Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Başladığım bir işi yarım bırakmayı hiç sevmem. Çünkü bir şeye emek verdiysem, onu tamamlamak isterim. Yorulsam da, sıkılsam da içimde hep bitirme isteği olur. Bazen hızım düşer ama vazgeçmem. Çünkü başladığın bir şeyi tamamlamak sadece disiplin değil, kendine verdiğin bir sözü tutmaktır. O yüzden kolay pes etmem; azim, benim için sonuçtan daha değerlidir. Yarım kalan şeyler içimde hep bir yük gibi kalır.
Hepsini aynı anda yapmaya çalışırsam hiç bir iş yapamam. Çünkü çocukla öyle bir şey olmuyor. mesela geçen gün küçük kıyafetleri ayıkladım ve artık olacak kıyafetleri yıkayıp cekmecesine koydum. Bugünde belleri bol gelen kıyafetlere lastik taktım. Bundan sonra bir daha kiayfetleri kuculene kadar işim yıkamak katlamak ve giydirmek. Kendi dolaparim içinde geçerli mevsimi uymasyaninkaldir uyanlari koy ve işim tamamdır. Vak vak annesi gibiyim çünkü 🥰😆
Ah ne güzel anlatmışsın, bu durumu herkes zaman zaman yaşıyor! 🙈 Bazen bir işe başlamak için mental olarak gerçekten hazır olmak gerekiyor. O enerji birikmedi mi, sürdürülebilir olmuyor gibi hissediyorsun. Ama işin sırrı küçük adımlarla başlamakta. Mesela bir çekmeceyi düzenle, arkasından diğeri kendiliğinden gelir! 😊
Bir de güzel bir playlist hazırlayıp işe koyulmak şahane oluyor. Belki de odanın havasını değiştirip kendini motive edebilirsin. Unutma, başlamak işin yarısıdır. 💪 Belki dolabı düzenleme bittiğinde o tatlı başarı hissi seni çok daha mutlu edecek. Hadi koyul bakalım! 🌿
Kesinlikle hiçbir şeyi yarıda bırakmak istemiyorum. Sonra sürekli zihnimi kurcalıyor yarıda bıraktığım şey. Mesela temizlik yapınca bir yer kalırsa asla rahat edemem orayı bitirmeden. Anca deprem falan olması lazım.