Eski sevgili travmasından nasıl kurtulunur?

Üç sene öncesinden başlayan çok da uzun sürmeyen bir ilişkim oldu. Bu ilişki bende travmatik bir psikolojiye bürünmeme sebep oldu unutamadığım gururuma yediremediğim bazı olaylar yaşandı aramızda. Sıkı bir ailem olduğu için ve eski sevgilim bu durumu sorun ettiği için sürekli git gelli bir ilişki sürdürdük. Sosyal medya hesaplarına nadir de olsa bakıyorum. Nişanlanmış. Nişanlanmadan önce beni ayda bir iki defa özel numaradan arardı ben özel numaradan dahi onu engellemiştim ve sonradan rehber kaydında görüyordum aradığını. Öncelikli sorum erkeklere bir erkek başkasıyla birlikte olduğu halde neden eski sevgilisini düzenli olarak özel numaradan arar unutamadığı için mi yoksa tamamen fesatlık sebebiyle mi? Ben onun etkisinden hala kurtulamadım. Bendeki en büyük pişmanlık kendisidir zira kendisi değer verilmeyi zerre haketmiyor şimdi sorum size ben geçmişi onunla yaşadıklarımı en kolay nasıl atlatabilirim onun gibi hemen bir başkasını bulma derdinde de değilim lütfen bu öneriyle gelmeyin bana ters kafamdaki olayları nasıl aşıp yoluma devam edebilirim?
Eski sevgili travmasından nasıl kurtulunur?