Uzun Süreli İlişkide Lüks Hayat Yalanı?

Evlilik aşamasına gelen uzun bir ilişkim vardı. İnternet üzerinden biriyle tanıştım. Öyle vakit geçirmek için konuşup sohbet ediyorduk. Başlarda pek önemsemiyordum ama bir süre sonra sadece kabul görmek için ufak tefek yalanlar söylemeye başladım. Aradan zaman geçtikçe yalanların boyutu büyümeye başladı. Kendimi lüks bir yaşantı içerisinde gösteriyordum. Buluşmalar genelde lüks oteller ve restoranlarda , pahalı tatillerde kiralık araba ve evlerde oluyordu. Gerçek yaşantıma dair bir fikri yoktu. Ailesi arkadaşları ile tanıştım evlerine bile günlerce gittim Herkes bana o kadar güveniyordu ki.. Uzun bir zaman sonra bana sürpriz yapmak için yaşadığım yere gelmiş bana ulaşamayınca da kardeşimi aramış o da aptal gibi eve getirmiş. Annem arayıp eve çağırdı. Onu orada görünce yerin dibine girdim. Biraz dolaşalım deyip dışarı çıktık.. Ailemin hiçbir şeyden haberi yoktu tam o anda terk etti. Şimdi ne telefonlarımı açıyor ne de yüzümü görmek istiyor. Bu ihtimali sürekli düşünür hatta rüyalarımda bile görüp kabusla uyanırdım ama gerçek olmuştu. Ona hak veriyorum ve bunun tamamen benim hatam olduğunu kabulleniyorum. Bu kadar bağlanacağımı bilmiyordum. Bu beni aklamaz belki ama o harcamaları yıllarca sürdürebilmek için yapmam dediğim birçok şeyi yaptım. Eğer bir süre daha idare edebilseydim gerçekten o yaşama kavuşmak için bir şansım bile olabilirdi. Çünkü bir işe inanıyordum ve çabalıyordum. Şimdi onun yokluğunda bu amacımı bile kaybettim. Asla geri dönmeyeceğini biliyorum ama bir kez olsun ona bağlılığımı göstermek için karşısına çıkıp gerçekte neler olduğunu ve ne fedakârlıklar yaptığımı, sürdürebilmek için aldığım riskleri ona anlatmak istiyorum. Ama bir yandan da bağlılık duyduğu şeyin ben değil, yarattığım bir hayal olduğunu düşünüyorum. Çok fazla pişmanlık duyuyorum ve ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Geçen gün bir söz duydum "Karşımızdakini olduğu gibi görmeyip onu tanrılaştırmak, sonra da sanki böyle bir tanrı olabilirmiş de olmuyormuş diye ona kızmak.." sanırım bu söz durumu özetliyor.

Uzun Süreli İlişkide Lüks Hayat Yalanı?