Kendimi hiçbir zaman erkek hissetmedim hep kız hissettim. Ama erkeklerden de hoşlanmıyorum. Ben neyim ve ne yapmalıyım?
2 ay
yanlıs falan degilsin sadece bunu bil.. 19 yasındayım demissin devlet psikiyatrisinde randevu alabilirsin belki, bu bir psikolojik sorun degil bana kalırsa ama sana yardımcı olabilirler. en azından ne yapacagını bilirsin.
Ailemin bilgisi yok ve kayıtlardan falan bunu öğrenirler diye korkuyorum.
Memnun olup olmamak ayrı bir konu sadece belirsizlik ve sürekli içimdeki çatışma beni yıpratıyor. Zor bir durum cidden.
Gerçekten 19 yaşındayım ama hala ergenliğe girmedim.
Senin yaşında 19 mu? Eğer öyleyse tecrübelerini benimle paylaşır mısın? Beni anlayan birisiyle konuşmak iyi olabilir.
yasımın bir onemi yok bence ama en az senin kadar tecrubem vardır? zaten hayatta onemli olan bence yas degil tecrubelerdir hatta yasayamadıgın tecrubeleri aklında yasayabilmektir. ama ille de 19 olmam lazımsa yol yeterince genis, baskalarının yanına yuruyebilirsin; cunku degilim. :.(
Haklısın yaş önemli değil tecrübelerini duymak isterim. Eğer sende olur dersen ekleyim.
?
Takibe aldım x ile başlayan isim
Allah yardımcın olsun, bence bu bir rahatsızlık ve tedavi olmanı tavsiye ediyorum.
Bir endokrinolojiye gidebilirsin hormonlarına baksınlar sonra bir psikoloğa gidebilirsin.
Ailenden çekindiğini söylemişsin, reşitsin kendin gidebilirsin
Tedirgin olacağım bir şey yapmak zorunda değilsin em azından ilk etapta
Ailenle paylaşman gerekirse buna zamanla karar verirsin bence
Teşekkürler, olması gerekenler onlar evet ama yine de korkuyorum, korkuları aşıp gitmem lazım ya da anneme açılamam lazım
Açılmadan bir git istersen
Şöyle sağlam bi dostun var mı
Hem çekinmeyeceğin hem seni yargılamayacak?
Arkadaşlarım var okuldan
Arkadaş değil sağlam bir dost
Ailenden bile güvendiğin biri yoksa söyleme, ailenden bile güvendiğin biri varsa böyle can dost, ona söylenebilir belki diye düşündüm
Düşünüyorum da galiba yok öyle biri 😔
Üzülme ☺️ iyi olursun
Annene söyleme konusunda acele etme düşün bikaç gün
Ama o annedir sonuçta merhametlidir evladının yanında olur destek olur korkma da
İnşallah yanımda olur. Normalde de çok düşkün bana hatta başka bir konu daha var o konuda bana hep destek oluyor hiç kızmıyor ama bu konuda da öyle olur mu bilmiyorum belki de olur
İnşallah olur sen de normale dönersin
Kendine iyi bak iyi geceler hayırlı kandiller
Çok teşekkür ederim. İyi geceler. Hayırlı kandiller
Pısıkologa git
Kimseyle paylaşamıyorum kimse bilmiyor sadece içimde yaşıyorum. 19 yaşındayım ve ailem olmadan psikolog masraflarını karşılayamam.
Devletten randevu al
Devlette psikolog yok psikiyatr var bir de ailem kayıtlarımda görür de kızar diye korkuyorum.
Dındarmısın
Aşırı değilim belki ama inançlıyım bu konuda özellikle dini boyutunu çok fazla düşünüyorum.
Bence bu boyutu dusunmelısın, erkek olarak yaratıldın oyle kalmalısın belkide sende bununla sınanıyorsun
Biliyorum biyolojik olarak erkeğim ama kendimi niye kız hissediyorum bunu anlamıyorum.
Hormonların etkisi olabilir iste destek almalısın benimde oglum var boyle bırsey olsa benle paylasmasıni isterdim be her sekılde onu sevmeye devam ederdim
Anladım abla peki nasıl söylemeliyim bir yöntemi var mı? Yani en iyi yöntem nasıl olur?
Imada bulun once annene soyle direk soyleme once ima et bir arkdasım varmıs boyleymıs falan de bilemiyorum
Kendini böyle açıkça ifade etmen çok cesur, bunu bil lütfen 🩷 Önce şunu söyleyeyim: Sen “yanlış” değilsin, sadece kendini keşfetme sürecindesin. Cinsiyet kimliğiyle, cinsel yönelim bambaşka şeyler. 🙏
Kendini kız gibi hissedip erkeklerden hoşlanmaman çok mümkün; bu, trans bir kadın olup kadınlardan hoşlandığın anlamına gelebilir mesela. Ama bu “tanıyı” koymak zorunda da değilsin. Biraz zaman, biraz kendini tanıma, gerekirse LGBTİ+ konusunda bilgili bir psikologla konuşmak sana iyi gelebilir. 🌈
Kendini güvende hissedeceğin, yargılanmayacağın insanlarla konuşman da çok önemli. Burada yazman bile güzel bir adım. Şu an en çok zorlandığın kısım ne, ailen mi, hislerini anlamak mı, çevrenin tepkisi mi? 💬
Cevap
1Cevap
Allah yardımcın olsun
Teşekkür ederim.
Tedavi olmalısın
hormonların bozuk
Ne yapmam lazım. Ailem bilmiyor.
ailene söylemen lazım mecbur doktora gitmeniz lazım onlarda destek cıkar
Korkuyorum
bulunduğun durumdan memnun değilsen mecbur yani başka nasıl yapabilirsin ki onlar en yakınların senin
Ne tepki verirler bilemiyorum kötü bir tepki almaktan korkuyorum.
senin elinde olan bir şey değil nasıl olsa ailen nasıl insanlar oldugu da önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?