseylmazzzz Evlenmesinde zina mı yapsın insanlar peki?
Hahahah şaka gibiler 🤣
@Birhayalinpeşinde02 evlenenler yapmıyor sanki zina
Gayet normal. Herkesin hayat takvimi farklıdır; başkalarıyla kıyaslayıp kendi huzurunu bozma. Doğru zaman, kendini hazır hissettiğin zamandır.
Sana bunu düşündürecek biri karşına çıkmamıştır. Belki çoluk çocuğa karışma duygunda fazla yoktur. Herkes evlenmek zorunda değilki
Ne var ki bunda senin hayatın boş ver evlilik borcun mu var ya ahahah
Normal tabii, bende 35 yaşındayım etrafımdaki herkes evlendi,2-3 çocuğu oldu ama bende öyle bi heves yok
Beden senin seçim senin. Eskişehir de bir kadın var. Hiç evlenmemiş. 70 yaşında tercih onın n nasılsın canı isterse
bende 30 yaşında evlendim boş ver bu takınılacak bişey değil. evlilerde senden mutlu değil kafamız göğede ermedi. zaten cidden istemiyorsan sakın öyle bir arayışa girme çok pişman olursun
İş hayatın var mı. yads baba evinde yangel yat mi yapıyorsun
İş hayatım var
Nasip kısmet sen düşünmüyor musun karşına seni anlayan biri mi çıkmadı
Beni anlayan evlilik düşündürtecek biri çıkmadı
Bende 28 yaşındayım hem duygusal hem de cinsel dürtüler için hayatımda biri olsun isterim evet ama evlilik fikri bende de pek yok
Güvenilecek biri görmediğin için öyle heves oluşmuyor.
Evett
Bir erkekten beklentin nedir.
Tip, para, ahlak, karakter, yaşayış olarak
Hep aynı sorular. Evlenmek zorundasınız diye bir kanun yok.
Herkes evlenmek zorunda değil nasip kısmet ben istiyorum ama hiç çabam da yok gelenleri de reddediyorum nasıl istemekse beyaz atlı prens bulacağımı zannediyorum bakalım son ne olacak
Kankaların tanıştırmadı mı, ya da öyle kankan yok mu
Senin kafa evlilik için uygun değil Demek ki bebeğim
Bende de aynı durum var çocukları seviyorum ama kendi çocuğum olsun istemiyorum
boş ver sen onları yaşamaya bak hayatın keyfini çıkar
Ben 22 yaşındayım yaşıt kuzenlerimin hepsi evleniyor bende bazen sorguluyorum öyle bir his geliyor ama sen 30 yaşına gelmişsin benle aynı konumda değilsin.
Olabilir anne ya da eş olmak istemiyorsundur.
Sıkma canını asla.. Allah a güveniyorsan zamanı gelecektir
Allah’a güvense evlenme isteği olurdu
Orasını dal Allah bilir ☺️
Bende de yok yaş 26 bekarlık sultanlık bence
Belirli bir sebebi yoksa 30-35 yaştan sonra evlenme isteği gelebilir.
Çok normal bu zamanda çocukta yapılmaz evlenilmez de benim görüşüm
Peki zinalar artmaz mı evlilikler biterse zaman içinde?
İffetini koruyanayacak ve dini hassasiyeti olan insanlar evlensin ama herkesin dini hassasiyeti yok baktığım kadarıyla ben müslümanım deyip her haltı ederler ve deist olduklarından haberleri olmaz : )
İçinde yoksa evlenme. Hem kendine hem evleneceğin kişi ye yazık etmiş olursun.
bence normal. Demek ki iletişimi iyi bir ailedesin
Normal değil bence bu yaşlar anne baba olmayı istemenin yaşları çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?