Eski sevgilimi 3 yıldır unutamıyorum, aşk acısı ve travmayla nasıl başa çıkılır?

İlk sevgilimle 25-26 yaşlarındayken tanıştım. Ondan önce hiçbir şekilde kimseyle sevgili olmamıştım. Sonra nişanlandık ama düğüne 2 ay kala her şey annesi yüzünden iptal oldu. Bu olay beni çok derinden etkiledi ve çok acı çektim. Neredeyse 3 yıl olacak, hâlâ ağladığım zamanlar oluyor. Yapılan haksızlığı hiçbir zaman hazmedemedim.

Eski sevgilim ara ara beni tekrar ekliyor ve bu durum beni daha da kötü yapıyor. Annesinin yaptığı haksızlığa rağmen sustu. Onun beni sevdiğine hiçbir zaman inanmadım, çünkü sevseydi bunları yaşamazdım diye düşünüyorum.

Her şeye rağmen onu hâlâ seviyor olmama çok kızıyorum. Ondan kalan, en ufak anlam taşıyan şeyleri bile hâlâ sakladığım için kendimden nefret ediyorum.

3 yıl oldu ve bu süreçte hiçbir erkeğe cevap vermedim. 31 yaşına geldim. Güzel bir kızım ama yaşadığım acı ve hissettiklerim yüzünden kimseyle konuşamadım. Bir kez konuşmayı denedim ama o gün sanki içimdeki her şeye ihanet ediyormuşum gibi hissedip çok ağladım ve devam edemedim.

Bu olay bende bir travma oluşturdu. Çok fazla detay var ama ayrıldığımız ilk ay adeta ölü gibiydim. Sonra hayata tutundum ama sanki aşk defterini kapattım.

Bir daha asla sevemeyecekmişim gibi hissediyorum. Sevmek istesem bile adım atamıyorum. Psikoloğa da gittim ama faydasını göremedim. Aslında evlenmek de istiyorum, sevmek de istiyorum.

Biraz uzun oldu ama gerçekten ne yapacağımı, bununla nasıl başa çıkacağımı ve neden böyle hissettiğimi anlayamıyorum. Aynısını yaşamış biri varsa lütfen yazsın ve bana yol göstersin. :(

Eski sevgilimi 3 yıldır unutamıyorum, aşk acısı ve travmayla nasıl başa çıkılır?