İlk aşk travmasını nasıl unuturum, eski sevgilimi düşünmeyi bırakıp eşime haksızlık etmemek için ne yapabilirim?

Ben 2 senelik evliyim 1 yaşında bir oğlum da var çok şükürler olsun. Ama içimde travmalar, kırgınlıklar, öfkelerim çok. İlk sevdiğim kişi 14 yaşımda olmuştu onu nasıl sevdiğimi anlatamazdım bile çok fena.. Sanırım ilk sevgimdi diye böyle olmuştu. O da beni seviyordu ilk başlarda hatta bana telefon bile aldığını hatırlıyorum benim için o kadar uzak yolu gelirdi neleri riske alıyordu.. Birlikte o kadar hayallerimiz vardı ki. Ama ona benim ailem hakta söylenen kötü laflar yüzünden benden uzaklaştı ve ailesi istemedi halbuki hepsi yanlıştı, iftiraydı. Sonda ise bana sonradan ihanet ettiğini öğrendim ve bana küfrederek ayrıldı. Şimdi o aklıma gelmiyor her gün hatırlamıyorum ama ne zaman onu hatırlatacak bir şey olsa ağlıyorum o anıları hatırlıyorum kimseyi bir daha onun gibi sevemedim… Kendime engel olamıyorum eşime de haksızlık yapmak istemiyorum ona asla ihanet etmem tabii ki ama ilk sevgim olduğu için böyle oluyorum ona hiç bir içimdeki şeyi söylemedim içimdekileri atamadım hep bir boşluk olarak kaldı öyle öyle alıştım geçti. Ne yapabilirim🥲

İlk aşk travmasını nasıl unuturum, eski sevgilimi düşünmeyi bırakıp eşime haksızlık etmemek için ne yapabilirim?