Uzun süreli ilişki yorar mı?

Şimdiden başınızı şişirdiğim için ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :) sadece objektif bir bakış açısına ihtiyacım var birazda dert dökmeye sanırım.
4 senelik bir ilişkim var ve sözlendik iki ay önce ilişkimizin şu an ki durumu yerlerde desem yeri o kadar kopuk o kadar uzağız ki bir birimizden ben bu ilişkinin ve hayatımda ki kadının beni yormaya başladığını hissettim sürekli bir mal mülk telaşı sürekli bir eşya derdi ailesinden her gün bir olaya müdahale ve kız arkadaşımda son zamanlarda acayip derecede değişti benim maddi gelirim yerinde eli ayağı düzgün güzel bir adamım tipimde fena değil yani ama şu son zamanlarda kendimi o kadar berbat ve sorunlu hissetmeye başladım ki kaç kere bu durumu anlattım yıprandığımızı ve ilişkimizin çok kötü bir durumda olduğunu söyledim etrafımızdaki insanların ilişkimize çok müdahil olduğunu falan ama o sürekli beni suçlayarak sürekli bana hata buluyor bu durumdan inanılmaz derecede sıkıldım bugün de artık ayrılmak istediğimi bu ilişkinin rayında gitmediğini anladım artık sizce bu durumda nasıl davranmalıyım?
Uzun süreli ilişki yorar mı?