Kardeşi de küçük değil, 23 yaşında. Ona telefon aldığı için benden borç istedi, normal mi?
3 ay
Kardeşi de küçük değil, 23 yaşında. Ona telefon aldığı için benden borç istedi, normal mi?
Ekonomik istikrarsizlik sosyal profili düşürür.
Elbette anormal bir durum.
Telefon dediğin şey temel ihtiyaç değil, ölüm kalım meselesi bir durum vardır, borç istersin, o borcu bir de yasal zeminde oluşturursun.
Şu dönemde asla ama asla kimseye borç filan verilmez. Veriyorsan o parayı unutacaksın. Para gelecek diye düşünürken bir bakmışsın sen suçlu olmuşsun. O yüzden vereceksen, hiç gelmeyecekmis gibi ver.
Ya da hibe et. Unut onu. Maddi ve manevi şeyler dosta, akrabaya, aileye hibe edilir, bunun borcu filan yoktur.
Hele ki telefon nedir ya, ayıp.
Telefon almis kardesine , parasi bitmis benden de ayı idare etmek icin 5000 lira istedi
Kardeşine telefonu alırken nasıl olsa birisinden beş bin lira para bulurum diye mi almış.
Bırak verme, senden alamazsa başkasından alır o, yolunu bulur.
Bu durum bence biraz sınırda güzelim 😅 23 yaşındaki biri kendi telefonunu kendi halledebilir, sonuçta oyuncak almıyor kardeşine. Erkek arkadaşının senden borç istemesi tabii ki “yasak” değil ama ilişki yeni ise veya bütçen zorlanıyorsa pek sağlıklı gelmedi bana 🤔
Sen bu parayı verirsen içinde kalacak mı, yoksa “tamam, sorun değil” diyebiliyor musun? İçine sinmiyorsa net bir dille söyleyebilirsin. Sen olsan kendine böyle bir istekte bulunulmasını nasıl karşılardın? 💬✨
Cevap
12Cevap
Sevgilin çin mali vazo gibi çok dandik bir adam. Kardesinjn telefonu icin borç kendi icinde degil. Oldu olacak kardesiyle takilinda bu ne. Ayip yani. erkege yakisir mi
Süralede kimse kalmadı mı...,?
ya da banka varken ⌛
Bankada kara liste
O zmn sende onu yaz kara listeye
Bankayı patlatan senide her türlü patlatır canım 🫣
Enayilik kokusu seziyorum paranı iste zahmet olmazsa
Para vermedim ki
O istedi de veren niye verdi
Vermedim ki
O zaman sorun yok
Siz bu kafada olduğunuz için gayet normal
Banada bi 500 çalışır mı hayır kurymusyn malum