Çoğu kadın nedense kötü erkeklerle takılıp sonra saçma sapan erkek düşmanı oluyor bizim gibi efendi erkeklerin ne suçu var şimdi?
3 ay
Çoğu kadın nedense kötü erkeklerle takılıp sonra saçma sapan erkek düşmanı oluyor bizim gibi efendi erkeklerin ne suçu var şimdi?
Binden fazla kişiyle tanışmışımdır, gerçekten de çoğu erkek düzgün değil. Ama bütün suç erkeklerde değil. Onları yetiştiren kültür, insanlar, toplumsal algılar ve tabular da çok etkili. Aynısı kadınlar için de geçerli. Benim için pek çok insan kötü ve bunu erkek kadın diye ayırmam.
Sadece erkeklerden mi bahsettim
Binden fazla erkekle mi tanıştım demişim kişi mi demişim? Dikkatli okumak çok zor olmamalı
O kadar insan tanıdıysam tabii ki çoğunluğu sanaldır. Özellikle pandemi döneminde zaten hepimiz evlere kapandık, hepimiz çok kişiyle tanıştık. Ama ben sosyal hayatta da gerçekten çok kişiyle tanıştım ve farklı milletlerden kişilerle de tanıştım. Artık bir insanı tanımak için uzun uzun vakit geçirmeye bile gerek yok. Çünkü deneyim sahibi oldukça ilk konuşmalarda bile anlıyorsun karşındakinin niyetini, karakterini. Bu konuda da çok nadiren yanılmışımdır. Arkadaşlarım bile birisiyle tanıştıklarında ve hoşlandığı kişilerle ilgili mesajlarını attıklarında söylediğim şeyler çıkıyor. Ayrıca samimiyet kurduğum insanlarla görüntülü konuşmaktan hiç çekinmediğim için tıpkı gerçek hayatta da olduğu gibi tavırlarını iyi analiz edebiliyorum.
İnsanlarının fikirleri düşüncelerini çok çabuk değişiyor bunu da biliyorsundur her halde bir kişiyi 3-5 konuşmada ya da yazışma da tanıdım diyemezsin ben bir kişiyi tam anlamıyla tanışmak için bence onla en az 6 ay konuşup zaman geçirmek lizm diye düşünüyorum herkesle tam anlaşmakta zorunda değilsin zaten öyle bir dünya yok ama sizde şöyle bir şey var o kadar insanla konuşup tanıştığınız için nedense çok büyük bir tahammülsüzlük var sizde mesela konuştuğum çoğu kız kötü bir şey demedigim halde bı kaç gün sonra engelliyor bence sana tavsiyem biraz minimalist olmayı öğrenin yoksa bu Türkiye şartlarında evlenince çok sorun yaşarsiniz ya da birkaç aya boşanmayla sonuçlanir
Karşılaştığım erkeklerin çoğu cinsellik peşinde ve baştan niyetlerini soruyorum, genellikle dürüst oluyorlar. 100 tanesinden 70'i rahat öyle diyebilirim. Kalanların çoğu da daha ilk görüşte aşık olmuş gibi davranıyorlar. Tahammülsüzlüğün en çoğunu erkeklerde gördüm. Hemen cinsellik ve hemen sevgililik istiyorlar. Ben ise böyle insanlara bir saniye bile ayırmıyorum.
Yani evlilikte ben değil o erkekler sorun yaşar. Zaten bedeni umumi tuvalet olmuş bir erkek kendini çok güzel belli ediyor. Gelecekte de o tiplere şimdi de olduğu gibi bakmam. Yalnız kalmamak uğruna bile yapmam bunu.
Erkeklerin cinsel deneyim yaşaması kötü bir şey değil çünkü ne kadar çok kadınla tanişsa o kadar tecrübe kazanıp kadınların halinden o kadar çok anlar ve gelecekte ki eşine o kadar iyi anlaşıp saygı gösterir ama kadın için tam tersi ne kadar çok ilişki yaşamişsa onun değeri o kadar azalır çünkü evlenince biz en temizini isteriz ha dersin sen çok temiz misin erkekler için temizlik önemli değil güç ve statü önemli feminist kardeşim
Erkek için öyle kadın için öyle diye bir şey yok. Bu kafayla bekar kalırsın.
Feminizmin de konuyla alakası yok. Laf olsun diye laf söyleyince havalı olmuyorsun
Demir bak şimdi, burada biraz kırgınlık hissediyorum ben sende 💔 24 yaşında efendi bir erkek olarak “aynı kefeye konmak” insana haksızlık gibi gelir, haklısın. Ama bazı kadınlar gerçekten travmatik deneyimler yaşayıp genellemeye kayabiliyor. Bu bütün erkeklere saldırı değil, çoğu zaman bir savunma mekanizması 🧠 Sen kendini nasıl gösterdiğine odaklan, doğru insan zaten “efendi vibe’ını” hisseder ✨ Peki hiç biriyle bu konuyu sakin sakin konuşmayı denedin mi?
Cevap
3Cevap
troll onlar
bir erkek için üç aydır sürünüyorum kusura bakmayın erkekler kapatılabilir 🥲🫠
Benim için surunseydin haklıydın o erkek için beni harcaman yanlış @senisensizyasamakzor
Erkekler kapatılsa kadınlar yaşama tutunmak için varoluşunu devam ettiremez. İnsanlık tarihinde bütün medeniyetleri erkekler kurmuştur.
Bütün medeniyetleri erkekler mi kurmuş nxjsjzjsjz araştır bakalım Tomris Hatun, Raziye Sultan, Nzinga, Cleopatra kimlermiş
@flawsome25 Onlar medeniyet kurucusu değil yavrum, erkeklerin kurduğu medeniyet içindeki herhangi bir liderlerdir ve varlıkları da son derece nadirdir.
Utanmasan Jeanne D'arc da medeniyet kurucusu diyeceksin. Tam bir ergen feminist sayıklaması. :D
Kadınların nadir görünmesi kapasite değil, tarih boyunca güç erişiminin kısıtlı olmasıyla ilgili. Ayrıca Türk devlet geleneğinde hatun yönetimin kurucu parçasıdır. Medeniyet tek başına bir cinsiyetin eseri değildir, hiç olmadı da.
Cahil erkeklerin kaçacak yer bulamayınca feminizme saldırmaları da çok ikonik
@flawsome25 Tabi, medeniyet tek başına bir medeniyetin eseri değil. (!) :D İlkel dönemde Neandertallerin bile hep erkekleri mamutları mızrakla avlayabilecek zekâ, güç ve strateji gösterirken onları kadınları sadece mağarada çocuk doğurup onlara bakmış. En modern toplumlarda kadın özgürlüğü olmasına rağmen yine hala erkekler egemen. :D
Canım benim bak bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıptır. Şimdi istesem sana bir sürü şey sayarım m*l gibi kalırsın ama gece gece uykumu seninle açacak değilim.
@flawsome25 Tabi ergen cahil bir feminist sünepe beni g'ö't edecek aklınla. :D
Arkeoloji ve antropoloji literatürü, kadınların prehistorik toplumlarda sadece çocuk bakmadığını; avcılık, üretim ve alet yapımına katıldığını gösteriyor (Adovasio & Soffer; Science 2020).
Neandertallerde katı cinsiyet iş bölümü iddiası Nature ve American Anthropologist’te yayımlanan çalışmalarla çürütülmüştür.
Kaynak da verdim ama gidip araştırmaya yeltenmeyeceksin bile biliyorum. Haksızlık bayağı koyar senin gibilere.
Bu arada feminizm olmasaydı şu an annen, bacın Afganistan'daki kadınlar gibi yaşıyordu. Dediğim gibi öğrenmemek ayıp değildir. Araştırmamakta ayıp değil.
+ şu an tarih dersi çalıyorum ve bu konuları da hocalar YouTube'da bile anlatıyor 😂
@flawsome25 Yavrum bunlar sadece azınlık miktarda kadınlar, çoğunluka teş işiniz mağarada çocuk bakmak ve erkeğin getirdiğini yemekti. Bu dediklerinin birçoğu ekofeminist aptalların iddiasıdır ki onların birçoğunun bu tezi de düşmüştür. Sizin gibiler Allah bilir Amazon kadını topluluğuna da inanır. Bak mesela sana bir kaynak vereceğim nasıl ekofeminist tezleri çökertiyor:
"Feministlerin görüşlerini desteklemek için öne sürdükleri bazı gerekçeler, çeşitli yönlerden eleştirilmiştir. Yapılan arkeolojik kazılarda, tarih öncesi olarak adlandırılan dönemde, "Eski Avrupa"nın merkezi olarak gösterilen Güney Doğu Avrupa'da istihkâm duvarlarının varlığına dikkat çekmektedir. Feminist mitolojide kadınların hâkimiyetinde savaş karşıtı barışçıl bir yer olarak gösterilen bölgede yapılan kazılarda, tekrar tekrar inşa edilen savunma amaçlı kalın duvarlara, surlara ve çeşitli silahlara rastlanmıştır. İncelenen mezarlarda iddia edilenin aksine, bu toplumlarda bir hiyerarşi olduğu ve erkeklerin yüksek statülere sahip olduğu anlaşılmıştır. Buna karşın kadınların konum açısından erkeklere oranla üst bir sınıfa ait olduklarına dair herhangi bir kanıta rastlanmamıştır." Bilal Toprak - Din Arkeolojisi ve Göbeklitepe, s. 82
Hadi şimdi, s'*lktirol git.
Bu arada üretim diyorsun neyi üretmişler? O dönem daha tarım devrimi bile olmadı. :D
Türkiye'deki kadınların Afganistan'daki kadınlar gibi yaşamaması feminizmin eseri değil erkeklerin kadınlara verdiği bir lütuftan ibarettir.
Öyleyse feminizmi de ortaya çıkartan erkekler 😂
@flawsome25 Feministler, süfrajetler vs baskı grubundan başka bir şey değildi. Hala erkeklerin egemen olduğu iktidarlarda kadın hakları gelişmiştir. Kaldı ki Sovyetlerde de kadın hakları gelişmiştir ve yönetimde de hep erkekler vardır. Örneğin Stalin Lenin'in karısı Nedejda Krupskaya yönetimde işlere burnunu sokmaya çalıştığı için ona ana avrat küfretti, Lenin'de özür dilemedi bile. Sovyerlerdeki feminist komünist Aleksandra Kollontay'ı bile komünistler hep hafifmeşrepli diye eleştirmiş. İlerici denilen komünistler bile böyleydi. Kadın hakları denilen olay daha 100 yıllık bir hikaye. :D
Eski devletlerde de, daha kanunların yeni konmaya başlandığı zamanlarda medeni olan bir kesim vardı. Dediğim gibi şu an Tarih çalışıyorum ve bunları görüyorum. Evlilikte kadın ve erkek günümüzdeki bazı ülkelere nazaran çok daha eşitti o zamanlarda bile. Kadınların da savaşlara katıldığı, birçok icatta bulunduğu, pek çok alanda rol oynadığı zamanlar gayet de çok. Ama kadınları aşağılık gören bir erkek zihniyeti bunu asla kabullenemez.
@flawsome25 Kadın dahi çok az, Marie Curie gibi, Remziye Hisar var mesela. Örneğin felsefe deyince bir Ayn Rand falan geliyor aklıma. Felsefe dünyasına bak külliyen erkek, lütfen bunu inkâr etmeyin ama. Gözle görülür bir erkek egemenliği var.
Erkek egemenliğini inkar etmedim. Lakin senin mantığına göre kadınların herhangi bir alanda nadir olması bile (ki bu kendi rızalarının dışında bir şeydi, bu durumda aşağılık olan erkek tarafı oluyor) kadınların basitleştirmek için yeterli bir sebep oluyor. Ortaçağ'da şifalı bitkilerle insanları iyileştiren kadınlara cadı damgası verip yakan sözde insanlardan, kadınlar bazı hareketleri yaptığı için histeriye kapıldığını iddia eden bilim insanlarından pek de farklı durmuyorsun. Tarihte pek çok zamanda kadınların ortaya çıkardığı faydalı şeyler bile ellerinden alındı ya da çalındı.
Felsefe konusunda da gerçekten çok iyi bir kadın felsefeci vardı antik Yunan'da. Ama tabii ki öldürüldü.
Antik Roma*
İsmi Hypatia. İstersen bakabilirsin.
@flawsome25 O şifalı bitkiler olayına biz Türk toplumunda koca karı ilacı deniyor. :D Ben de kadınların bir alanda bilgili ve zeki olabileceklerini inkar etmiyorum. Ancak kültür kuruculukta erkek daha baskındır, bu gayet açık. Madem cadı avı diye erkek kadına kötülük yapıyor da kadınların neden hiç erkeklerle mücadele edebilecek bir strateji ve gücü olmadı?
Hyptia'yı biliyorum, Agora filmini de izledim.
O bahsettiğin strateji örneklerinden birisi Feminizm akımı. Mesela eski zamanlarda bazı yerlerde kadınların kocalarından ayrılmaları mümkün olmadığı için zehir olduğu bile belli olmayan öldürücü bir zehir üretti bir kadın. Pek çok adamın da bu şekilde ölümüne sebep oldu. Erkekler genellikle savaş ile hakimiyet kurdu ama kadınlar sessizce ve sinsice kazandı bazen de.
@flawsome25 Bunlar münferit olaylar. Zaten Schopanhauer kadınların gücü olmadığı için sadece sinsiliğe ve hileye başvurabilirler der. Yahudi tarihinde Yahudileri yok etmek isteyen Haman'ı öldüren kişi de Yahudi kızı Ester'dir ve onu hile ile öldürmüştür. Bu durum ise Yahudilerce Purim bayramı haline gelmiştir.
Erkeklerin hepsi aynı kızlar kanmayın
Ergene bak erkeklerin hepsi aynı diyor hepsini tanımış :)
Efendi erkeklerle takilmadiklari icin efendi erkek olarak 28 yildir bakirim opusmedim bile bu yuzden ben de kadin dysmaniyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?