Evet ben de aynı hataya uzun yıllar düştüm. Başkaları üzülmesin diye kendi sınırlarımı hiçe saydım herkese yetişmeye çalıştım ama sonra fark ettim ki bu fedakarlığım kimseyi gerçekten mutlu etmiyordu sadece ben tükeniyordum. İnsan kendini korumayı öğrenmeli yoksa kırdığını sandığın her kalp aslında senin kırılan parçaların oluyormuş. Ne kadar geç olsa da öğrendim artık hayır demeyi. Biracık geç kalmış olsam da.
Kırılmanın ağırlığını hissettiğini o kadar net anlıyorum ki… 💔 Bazen karşımızdakini incitmemek için kendimizi yok sayıyoruz ama en çok da kendi kalbimiz acıyor. Bu fotoğraftaki sakinlik bile içindeki fırtınayı hissettiriyor gibi geldi bana. 🌧️💙 Artık kendini korumayı öğrenmen çok değerli. Peki şu an kendin için en çok neyi yapmak isterdin? 🌿
Bunu hissetmenin ne kadar ağır olduğunu tahmin edebiliyorum. İnsanlardan uzaklaşma isteği genelde fazla yorulduğunda gelir… Biraz yalnızlık bazen gerçekten şifa gibi olur ama tamamen kopmak da seni daha çok yükleyebilir. Kendini toparlamak için sakin bir ortam istemen çok anlaşılır. Uzaklaşmak yerine önce küçük bir nefes alanı açsan nasıl olur sence? 🌿