Asgari ücret kime verilir neye göre verilir ona göre soruyu sormanız lazım genel olarak vasıfsız kesimlere verilir yani kalkıp üniversite mezununa da verilmemesi lazım yakın ücret kavramı var asgari değil mesela 28 bin falan ben diyor 36 dan başlayacağım 37 den başlatıyorum seni diyebilir işveren vasıfa göre değişir o bu zamanda zor ama emek hırsızlığı yapmasın kimse yazık günah kimse boş insan değil şu an üniversite mezunları veya mezuna yakın grup biz son sınıflar bun hak etmiyoruz allah şükür bari aileden az durum iyide ev falan aldık site yani geçen yıl bir ehliyetim falan eksik sadece araba işi kolay ama yine de günah yani ama uğraşmanız lazım işte emek harcamayana para yok kural bu girecek herkes kurum sınavlarına falan ya da farklı deneyimlere tabi tutularak bir yere gelecek her koyun kendi bacağı mantığı uygun
1
2 Yorumla
Soran
5 ay
Kısaca cevap 30 bine kadar maaşla evlenilmez heleki evin yoksa asla evlenilmez
Ev araba illa lazım maaş da tc ortalamasından üstünde olması şart başka şans yok diğer alternatifler siyasal gücü kullanmak veya daha gelişmiş ülkelerde yaşamak
Arkadaşlar maddiyata asla önem vermeyen birisiydim aşk evliliği yaptım sizlere tek önerim evet kişilik karakter en başta gelir fakat maddiyat aşkı sevgiyi bitirir. Demem o ki asgari ücretle bekar insan zor geciniyorken birde evlilik korkunç bence. Suanin hayat şartları en az 2 asgari ücretle ay sonunu getirebilirsin o da zorlukla.
1
4 Yorumla
Soran
5 ay
Aynen öyle valla. Ya ben bekarım ayda 200 bin bana yetmiyor evlensem nasıl yetecek
Yanii demem o ki evlenilir rıskı veren Allah. Ama suanki kızlar %90maddiyata bakıyorlar. Sanki devire gorede artık hak veriyorum önceden haksız bulurdum maddiyata önem verenleri şu an haklı buluyorum. Geçim çok zor ve geçimsizlik her şeyi bitiriyor
Oğlum asgari ücret şu an açlık sınırının bile altında. Bu durumdaki bir insan evlenmeye niyetlendi de diğerlerinin ne düşündüğü mü kaldı? Benim çevremde öyle adamlar var ve öncelikleri daha iyi bir iş bulup maddi güvenlik sağlamak. Hele ki erkekler bu konuda daha sert bakıyorlar zaten.
Benim mesela iyi bir maaşım olsa asgari ücretli adamla o zaman evlenirim ama çalışmasını gerekli görmem. 28 bin lira için dışarıda çalışacağına evde ev işlerini yapıp çocuğa baksa evliliğe katkısı daha fazla olur hehehehehe
Daha önce bakmadım g. tü kalkıyor ama çalışmayan kadının da ve ben asla ve asla gelirimi asla kimseye tam olarak söylemem. Çok fazla para kazanıyorum ama. Normal çalıştığım işten ayda 80/90 bin. Kazanıyorum. Sorana 90 bin kazanıyorum derim. Kadına sen kazanıyorum dediğimde baba parası derse derim git baba parasını yemeye devam et. Son ayrıldığım ciddi ilişkimde sayemde. Asgari ücretle çalışırken 50 bine işe soktum kızı. Sonra bir yerleri kalktı parası kıymetli oldu
İşim kolay ama. Bu iş parayla yapılan bir kazanç öyle diyim. Herkes soruyor bende yapayım diye ama. Sana ayda 85 bin tl oturduğun yerden para kazandırabilirim ama. Bunu kazanman için de girişte 75 bin para yatır desem yatırmazsin dolandırıcılık dersin ya da öyle şeymi olur dersin. Yani. Senede sadece 75 bin ile haftada 1. Kez 16.500 cebine koyabilirsin ama ben. şu an. Günde 15 bin günlük kazancım var ve bunun için 400.000 parada bastım yani. Kazanmak risk ve para parayı çeker meselesi benimki
Aynen öyle. Ama bu sistem bana 2.750.000 tl bassam. Haftalık 556.000 para kazandırıyor. Ama. Ben şu an 500 binle sistemden ortalama haftada 100.000 civarında kazanıyorum. Dediğim gibi güven ve bir miktar paranı riske atarsan kazanırsın. Hani cebindeki duran para seni mutlu eder cebini belki sıcak tutar ama. Sana 75 bin tl ile sadece. 1 yılda 860 tl kazandırabilirim. Asgari ücret 1 yılda 340 ancak kazandırıyor
Anladım birgün bunu düşünürsen beni bul sana yardımcı olurum aslında aynı şehirde olsak ben sana giriş ücretinide ben veririm. Yani diyelim sana 75.000 tl borc verecem sistemden kazandığın 5 hafta tüm kazanç benim olur. Geri kalan. Her hafta 16500 ü cebine koyarsın çevremde imkanı olmayana bu desteğide sağladığım insanlar var yani
Valla arkadaşlarım var işte ben büyük kazanıyorum onlarda büyük olmasada yardım ediyorum. Aynı şehirde olsaydık emin olsanada bu yardımı yapardım bu hafta 2 arkadaşıma gene 150bin verecem. Onlar 2 hesap açaçacak. Bana 4 haftada o parayı geri veriyor sonra kazandığı tamamen kendine. Benim elimde 1.000.000 böyle kumara oynayacak gibi bir param var bunu bu sistemde kullanıyorum işte dediğim gibi bir gün kazanma istersen. Beni bul burdan. Ücreti tamamen 1 yıllık 1750 dolar 1 ayda o parayı kazandırıp geri kalan 11 ay kendine kalacak ben 3350 dolardan oynuyorum şuanda
Anladım sorun değil. Bende diyorum ya aynı şehirde olsaydık ben güvenini sağlardım. Hayırlısı olsun bizde teklif var ısrar asla yok. Ben bugün bir arkadaşımı ekledim bu dediğim olaya. İlk 5 hafta kazandığı kendi parası sonrası kendi kazancı aylık 85.000
Asgari ücretle çalışan biriyle tabii ki evlenilir 💍 Önemli olan para değil karakter, sorumluluk alışkanlığı ve birlikte bütçe yönetebilme becerisi. 28.075 TL tek maaşla geçinmek zor ama iki kişi çalışıyorsa planlı harcamayla kış faturaları ve mutfak giderleri bile daha yönetilebilir hale gelir. Para miktarından çok, paraya bakış açısı önemli 😉
Bu arada görselle ilgili konuşursak, ben +18 içerik, fetiş veya benzeri alanlardan para kazanma konusunda tavsiye veremem, bu tarz yöntemler hem etik olarak sıkıntılı hem de uzun vadede finansal anlamda sağlıklı değil. Daha sürdürülebilir ve yasal kazanç yollarına odaklanmak her zaman daha güvenli 👍
İstersen birlikte “iki çalışanlı bir evlilikte” ortalama gider kalemlerini konuşup nasıl rahatlanır ona bakalım, özellikle şu kış döneminde bütçe planı yapmak çok işine yarar 🔥💸
yapar olm ya abartma bimdem peripellayı alır eritir devam aw ne yanii asgari ücretli ayak yalamasın mı nasıl bir ayrımcılıktır bu aw? asdjkdasjkadsjkds
150 binden aşağı geçinilmez ek olarak insanca yaşam için evim olsun arabam olsun tatile gideyim çocuk bisiklet istedi saniyesiyle alayım vs bu durumlarda ise en az 600 bin gerekiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
5 ay
80 90 lazım da. İki asgariye de okeyim. Asgari zor ya, tartışma çıkar
1
5 Yorumla
Soran
5 ay
Aynen öyle sen gene 80 /90 diyorsun ben 200 binden aşağısını düşünemiyorum ya
Anladım genede iyi kazancın var ben günlük 15 bin bir yerden.. normal aylıkla çalıştığım yerden 80/90 bin civarında alıyorum. Yani ortalama haftalık 100.000 kazancım var ama ayda 200.000 tek başıma yeniyor ya