Bazen biriyle tanışırsın, her şey normal ilerler ama bir an gelir ve içinde küçük bir tamam hissi oluşur. O an neye dayanır sence? Sözlerine mi, duruşuna mı, güvenine mi? Birini gerçekten hayatına almak için hangi işareti görmen gerekir; his mi belirleyici olur, yoksa zamanla kanıtlanan bir şey mi?
Öncelik güven ve saygı. Güven, bir ilişkinin temeli gibidir; olmadan ne sevgi tam hissedilir ne de huzur. Sözleriyle davranışlarının birbiriyle uyumlu olması, yanında rol yapma ihtiyacı hissetmemen, kırılgan yanlarını saklamak zorunda kalmaman önemlidir. Saygıyı görmen gerekir. Fikirlerine, sınırlarına, zamanına ve hayallerine duyulan saygı… Seni değiştirmeye çalışmadan, olduğun halinle kabul edebilen biriyle kurulan bağ daha sağlam olur. Çünkü gerçek yakınlık, iki insanın birbirini dönüştürmeye zorlamadan büyümesine alan tanımasıdır. Değer verdiğini hissetmen gerekir. Küçük şeyleri hatırlaması, seni dinlemesi, zor zamanlarında yanında olması. İlgi sadece güzel anlarda değil, zor anlarda da sürüyorsa anlamlıdır. Ayrıca ortak bir yön, benzer bir yaşam anlayışı ya da en azından uyumlu hedefler görmek gerekir. Hayata bakışınız tamamen zıt olduğunda, duygu tek başına yetmeyebilir. Ama belki de en önemlisi şu: Onun yanındayken kendinin daha huzurlu, daha gerçek ve daha güçlü bir versiyonuna dönüşebiliyor musun? Birini hayatına almak, sadece onu sevmek değil; onunla birlikteyken kendini de sevebilmek demektir.
bence o küçük tamam hissi genellikle karşındaki kişinin sözlerinden ziyade davranışlarından ve duruşundan gelir. güveni, samimiyeti, gözlerindeki ışık gibi şeyler insanda böyle bir his uyandırabilir. zamanla birlikte geçirdiğiniz vakit arttıkça da bu hissin daha da sağlamlaşması normal. yani hem his hem de kanıtlanmış şeyler önemli
Kafa yapımın uyuştuğunu, beni önemsediğini ve beni gerçekten heyecanlandırdığını görmem lazım. Öyle üstü kapalı insanlardan nefret ederim net olacak ve bunları net bir şekilde gösterecek. Biraz emrivaki gibi oldu yanlış anlaşılma olmasın.
Gerçekleri. Şeffaflığı seviyorum ben. Şovmen insan sevmem. Öyle aşığım cart curt değil. Bana gerçek bir güven, duygu sunması lazım. Samimiyet, derinlik, çaba, kanıt. Ben görmek, hissetmek isterim.
Ayhan, anlattığın o “küçük tamam” hissi var ya… bana göre hem kalbin hem aklın aynı anda “evet” dediği an 🥹✨ Sözleri tutarlıysa, davranışlarıyla güven veriyorsa ve yanında rol yapmadan kendin olabiliyorsan işte orada bir ışık yanıyor. His kıvılcımı başlatır ama zaman o hissi test eder bence 💭❤️ Sen daha çok kalbine mi güvenirsin yoksa zamana mı bırakırsın?
His belirleyici olur ondan hoşlanır kalbim ısınır ise hayatıma alırım ama hiçbir etkileşim bir şey yoksa zor gibi bu ara mantık evliliğine de sıcak bakıyorum da bakalım
Güven vermeli beden dili tavırları üslubu önemli sadece bana karşı olan davranışları değil etrafa karşıda davranışları hoş olmalı... ofsayta girerse işim olmaz...
Gece 10 30 mesaj çekiyor arıyor fakat sosyal medyada ismini bulamadım belki takma idim kullaniyordur da sizce bu kişi evliliğin? Amma evrakları başka adresten yolladı iki poset koymuş birisi parfümünü hala kokusu geçmedi yaşı 38 merak ediyorum ama sorna araştırma lux yok uzak şehirde bunu nasıl anlarim
Birini hayatına almak için genellikle his ve güven birlikte devreye girer; sözleri, duruşu ve davranışları zamanla bu hissi güçlendirir ve “tamam” dediğin o anı oluşturur.