Merhabalar.1.5 senelik bir ilişkim var. İkimizin de gayet güzel mesleği var, dışarıdan gıpta edilen bir çiftiz. Ben rahat bir ailede büyüdüm. Karşımdaki insan da beni bu şekilde tanıdı ve kabul etti. İlişkimizle ilgili sıkıntımız yoktu ta ki işler ciddileşene kadar. İçeride işler çok karışık gerçekten. Artık nasıl bir çözüm bulacağımı hiç hiç bilmiyorum. İlişkimizin 8. ayında yurt dışında evlilik teklifi aldım, kabul ettim, herkese duyurduk. Fakat sevgilimin ailesi çok küçükken beşik kertmesi yapmış, 5 sene önce bu duruma karşı geldiğinde köyde kaos çıkmış. Köy dışından asla ama asla evliliğe müsaade yok. Bizi silip devam edeceksin, mezarımıza dahi gelmeyeceksin, köy dışından bir evlilik yaparsan demişler. Şu an tüm ailesiyle bağları benimle ilişki ciddileşmeye başladıktan sonra kopma noktasına geldi. Daha da uzaklaşmaya çalıştığını fark ediyorum. Beşik kertmesi bozulmuş yani karşıdaki kız evlenmiş barklanmış. Bu devirde böyle aile mi kaldı diyorsunuz, oluyormuş. Tüm çevre sürekli ne zaman ne zaman evleneceksiniz diyor, çok baskı altındayım. Babam kendisiyle tanışıyor seviyor, bu durumları hepsini baştan sına anlattım. Ben yanınızdayım kızım dedi. Hatta çoğu gün onunla birlikte kalıyorum, hayat senin hayatın ben ne yaptığının ettiğinin farkındayım bu durumu onun çözmesi gerekiyor dedi. Dimdik şekilde yanında durup çözecek, sen ailesiyle olan durumuna hiçbir müdahalede bulunmayacaksın, yönlendirme yapmayacaksın dedi. Geçenlerde evlenmek istediğime dair bir şey söyledim, karşı tarafın yeterince kararlı adımlar atmadığını belirttim. Bana asla ama asla önümdeki 2 senelik süreçte (yeni bir yere atanacağım) evlilikle ilgili hiçbir şey söyleme, nasıl gidiyorsa öyle gitsin dedi. Kafam çok karışık, babam bana her anlamda çok güvenir, onun için güvende olmam yeterli. Sorun şu ki karşımdaki insan çok iyi ve sevilen biri. Günde 10 kişi bir şekilde yardım istemek için arar ancak babamdan beni istemeye gelecek kimsemiz yok. 2 aydır bu durumu çözemedik. Ben artık baskı kurmaya başladım. Gidip nikah kıyalım diyor, onda da ben babamın tek kızıyım, her anlamda yanımda, bir isteme yapmak ne kadar zor olabilir? Arkadaşlar ben 30, o 35 yaşında, aynı meslekteyiz. Kazançlarımız gayet iyi. Türkiye standartlarını baz alırsak gerçekten güzelim. Evde kaldım triplerinden uzağım demek istiyorum aslında 🙂 Birbirimizi seviyoruz. Fakat olmuyor, her geçen gün tükeniyorum. Bilmiyorum bu iş karşı tarafın ailesi olmadan nasıl çözülür?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer