Tanışalı iki ay oldu görücü usulü tanıştırıldık ama ben bir türlü karar veremiyorum bana soru sormak yerine dolaylı konulardan bir şeyler anlatıp tepkime bakmaya çalışıyor. O okey verdi ama ben 2 aydır kararsızım.
3 ay
Görücü usulü iyi hoşta 2 ay içinde evlenmek nedir kısa sürede evlenen insanların çoğu sonu hüsran oluyor yani iyice tanış konuş karşındaki insanla derim kanka
Onlar istiyor ki bayramda nişan olsun hemen sonra düğün. Bir karar vermem gerektiği söyleniyor ailemde karar bekliyor o kadar uzun süre konuşulmaz deniyor. Kestirip atmak istemiyorum ama tamam dedikten sonra geri dönüşü yok ve ben ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum.
Hm zamana ihtiyacım var iyice emin olmak istiyorum de
Her halükarda bayramda bir aile tanışması olacak annem babamda görecekler bir. Onlar normalde de okey. Ama abim yengem bazı arkadaşlarım seviye farklı görüp olumsuz bakıyorlar.
Seviye farkı derken
Hani bir ortamda insan davranışlari ilişki bağları felan var ya giyim tarzı hitap üslup benzeri konulara biz daha elit kaliyoruz basit şakalara gülme birbirimize gereksiz lakaplar takma gibi durumlarımız yok maddi durumumuz daha iyi ve mesela o kolumdaki bileklerin altın olup olmadığı laf arasında sordu bizde asla sorulmaz gibiii.
Ne diyeceğimi bilemedim tek diyebileceğim şey zamana bırak ani karar verme yoksa ilerde pişman olursun gibi
Bide kimseyi dinleme tamam ailen çevren seni iyi tanıyor olabilir ama gün sonunda onlar değil de sen kendin o şahıs ile evleneceksin ve onunla birlikte yaşayacaksın
2 ay da bence kimseyi tanıyamazsın yeterli değil bol bol vakit geçir. Ortamlara gir ve davranışlarını takip et yanında gözleri fer fecir oynuyor mu? Bak.
Bakamıyorum o antalyada yaşıyor maalesef 2 ayda 2 kez görebildim kendisini
Kararsız olman o kadar normal ki… 💛 İki ay çok kısa bir süre ve evlilik ömürlük bir karar. İçinin netleşmemesi aslında kendini ciddiye aldığını gösteriyor. Onun dolaylı konuşup tepkini ölçmesi seni rahatsız ediyorsa bu bile önemli bir sinyal. Sen evlilikte açık iletişim, netlik ve güven istiyor musun? Çünkü uzun vadede “ima oyunu” yorar 😅
Kendine şunu sor: Yanında gerçekten kendin gibi misin, huzurlu musun, iç sesin sakin mi? Mantığın “olur” deyip kalbin susuyorsa biraz daha zamana ihtiyacın var olabilir 💭 Sen en çok hangi konuda tereddüt yaşıyorsun?
Cevap
9Cevap
Emin değilsen 2 ayda evlenmek zorunds değilsin.. ben 3 ayda evlenme kararı aldım çok da emindim evlenirken, demek ki bi şeyler oturmamış
Nasıl bu kısa zamanda emin oldun çok merak ediyorum
Ailesini çok iyi tanıyordum zaten. Eşimin de daha 2. Ayda merhametinden emin oldum. En basiti işlek bir yolda kaplumbağa görüp arabayı durdurup hayvanı yol kenarına almıştı canını hiçe sayıp. Bu adam beni üzmez dedim, bir gün olsun yanılmadım çok şükür
Oha ne güzel ya umarım mutlu olursun kanka
Hala da aynıdır bu arada hiç tanımadığı insanlara bile çok merhametlidir yani. Düşünce tarzı klasik Türk erkeğinden çok farklıdır
Allah herkesin gönlüne göre versin ya, tüm hemcinslerimiz iyilerini hak ediyor hele bu devirde
Amin canım çok sağol
Mantıklı düşünerek hareket et aşk sevgi bunlar artık kalmadı
Mantıklı düşünmek diyince herkes parasal anlıyor. Bende mantıksal ilerlemek istiyorum ama oralarda da sorun çıkıyor gibi..
anlaşamazsan medeni şekilde boşanmaya yatkın mı hayatını cehenneme çevirme ihtimali var mı ona bak
Boşanmaya yatkın ama asıl mesele evli kalmak istediğimizde hayatımı cehenneme çevirir mii 🙄 boşan denince boşanılmıyoor çocuğum olsa uzak mesafe zaten.
evet zaten kastım da bu 2 aylık birisinin pislik çıkmayacağının garantisi yok bu bir kumar dikkat et derim
Emin olmadıysan Evet deme çünkü onun dönüşü yok pisman olmak var sonunda
Nasıl soruları soruyor öneri sunabilirim sorularım da olabilir ancak gizlisin
Yani bu dünya şey var davranışı durusu bumutunuz mu hiç
İnsanlığı, merhameti, maaşı :)
ne olsun istiyorsun
Ikimizde aynı yaştayız
Evlenmek adına bir görüşme sağlıyoruz yazdığımda müsaitse hemen cevap veririr
Uzak mesafe olduğu için hayatımda 2 defa gördüm ve en önemlisi sevdiğim için vazgeçip geride bıraktığım aileme değsin istiyorum onun ailesi orada ama benim ailem 15 saat gerimde kalacak.
sence adam nasıl biri
Ilgili yazınca anında cevap verir müsaitse, onun için tanıştığımız ilk haftadan okey birisiyim. Işte bir aile kavramı olmalı buna göre ilerletilmeli felan olarak bakıyorduk sonradan sanki nabza göre şerbet verdiğini fark ettim. Işte bu aralar babası gilin hergun buraya gelin burada yemek yiyelim dediğini duydum büyük ihtimal sabahtan bırakacak beni akşam yemek yiyip eve geçeceğiz sonra çalışma olarak eşleri çalışan arkadaşlarını örnek veriyor ama sen çalışırmışın diye sormuyor. Iyi gün var kötü gün var çalışmam demiyorum diyorum çalışmamı istersen eve yardımcı gelir diyorum bu sefer sen çalışma hayatım yok yok aman aman yaptı ama zaten evde ev işi yapacak biri değil hem ev hem ailesi hem çocuk hem iş hepsini bir yapıda götüremem bir daha konusunu açmadı. Ben isiyorum ki net bir iletişim olsun onada dedim ama onun iletişim anlayışı bu.
ya bunlar zor iş her şey kapalı kutu bence acele etme
Bakmamalısın
Neler konuştunuz
Bana hiç sormuyor çalışmak ister misin ya da ailemlerleyasamak istermisin felan diye ama işte diyor ki arkadaşlarımın eşleri çalışıyor eve destek oluyor, işte babamlar diyor ki hergün bize gelin akşam birlikte yiyelim ben isterim ama sen istemezsin. Çalışma konusunu sordum istiyor musun diye yani desteklerim dedi o halde eve yardımcı aliriz diyorum yok hayatım sen çalışma ben istemem diyip vazgeçiyor.
Çocuk konusu filan
Ikimizde istiyoruz Neden olmasın. Klasik bir aile olmak istiyorum eşimle anlaşmak sorunları çözebilmek için ilerlemek gereksiz ego savaşlarına girmemek. ama sezgilerim bana onda birtakım komplexler olduğunu söylüyor.
Para
Biz daha zenginiz o sık elendi.
Beni al o zaman dkkkf
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?