❗️Bazıları saptantıyı aşk zannediyor. Var mı böyle bi eski sevgiliniz?

❗️Bazıları saptantıyı aşk zannediyor. Var mı böyle bi eski sevgiliniz?

Evet var. ve çok geç anladım gerçekten sevdiğini, gerçekten sevenin neler yapabileceğini. bir taraf daha az sevdiği zaman çok sevenin halini kimse anlamıyor.
Saplantı değil bu bunu da bilin. istemediği halde yazmak demek Hırs yapmak yani
Eski sevgilinize başta belirtin bence bu erkek kadın kim olursa olsun ben ciddi bir ilişki istemiyorum bana bağlanma ben iyi biriyim seni üzebilirum diye söyleyin tecrübesiz adamlar çabuk bağlanıp aşık oluyor bu kadın içinde geçerli.. sonra yok saplantı yok bilmem ne demeyin siz de kimsenin gururunla oynamayın boşa ümit vererek. Örneğin kadir inanırın yaban filminde olduğu gibi.
Genelde senin onun üzerine düşmenden haz ederler. Takmadığın konusunda dirayetli olursan ümidi kırılınca uzaklaşıyor. Çocukluk arkadaşımın saplantılı eski sevgilisinden o şekilde kurtardık. Önce intihar ederim blöfleri yapti sonra uzaklaştı simdi kendi hayatını kurdu. Karşısındakini üzgün görmekten bile haz ediyolar tamamı ile nötr olman lazim. Herkeste hastalık bu sekilde mi seyreder bunu bilemeyiz. Ama bi denemeye değer.
Onun yeni bir arkadaş edinmesi gerek. Sevgili demiyorum. Onu anlayan biri ile dertleşmesi ve zamanla takıntısını atması gerek. Kurtulmak için ortadan bir anda kaybolmak mantıklı seçenek değil karşı taraf daha saçma hallere bürünebilir. Tedavi şarttır bu insanlara. Oyalanacak bir şey mutlaka olmalı onlar için yoksa kafalarındaki saplantılı hallerle devam ederler.
Saplantılı kişilerden kurtulmak çok zor ya. Zaten insanın başına ne gelse şöyle saplantılı kişilerden geliyor. Biri bana saplantılı olsa herhalde ailesine falan söylerim
Cevap
29Cevap
Geçmişte yaşadığım bir durumdu.. Kurtulmak için herhangi bir şey yapmadım ancak uzun yıllar boyunca iletişim çabası olmuştu.. Bir süre sonra sanırım artık olmayacağına kendisini inandırıp vazgeçmişti..
saplantılı kişilerden kurtulmak zor ve bir o kadar da kolaydır. zor olan kısmı çok uzun sürebilir kolay kısmı da görmezden gelirim. her yerden engellerim bana ulaşamaz hiç bir şekilde bir süre sonra zaten gider
Görmezden gelerek sanırım sadece bu mümkün çünkü ancak sana karşı böyle umudunu kaybeder yoksa vereceğin her tepki belki ikna ederim diye daha çok seni düşünmeye umutsuzluktan vazgeçirmeye çalışır ama tepkisiz kalırsan ona karşı umudunu kaybeder diye düşünüyorum.
Görmezden gel kesinlikle. Cevap bile vermek onlar icin naz yapıyor gibi algılanıyor😏
Sevgili bile olmadiğım birisi vardı. Sınıf arkadaşimdı büyük bir sabırla lise hayatım boyunca yazdı durdu. Çok şükür aşkı sonunda ben dışında birinde buldu. Evleniyor..😄
Benim olmadı ama arkadaşıma denk gelmiş. Boderline mı nedir öyle bir psikolojik rahatsızlığı olan bir kadınla birlikte olmuş. Kadın bunu terk etmiş ama çocuğun yeni bir ilişki yaşamasını da engelliyor. Sürekli hayatına dahil olanların karşısına çıkıp tehdit edip saçma mesajlar gönderiyor.
Yani cok rahatsiz edici bir durum..
karsi tarafin azmine göre degisiyor..
Kurtuldum demeye daha cekiniyorum ama
7 sene kurtulamadigim.. sapigimdan 2 senedir ses yok🫢
piskopat kivaminda aman aman 🤫
Saplantı olayı sıkıntı. Maalesef bazen çok kötü durumlarla sonuçlanıyor. Siz uzak durmaya bakın. Yanlış bir şeyini görürseniz polise gidn lütfen
Engellerim; birşekilde hayatımdan çıkartırım. Saplantılı olan kişi acilen bir psikoloğa görünmesini tavsiye edebilirim. Hep Sevgisizlikten/ilgisizlikten..
Kimsenin saplantısıno çekemem basarım engeli her yerden canımı sıkarsa hayatı zindan ederim ona her türlü hukuki süreci de başlatırım. Kimse ile uğraşamam.
Saplantılı bir eski sevgiliden kurtulmanın yolları arasında açık ve net bir şekilde sınırlar belirlemek, iletişimi kesmek, psikolojik destek almak ve hukuki yardım aramak yer alır.
Zamanla
Böyle bir durumda kurtulması çok zor
Ne yaparsanız yapın kurtulamazsınız
Taki onun hayatına birisi girene kasar hatta kalıcı birisi girene kadar
Diğer şeyler boş
Bence aşk zaten saplantının dik alasıdır. Bazıları sevgi veya sekse aşk falan diyor, onlar başka, aşk tarif edilebilir bir nedenden olmaz en azından buna saplanan bunu tarif edemez, neden olduğunu söyleyemez.
Çoğu aşk olayının arkasında çok basit ve güçlü bir çekim nedeni vardır ve bu tek değildir, çok sayıdadır.
Çift taraflı bitmezse saplantı olması normal. İnsanları acımasızca/travmatik etki yaratacak şekilde bırakıp gitmemek gerekiyor.
Vardı bir dönem. Zor günler geçirdim. Sonunda yasal sürece girdik vesaire. O şekilde kurtuldum. Keyifli akşamlar.
Bir şekilde karşına çıkıyor ya takintilik aslında hastalıktır madde bağımlısı gibi bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor
Hapse girerse kurtulursun başka türlü kurtulmak zor
Öyleleri ile muhattap olmam. Belli oluyorlar zaten ilişkide
Yüz vermeyecek açıklama dâhi yapmayacaksın yazar yazar susar
Engellerim ama bı çaresini bulur yazarsa cevap vermem yani görmemezlikten gelirim.
Şans ver vakit geçir merak et değer ver kurtulursun zaten
Saplantı ne ya o dereceye nasıl çıkılır istenmiyorsan biter gider zorbalığın ne anlamı var
Yok olmadı şu ana kadar bazen insan olsun istemiyor da değil hani
Öyle biri yok.
Biriyle ol onun gözüne sok yüzsüz kardeşim. değilse gitmesi gerek yoksa yeni sevgiline söyle olmadı şikayet et en temizi
Kardesim diye çevirmiş o.. ç... Yani
Evlenmek mantıklı bir seçim tabii tek derdi sana saplantılı olmaksa
Kurtulmak zor mahkemeye kadar gider
Engelle konuşma görüldü yap çok çok :/
Çok şükür yok ugrasamazdim
görmezden geleceksin
Gerçekleri görebilmeniz lazım
Yok olmadı olmasında ne korkunç
Sizde ona saplantı olarak
No contact + ghosting
Olabilirdi ama karakterli davrandı
Her yerden silerek
Ali, Ayşe'den kurtulursa herkes kurtulur.
Çekici olmak yerine itici davranırım
Evet var bana da fikir verin nasil kurtulabilirim.
Çok şükür yok
Dövdürerek.
Şükür yok
Engellemek
Hiç olmadı oh mis 😄
Kurtulamazsınızz
Bilemiyorum
Tokatlarım
Nayn.
Oğlum bak git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?