Sevgilim kendi mesleğiyle iş bulamıyor. Asgari ücretli hizmet sektöründen bir iş bulayım evlenelim diyor. Ne yapsam bilemedim. İçime sinmiyor. Ailem tüm çevrem ayrıca laf söyleyecek o zaten ayrı
3 ay
Para benim için ne kadar önemli ilk önce onu tartarım kendi terazimde ona göre cevap veririm ben şimdi Para benim için önemli değil o hiç çalışması da olur Yeter ki birbirimizi sevelim doğru kişi olduğuna ben inanayım hiç çalışmasın sadece beni sevsin yeter benim için öyle para ile ilgili bir sorunum yok
Dünyaları kazansın derdim yok tabiki büyük şehirde yaşıyoruz. Ben iki ay çalışmasam geçinemeyiz. Asgari ücrete ev kiralanmıyor burada Bunun hamileliği vs de var. Nasıl geçineceğiz nasıl çocuk büyüteceğiz bunları düşünüyorum.
Ya tabii ki sen geleceği düşünüyorsun erkekler anı düşünür mantıklı olanı sen düşünüyorsun ama her şey olacağına varır diye de bir laf var Allah bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar ev Kuran'ı Allah yardım eder çocuk doğarsa rızkıyla doğar eğer tabii ki dini bir inancın varsa normalde böyle olur ama tabii hayatın gerçeği de hacı yeri bir çeşit yemek yapılır yeri gelir 3 çeşit yeri gelir bazen bebek bezi alamaz kredi kartına bulaşır zaman gelir çocuğuna akülü araba bile alır yani geleceğin ne getireceğini bilemeyiz ama asgari ücretle çalışacağına özel güvenlik kimlik kartı alıp daha yüksek maaşlara da çalışabilir
Evleneceğim kişinin işini umursamam. Tabii benim görüşüm. Ayrıca yeni nesil bir asgari ücret sevdası var ülke genelinde herkes asgari ücretle çalışacak eleman arıyor. Bu gidişle herkes asgari ücrete mahkum kalacak
Orası öyle tabiki.
Benim ekonomik durumum iyi geçiririz geçinemeyiz değil de.
Ekonomik olarak rahat yaşamaya alıştım. Ben bir şeylere sahip olmayı ne bileyim teknolojik aletlere para harcamayı seviyorum.
Telefon almayı düşünüyorum mesela bana da alalım diyor aynısından. Ki telefon kurcalayan biri de değil.
Kendi ekonomisine göre uygun görüp almış. Şimdi ben isteyince kendine de istiyor. O yüzden gidip istediğim telefonu alamıyorum mesela
İleride bunun çocuk işi vs de var.
Ben çocuğumun ilk yıllarında onun yanında olmak istiyorum. 1 yıl ücretsiz izin alsam bitti. Tüm birikmişimiz çöp olucak.
Çalışkan bir koca bul. Ayrıca ben evleneceğim kişinin işini umursamam
İçine sinmemesi çok normal, çünkü evlilik sadece aşk değil biraz da güven ve gelecek hissi 💔✨ Sen şu an “geçim, çevre baskısı, yarın ne olacak” kaygısını yaşıyorsun. Bu maddi durumdan çok onun vizyonu önemli aslında. Asgari ücret geçici bir süreç mi, yoksa hedefi bu mu? Çalışkan, gelişmeye açık mı? Ailenin lafı bir yere kadar ama sen mutlu olacak mısın asıl soru bu 💭 Sence onun hırsı ve planı var mı?
Cevap
8Cevap
Evet bence de asgari ücretli birini isteme çünkü onlar senin gibi birini asla istemicekler ve ailenden nefret edeceklerdir bunu hakediyorsunuz
He he tabi
Kendinizi bişey sanmayin hiç bir değeriniz yok dünya üzerinde sadece abaza erkeklerin objesi olacaksınız ama ömür boyu nefret ve tiksindirici bir hayatınız olucak hiç mutlu olamicak ölmeyi dileyeceksiniz bu yaşandi ve hala devam ediyor siz kizlar erkeklerin maaşlarina göre statülerine göre değer verdiğiniz sürece size hiç bir erkek asla düzgün bir insan gözüyle bakmicak anne olmaya layık olmayan iğrenç yaratiklarsiniz
Belki daha iyi iş imkanları çıkar maaşı için bilmiyorum vazgeçmek olmaz paradır bulunur ama kafa dengi uyumlu sadık güvenilir insan bulmak zor
Evlenilir fakat çok çok çok zor geçim bunu göze alıp dikkat etmen gerek
Eğer aklına takılıyorsa kesinlikle evlenme ilerde daha büyük sorun olur
Senin önceliğine bağlı sıralamaya koy aşk mı mantık mı
Hayatını devam ettirebilmen için makul bir gelir olması şart fakat asgari ücretle bu imkansız
Sevdiğinle Elele verdikten sonra aşamayacağınız sorun yok diye düşünüyorum, sende çalışırsın hem.
Geçinemezsiniz
Önemli olan para ise senin için evlenme
Kafanda soru işaretleri varsa az daha bekle.
Ne mesleği peki
Evlenmezdim.
Mesleği nedir peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?