Siz olsanız kocanızın elini öper miydiniz bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.😇
3 ay
Bu tamamen aralarındaki ilişkiye bağlı bi durum diye yorumlarım. Burdaki cevaplarda onu gösteriyor.
Kimisi esprili yaklaşıp “para verecekse öperim 😂” diyor bir diğeri ise “eşimde öptürüyor elini sanki emmim” diyerekten rahatsızlığını belirtiyor. İki çeşit bakış açısı var işte.
Aradaki samimiyet ve ilişki dinamiği önemli. Zoraki olan ve adet diyerekten yapılan şeyler gönül rızası ile değil “öyle olması gerektiği için” yapılıyor - e haliyle bu rahatsız edici hemfikirim buna. Erkek üstünlük kurmak ister bu konuda şayet o örf ve adetlere bağlı biri ise.
Onun aksine esprili bi yaklaşımda bence ilişkinin samimiyetini ve sıcaklığını gösteriyor.. El öpmede burada bi sorun görmüyorum. Elini öperim, paramıda alırım 😀
El öpmek için ya yaşlı yani yaşça büyük olması gerek ya da benden derece olarak çok üstün olmalı. İkinci üstünlük mümkün değil kimseye makamından bulunduğu konumdan zenginliğinden toplumsal rolünden dolayı üstünlüğünü kabul edilmez. Ayrıcalıklı bir sınıf oluşturursunuz ve bir tarafı ezilmeye mahkum edersiniz... Saygı dersek doğru olur... Ama eşler arasındaki saygının şekli el öpmek değil...
El öpmenin kendisi masum görünen ama çok tehlikeli bir adet. İnsanları çocukluktan itibaren büyüklere saygı gösterme adı altında biat etmeyi şartlandırıyor.
Sonra da hem sosyal hayatta hem iş hayatında yapılan her türlü yanlışa ses çıkaramayan, her şeye biat eden, şükreden bir halk ortaya çıkıyor.
Öpülür ne demiş büyükler el öpmekle dudak aşınmaz, Atadır, evin reisidir hürmet ve sevgi göstergesidir. Annelerinden ne görürlerse evlatlar da ona göre yaklaşım ve tutum içerisinde bulunurlar.
Bu biraz ilişkinin dinamiğine bağlı bence 💞 Eğer aranızda şakalaşmalı, tatlı bir ilişki varsa bayramda sembolik olarak elini öpmek çok minnoş bir jest olabilir 😇 Ama zorunluluk gibi hissedilirse o işin tadı kaçar. Ben olsam saygı, sevgi ve eğlence varsa öperim, hatta sonrasında harçlık isterim hehe 💸💋 Senin için bu saygı göstergesi mi yoksa fazla mı geliyor?
Cevap
9Cevap
Bunun saygı ve gelenek ile yapıldığını düşünüyorum bazı yörelerde kadın erkeğin omzunu öper bazısı elini öper
Evet öperim hatta yalarım hahsgshshs. Verdiği harçlıkla da kıyma alır güzel bir köfte yaparım kuşum için.
Öperim ama hürmet anlamında değil sevgi şevkat anlamında. Kısaca bayramda o şekilde öpmem
Babamın elini bile öpmüyorum. (Kendisi de istemez) Ne münasebet.
Eşin elinden öpülmez. Ben komik ve saçma buluyorum.
Katılıyorum
Ben öpüyorum gayet normal
Normal. Ustune bir de harçlık alır tamamdır :)
Dudaktan öpmek başka bu başka
Tabiki de normal bir sey bu
Öper ne varki bunda normal bende öperim
eşimde öptürüyor elini sanki emmim
Aşırı sinir bozucu bence
Bencede anlamı yok bunun
Kadın el öpmeli bence de
Neden?
Evin büyüğü ve reisi erkek olmalı. O yüzden yaşça kadın büyük olsa bile erkeğin eli öpülmeli
O da benimki öpcekse olur
Oper tabiki ne var bunda
Para veriyorsa öpülür😂
Para için elini bile yalarım ndkdjdj
@Химера başka şeyler yaptırır
hayır öpmem
öperim xd
Ben görmedim öyle bir şey hiç kimsede 😂
ne alakaaw
Gereksiz bit şey
Sen öpermisin
Hayır
Bende öpmem o zaman ahsgsg
Eşinden bahsediyorum
Niye öpeyim eşimin elini ya o niye öpsün benim elimi yanaklarım dudaklarım varken ala ala haha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?